24 Октомври, 2021 20:20 1 610 4

Опозицията обеща нова конституция в Унгария

  • унгария-
  • идеи-
  • правителство

Готви промени

Опозицията обеща нова конституция в Унгария - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията в Унгария предлага въвеждането на нова конституция. Това обяви Петер Марки Зай, цитиран от ТАСС.

Опозицията в страната ще опита да спечели предстоящите избори. Групата се оглавява от Зай.

Той спечели първичен вот за кандидатура за премиер. Говори на голям митинг в страната.

Той обяви, че е готов да гарантира свобода на медиите. Обеща да реализира нова конституция, която да гарантира основните права.

Очаква се неговата група да има изравнени позиции с управляващите, оглавявани от премиера Виктор Орбан. Опозицията е готова да въведе еврото.

Предстои и сближаване с Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    26 3 Отговор
    А за локдауни заразени задължително чипиране и приемане на бежанци казаха ли нещо
  • 2 Hahaha

    22 3 Отговор
    "основни права", да са им честити ЛГБта и други дегенерати ако този спечели
  • 3 Виталия

    3 1 Отговор
    Абе личи си, че конституционния съдия Жорето Марков се е копнал в Унгария. Ей на, промени в Конституцията Виктор ще да прави.
  • 4 Мухаа,хаа!

    13 1 Отговор
    Яко извъртате словореда.Спечелил изборите за първичен вот за а Премиер.И хората извън Унгария,си казват: Абе,сериозна работа.Спечелил е в градче,с размери и население 40 х души....ЕС и Сащисаните се побъркват от притиснение, ако Орбан и ФИДЕС продължава да управлява Унгария. Забелязвате нали- Веднага и първо промяна на Конституцията.В която Орбан заложи като основни закони,че е монолитна държава от унгарци.Че основен и задължителен език е само унгарския.Че семейството е основна клетка на унгарското общество и е от мъж и жена - без изключения. Че всякакъв вид ЛГТБ движения,противоречат на моралните ценности на унгарското общество,и са Противозаконни! Ето къде търсят да ударят! Отделно,че Орбан категорично отхърля еврото,и не му пука от Евродирективи,ЕП,ЕК,ако налагат на държавата неизгодни правила и рамки.Има интерес- подписва с руснака за газ.За самолети- със шведа и французите.Не му дреме- който ми предлага качество,ниска цена- с него ще търгувам! А за еврото направо им срутва плановете.Като прилапат нашата БНБ, остава поляка,и най костеливия орех- Орбан.А той иска форинта и тяхната ЦБ да са суверенни.Ако маджарите се подхлъзнат и сега,както през 90-те при тогавашното им ,тяхно СДС,ще бъдат до тук.Достатъчни са 4 години,и ще им разбишкат икономика, Централна банка,и самата Конституция.След това,и да върнат Орбан,е безмислено.Парите и икономиката им ще са в ръцете на ЕЦБ,и техни компании.
Новини по държави: