Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 22:08 1 221 3

ЕС остава разединен по дългосрочните мерки срещу поскъпването на тока

  • енергетика-
  • електроенергия-
  • европейска комисия

Европейската комисия ще проверява основните доставчици на газ за евентуални нарушения на правилата на конкуренцията, съобщи комисарят по енергетиката Кадри Симсон

ЕС остава разединен по дългосрочните мерки срещу поскъпването на тока - 1
Снимка: shutterstock

Страните от ЕС остават разединени по отношение на дългосрочните мерки срещу поскъпването на електроенергията.

На днешното заседание в Люксембург министрите на енергетиката на Германия и още десет държави отхвърлиха предложението на Испания и Франция за промени в ценообразуването на общия пазар на електроенергия, с които да се принизи значението на газовия компонент.

Единадесетте призоваха вместо това да се инвестира повече в съхраняването на енергията, както и в подобряване на свързаността на европейския пазар.

Междувременно Европейската комисия ще проверява основните доставчици на газ за евентуални нарушения на правилата на конкуренцията, съобщи комисарят по енергетиката Кадри Симсон.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези

    10 0 Отговор
    сами си бият шамари чрез зелената енергия.
  • 2 Сандо

    8 0 Отговор
    Разваляйте го тоя пъклен съюз,мъката да свършва и всеки да си тръгва по пътя по живо и по здраво.

    Коментиран от #3

  • 3 Watchdog

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    Ха... Вече има сериозни съмнения, че това всъщност не е точно "съюз"... каквито внушения се правят непрекъснато... Кога обикновените хора ще осъзнаят това също не е ясно... Ясно е обаче, че обикновените граждани са неинформирани по тези въпроси... Пропагандата е тотална. На ход е проект за промяна на идентичността. Засега успява. Две поколения напред и вече никой няма да си спомня за своите корени. Всички ще бъдат "европейци". А "естественото лидерство" на Германия и германците ще бъде общоприет факт...
Новини по държави: