Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 17:00 1 267 5

ЕС остава открит за разговори с Полша

  • ес-
  • дидие рейндерс-
  • полша

Това обяви Дидие Рейндерс

ЕС остава открит за разговори с Полша - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС остава открит за разговори с Полша. Това обяви европейският комисар по правосъдието Дидие Рейндерс, цитиран от Гардиън.

Предстоят две визити през ноември. Европейският дипломат ще посети Полша и Унгария.

Двете страни са изправени пред процедури за нарушение на правото. Европейски представители смятат, че полското правителство може да се съобрази с ЕС и да въведе нужните промени.

Повтаря се, че европейското законодателство е над националното. Решенията на Европейския съд са задължителни за всяка институция.

Предстои европейските доклади да включват препоръки за всяка страна. Решението беше прието от европейските представители.

Европейският съвет ще обявява решението, за това, дали всяка страна изпълнява правните условия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дугин

    13 1 Отговор
    европа не съществува.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 tato

    3 2 Отговор
    Гласуваха си че евро правото е по-силно и сега Полша да приемел Ейййййй мале мале. Същото ще стане и с насл Ще дойде моментът когато и ние ще се наложи да се опълнем и ще ни обяснят че евро правото е по-силното и го захапваме
  • 4 Фуко

    4 0 Отговор
    Джендърският ЕС вече не съществува! Ще живее Европа на Свободните национални държави !
  • 5 РЕАЛИСТ

    0 1 Отговор
    Зад Полша стои САЩ и Англия. Затова правят , каквото си искат. Европейският съюз е в партер пред англосаксонците и плашат гаргите с тези глоби на поляците.
Новини по държави: