Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 18:20 3 725 16

Северна Македония и България търсят решение за ЕС

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • българия

Това обяви Буяр Османи

Северна Македония и България търсят решение за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Водещо за Северна Македония е преговорите с ЕС да започнат наистина скоро. Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Това се определя като важно за целия регион. Същото важи за България и ЕС.

Намирането на решение с българското правителство е предвидено в приятелския договор между двете страни. Изборите в тях обаче не допринесоха за намиране на решение.

Дипломатът заяви, че в предизборните кампании в двете страни въпросът е нямало как да бъде защитен. Настоява, че темата е била използвана и в изборите в България.

Османи приветства американската позиция по темата. Американски представители подкрепиха страната в търсения старт на преговорите.

Разговорите ще продължат. Северна Македония е готова да намери път за напредък.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    33 23 Отговор
    Казах ви, че РАДЕВ ЩЕ ПРЕДАДЕ И БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ..ЩЕ СИ ГОВОРИМ ПАК .....БОРИСОВ Е ПРЕСТЪПНИК, А ТОЗИ ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА, НО ЩЕ Е КЪСНО ..

    Коментиран от #3, #5

  • 2 русенец

    43 2 Отговор
    На чист добруджански език казвам, че не бива да се издават български паспорти на граждани на Северна Македония, а издадените да се анулират след като в Паспортна служба се правят на българи, а иначе се оказва, че не са.

    Коментиран от #10

  • 3 Пешо от блока

    17 20 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Стига си спамил срещу Радев и ходи на... ника си.
  • 4 Трес

    24 1 Отговор
    Такава държава няма. Признаваъ се до един за българи, целуват трикольора, кръстят се и тогава в Европа. Деугият шанс за Европа - като албанско село.
  • 5 Гтрес

    9 21 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Упорката на тАпия ти лодер няма да мине.... мноо сте п.р.о.сти и не.можете да измислите нищо. Радев ще спечели.на.първи тур.
  • 6 Фффффф

    24 1 Отговор
    Ако се присъединят към България, автоматично стават член на Европейския съюз
  • 7 Перо

    32 1 Отговор
    Стига вече с РСМ,всеки ден,по 2-3 пъти! Имат дадени условия от БГ, имат критерии от ЕС за изпълнение. Преспанския договор урежда само част от копенхагенските критерии за добросъседство,касаещи само двустранните отношения с Гърция и никой друг! Когато направят реформите и изпълнят критериите ще им се обърне внимание, иначе е губене на време! Да се оплакват по света,на когото искат,ако искат да си усложняват положението. С тях или без за БГ е все едно,даже е много по-лошо,ако ги вкараме в ЕС с македонистките разбирания!
  • 8 Бгбг

    18 10 Отговор
    Радев предаде България за сметка на Македония
  • 9 РАДЕВ

    15 5 Отговор
    Е ПРЕДАТЕЛ , ЗАТВОР ЗА ТОЯ НЕПРОКОПСАНИК !
  • 10 Напротив

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Трябва да се даде на всички, само с една писмена молба и готово. Два милиона българи повече!Имайки бг паспорт как тогава ще отричат че са българи?
  • 11 Умка

    3 24 Отговор
    Северната Македония ще стане член на ЕС, защото великите сили го искат. Така е било и така ще бъде. От въздушните мостове се пада от много високо, винаги по д.пе и много боли!

    Коментиран от #15

  • 12 Ципрас

    2 7 Отговор
    В Северна Македония живеят северномакедонци, които говорят северномакедонски, това е решението. Иначе има Македония и македонци, които говорят македонски.. Никой не иска това, нали?
  • 13 Биби Кинг

    1 0 Отговор
    Пембен се спича,кафево по ногата мо се стича!
  • 14 Не мога да...

    7 0 Отговор
    Разбера, защо не се отворят книги от преди 1945 г.и да се види на какъв език се е говорило тогава и на каква азбука се е писало и да се разбере това български ли е или някаква шльокавица като днешния им. Толкова е лесно.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Не си

    3 0 Отговор
    те великите сили не искаха и съединението на България но ....! В момента виновни сме ние всички -народа, спомнете си стотиците хиляди демонстранти в Солун, Атина в подкрепа на гръцкото правителство, а ние, а гакива умки дето прекланят главица щото "великите сили", хай да се събудим и да позкрепим политиците си, а не да се вайкаме, че тоя или оня ни е предал!! ПРЕДАВАМЕ се ние овчедушните българи!!! Митинг сле митинг, пред Народно събпание, Президенство, Министески съвет, посалствата на така наречените " велики сили" ! Само така ще дадем ясен знак, че няма да предадем историята си и интересите на България!!!!
Новини по държави: