Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 16:04 1 673 10

Напрежение! Литва желае изграждането на физическа ограда по границата с Беларус

  • литва-
  • беларус-
  • мигранти-
  • гитанас науседа

Трябва да сме решителни, обясни литовският президент Гитанас Науседа

Напрежение! Литва желае изграждането на физическа ограда по границата с Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз трябва бързо и окончателно да промени своите закони за бежанците, като се стигне дори до издигането на ограда, за да се защити от Беларус, каза в петък литовският президент Гитанас Науседа в петък.

В началото на втория ден от срещата на върха на лидерите на ЕС Науседа предложи "физическа ограда или физическа граница“ като необходима краткосрочна мярка, цитирайки "миграционното оръжие", използвано от белоруския президент Лукашенко като основен източник на конфликт.

"Никой не знае какво ще се случи утре. Може би ще има три, четири, пет хиляди мигранти, които да застанат едновременно на границата или да се опитат да преминат границата на различни места ... Трябва да сме решителни", обясни Науседа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    17 1 Отговор
    Ако искат и канал да изкопат и крокодили да завъдят вътре!
  • 2 навални

    10 18 Отговор
    Естествено,че Литва иска да вдигне нова Берлинска стена срещу една тоталитарна държава,подчинена на Путин!!!
  • 3 Красная Армия

    12 7 Отговор
    Ако искат президента Александър Лукашенко да прати няколко танка по границата на Литва и на литовците да им се охлади набързо напрежението!

    Коментиран от #9

  • 4 Бесен Язовец

    11 4 Отговор
    Тия въш.кари балтийските на кво разчитат, че толко подскачат, не знаят, че са на 5 минути живот!
  • 5 Стоян

    9 6 Отговор
    Балтийските правителства и президенти са едни жалки палячовци, играещи по сценария на Америка... Срещу отлмчно заплащане..Като правите мръсно на Лукашенко, той ви го връща!!

    Коментиран от #6

  • 6 Путята

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "Стоян":

    Стояне,да те наречем така,Лукашенко ще яде само лук в американските дранголници!
  • 7 факт

    3 4 Отговор
    Е редно ли е така да се спират хора бягащи от ужасът на войната Литва е наьистка кочина
  • 8 Сандо

    7 1 Отговор
    Ами да си я изграждат,кой им пречи?Или нямат пари и искат да изкрънкат от някой с правилните ценности?А уж се замогнаха от демокрация и болестна русофобия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Жокей

    0 0 Отговор
    Ти даже не си "троянски кон " на Сорос, ти си откровен негов грантолапач! Ако Полша беше това, което на тебе ти се привижда, поляците сами щяха да карат афроазиатските "ядрени инженери", "ИТ специалисти" и "неврохирурзи" до немската граница, без да им трябва "посредничеството" на Лукашенко. Тоя последният, ако и да си прави собственио сметки и да си играе собствена игра, реално кара кукловодът ти , чичко Джорджи, да потрива радостно ръчички. Поради което е и неистовият ти квик срещу Полша, съпроводен от "спонтанната" ти "(бело)русофилия".
Новини по държави: