Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 20:33 2 328 14

Спокойствие! Израел отваря границите си за индивидуални туристи

  • израел-
  • ваксина-
  • пфайзер-
  • коронавирус

Еврейската държава заложи на бустерни дози ваксина срещу коронавируса и успя да се справи с четвъртата вълна

Спокойствие! Израел отваря границите си за индивидуални туристи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Туристи, които пътуват индивидуално, могат от днес отново да се отправят към Израел, но само със съответните документи, предаде ДПА, цитирана от БТА.

С отварянето на страната след година и половина пандемични ограничения желаещите да я посетят трябва да докажат, че или са се възстановили от коронавирус, или са ваксинирани срещу коронавируса.

Сред признаваните ваксини са тези на АстраЗенека, Модерна, Джонсън енд Джонсън, Пфайзер/Бионтех, Синофарм, Синовак, както и ваксината на Индийския серумен институт. Ваксинирането трябва да е било осъществено поне 14 дни по-рано, за да бъде разрешено влизането в страната.

Всеки, който иска да напусне Израел, пък трябва да е сигурен, че последната му доза ваксина е поставена не повече от 180 дни по-рано. Ако случаят не е такъв, преди пътуването ще се изисква поставяне на бустерна доза.

Тези, които са се възстановили след боледуване от коронавирус, могат да влязат в страната, ако са получили поне една доза от ваксина, призната от Световната здравна организация. Те също така трябва да са дали отрицателен тест за вируса поне 11 дни преди пристигането си.

Промяната е актуализация на действащите правила. Досега бе позволено влизането в Израел на туристически групи, ако те спазват насоките на здравните власти.

Това е значително отваряне на страната, която се бе затворила за външния свят от началото на пандемията. Като цяло чуждестранните граждани можеха да влизат в страната само при уважителни причини.

От началото на септември се наблюдава спад на новозаразените в Израел. Здравното министерство съобщи вчера за едва 225 нови случая.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    4 5 Отговор
    аз съм с Янсен, пак се прееах деа
  • 2 Аз съм

    17 4 Отговор
    С пет ваксини така може ли да мина или ще ми трябва и бустерна :D
  • 3 Рошко

    18 7 Отговор
    Евреин като ти говори гледай откъде изгрява слънцето
  • 4 дедо Герчо

    10 2 Отговор
    ПРЕМЕСТИХ...ХЪХЪХЪ...
  • 5 гост

    13 11 Отговор
    лОШОТО Е,ЧЕ набодените ЕВРЕЙТЕ СА ВЕЧЕ ПЪТНИЦИ,САМО ДЕТО ОЩЕ НЕ ГО ОСЪЗНАВАТ!!!

    Коментиран от #9, #12

  • 6 Кински

    7 5 Отговор
    Ама как така ,тука се убиха да пишат как Израел и Англия затягат мерките .а те отварят границите ,другите пълнят стадионите . Голямо затягане пада . Хахаха
  • 7 8C:48:2B:8F:3D:FF

    6 3 Отговор
    Ние чипраните от блутута идваме да пробваме вашето 5G
  • 8 среднощен

    8 5 Отговор
    Европейската комисия учреди фонд за разплащане на обезщетения към "пострадали от последиците при ваксинирането"..? Естествено, след "решение на съда".... Дали този "фонд" ще обезпечава и пострадали от ваксините в Израел...? Нещо като за "Евровизия" и европейските футболни турнири...
  • 9 среднощен

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Не е сигурно.... Прочетете 8...
  • 10 Иван

    9 1 Отговор
    Точно се успокоих от статията. Много интересно, пребуледувалите от Ковид, ако се отправят за натам, трябва 1. Първо да си сложат поне една доза ваксина и 2.Да си направят тест.
  • 11 ковид наркоман

    11 2 Отговор
    Аз вече си набутах 3та доза-бустера и чакам четвърта-ремапа. Ше може ли да влеза в Израел и да излеза?
  • 12 Иван

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Преди време попаднах на информация в Интернет, че евреите HIV не ги поразява.Няма как да проверя този информация, не познавам евреи, имали романтични отношения със заразени от Спин. Но може и към ваксините да са устойчиви.
  • 13 Живко от геймъри шоу

    6 3 Отговор
    Тези минаха ли четвърто ниво? На нас ни е трудно още. Тая игра с колко нива е, има ли превъртане, кога ще минем от normal на nightmare?
  • 14 Hoho Boho

    9 1 Отговор
    Тия на 60% са ваксинирани с трета доза...
    Ами ако и тя не им помогне?

    Забележка:
    С всяка следваща доза, ефектът намалява