Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 10:33 1 287 20

Общ климатичен план на страни от Източното Средиземноморие и Близкия изток

  • климат-
  • глобално затопляне-
  • кипър

Застрашаващата средиземноморския басейн климатична криза и необходимостта от активни усилия на съседните страни за справяне с нея са сред акцентите в речта на кипърския държавен глава Никос Анастасиадис

Общ климатичен план на страни от Източното Средиземноморие и Близкия изток - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Страните от Източното Средиземноморие и Близкия изток ще разработят съвместен Регионален план за действие за справяне с изменението на климата и неговите последици в района. Тази инициатива, която бе предложена и се координира от Кипър, ще бъде представена днес от президента на страната Никос Анастасиадис на провеждащата се в Глазгоу климатична конференция на ООН.

Застрашаващата средиземноморския басейн климатична криза и необходимостта от активни усилия на съседните страни за справяне с нея са сред акцентите в речта на кипърския държавен глава Никос Анастасиадис на международния форум днес.

Кипърската правителствена инициатива има за цел да обедини действията на правителствата и научната общност за разработване на обща регионална климатична стратегия.

Източното Средиземноморие и Близкият изток са определени като „глобална гореща точка” за климатичните промени и се очаква регионът да се сблъска с най-тежките последици от тях.

Президентът Никос Анастасиадис ще представи и научните резултати от двугодишната изследователска работа в областта на климата, извършена от над 240 учени и експерти от региона и света. Заключенията им са обобщени в изготвената от тях „Рамка за политика и мерки за климатичната криза в Източното Средиземноморие и Близкия изток“.

Климатичната инициатива ще бъде представена днес и на специално събитие в кулоарите на конференцията, организирано от Кипър по случай Деня на Средиземноморието, на което ще присъстват и делегати от 15 държави от региона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 НАУМ

    7 2 Отговор
    АРЕ СТИГА С ТЕЯ ГЛУПОСТИ! ЕДВА ЛИ СА ОСТАНАЛИ МНОГО ИДИОТИ ДА ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ НА ТЕЯ ЩУРОТИИ

    Коментиран от #4

  • 3 Демокрация- Либерализъм- Климат- Covid

    7 0 Отговор
    Са инструменти за постигане на : Световен Управляем ХАОС , защото Западният Модел за ПЕЧАЛБА - ПРЕКРАТИ да функционира ! И народа тогава става Бреме, Проблем и ИЗЛИШЕН за Капиталиста , Олигарха, Мастита и ЧОРБАДЖИИТЕ у нас ! Тогава идват Демагогиите сред МАСИТЕ за : разврат, дрога , морално разложение след което Масата губи СМИСЪЛА си да СЪЩЕСТВУВА и тогава нейното масово ЮТИЛИЗИРАНЕ / ликвидиране / става НЕОБХОДИМОСТ ! По телевизията това никой не ще ти каже - дори и по " Честно Казано !" с Л. Плезич !
  • 4 Ние коментираме но не се събираме

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "НАУМ":

    В Единен СТРОЙ за ОТПОР !

    Коментиран от #11

  • 5 Телевизията - Заблуждава НАРОДА !

    5 0 Отговор
    Всички СМИ са ЧАСТНИ ! И те бълват онова което собственика им НАРЕДИ ! На това се казва ТОТАЛИТАРИЗЪМ и ФАШИЗЪМ водещ до ГЕНОЦИД чрез демагогии и измамни теории за СВОБОДА , ДЕМОКРАЦИЯ и Човешки ЦЕННОСТИ ! НАС ни ЛИКВИДИРАТ !
  • 6 За Два Дена у нас ТРЪШКАТ по

    5 0 Отговор
    1,000 души уж от COVID ! А защо тогава умишлено го сътвориха и с него не " ДАРИХА " ? Та ние и по Ту/ско тъй не сме МРЯЛИ ! Защо народа още спи ?! ?! ?!
  • 7 Пълна ЗАБЛУДА е кооперирането ни с ЕС

    5 0 Отговор
    Ние сме им ДОНОРИ - потребители - консуматори - клиенти , За Да Не Сме Им КОНКУРЕНТИ ! А бяхме ВТОРИ в Европа след Ф.анция по Енерго ПРОИЗВОДСТВО ! Ние продавахме Електроенергия на Балканите ! А днес - берем Душа !
  • 8 В скоро време Запада ще обяви

    3 0 Отговор
    БАНКРУТ ! И как ще я удурдисаме ние , чакащите на Външни ТРАНШОВЕ ? Цените скачат като Пукливата Царвица - в Петък , в Пловдив БАНИЧКАТА от 1.50 лв. стана 3.00 лв. Хляба скоро повишиха оа сега ново повишение му обявиха ! Гъ/обръка е ОЧЕВИДЕН - ден след ден а Ганьо е смирен , безразличен и НЕВЪЗМУТЕН ! А Ток, Вода , Бензин , Дърва ? Кръв ще пикаеш ма/на , щом спиш и НЕХАЕШ ! Скоро ще си- Господин само за ЕДИН ДЕН !
  • 9 незнайко

    2 0 Отговор
    Като сложат БЛЕНДА на СЛЪНЦЕТО климатичните промени ще спрат, но никой не мисли да го направи а искат космически туризъм !!! Не напразно ЛУНАТА е тук на такова разстояние !!!
  • 10 Нека се запитаме САМИ ?

    1 0 Отговор
    Какво научихме от нашите умници на ТВ -ектана ? Какво в главите ни остана от БЪЛВОЧИТЕ с научни ТИТЛИ и дипломи дълги до тавана ? Нищо ! Ти знаеш множество от тях , слушал си ги много РАЗ ! И когато всичко свърши , нищо в тебе не остава ! Тъй ли е ? Проф. Иво Христов много умно уж неща важни обяснява - НО ПЪТ към ИЗХОДА не ни ПОКАЗВА ! Че и баба Пена на пейката пред Входа на Блока - същото хортува , нищо че не е с титла Бай дъ Уей ! Страшна ПЛЯВА по телевизията усилено се вей ! Зтъпяването на МАСИТЕ е Стратегическа ЦЕЛ ! Така с нас могат да ни лашкат до откат и 100 години !
  • 11 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ние коментираме но не се събираме":

    Отпор може да се направи ако военни и полиция разсъждават като Вас и се обърнат на страната на НАРОДА ! Това означава ПРЕВРАТ !!!
  • 12 Пълна ИЛЮЗИЯ е че в България

    3 0 Отговор
    Има Даржавна Власт ! Народа не е обект на грижа за ВЛАСТТА ! Държавата е ЧАСТНА - сиреч ТЯХНА ! Нас в таз държава ни НЯМА !
  • 13 Ваксината не е ли като

    2 0 Отговор
    "КОНТРОЛЕН Изстрел" - за онези които Вироса ги е ОТМИНАЛ ? Не сме ли като свинете , овцете и козите - дочакали боцкане "благородно" и за нас САМИТЕ ? Чичо Сем , създаде ги и двете и Вироса и Ваксината - трябва да са безсъмненно мнго полезни ! Аз тъй мисля , а ти ?
  • 14 Хубава - Лоша но НАРОДНА ВЛАСТ !

    2 0 Отговор
    Другото е чиста ДЖУНГЛА ! Кой - кого !
  • 15 Не съм Блогер, нито Политолог !

    1 1 Отговор
    Не съм партиен, нито активист ! Не Гласувам аз за НИКОЙ - защото тъй или иначе се стига до " ПАТЕРИЦИ" - коалиции ! Сиреч : " Орел, Рак и Щука " сиреч Нито Риба - Нито Рак ! Как се дърпа таз КАРУЦА затънала в такава КАЛ от такв ВПРЯГ ?! Сам събирам Фактите които усърдно от Народа се УКРИВАТ ! Сам търся истината и достигнах до ТУК - НАРОДНА ВЛАСТ И ДИКТАТУРА ! Другото е КРИМИНАЛ - КАПИТАЛИЗЪМ и Фашизъм !
  • 16 Избори ? Какви ИЗБОРИ когато избор няма

    1 0 Отговор
    Сиреч Поредната горе РОКАДА ! На това ли казват Избор ? Нима те вълнува, коя ще е Локомотивната бригада , която ще кара влака на който си се ти качил ? Та влака тъй или иначе все по същия път и посока ще те ИЗТРАКА !
  • 17 Отпадат Визите до САЩ ?! Или пореден

    2 0 Отговор
    МОРКОВ за Шенген и хоп в НАТО ! Сега БЕЗ Визово до САЩ ? Но не от РАЗ ! ПЪРВО отворете широко БУЗИ за две Военни Бази на Черно Море а после : "Я Камилата - Я Камиларя !" . А БАЗА на НАТА у нас означава - ОГЪН - ПЛАЗМА - ЖУМЕЛ и без ковчег ! Без кадене , свещичка и прощално опело ! Колко тънко ни го подават и белив ми от улицата и младежта ни тъй , не ще го разсъждават ! Русия няма да брои до ТРИ ! ПРОСТО : " ОГОНЬ !" и " Болгария - ПОСТИ !"
  • 18 Никога срещу РУСИЯ !

    1 0 Отговор
    Туй от мен го ЗАПОМНИ !
  • 19 Срока за решение за Безвизово е

    2 0 Отговор
    До ТРИ МЕСЕЦА ? Защо ? В тези ТРИ МЕСЕЦА на България ще се постави ИСК за разполагане на ДВЕ ВОЕННОМОРСКИ НАТО БАЗИ ! За да е мирен народа - " МОРКОВЧЕТО " Безвизово НЕСЛУЧАЙНО ИЗВЕДНЪЖ е вече вързано и спуснато ! Нищо не се случва случайно и току -така , освен че става дума за поставяне на " ДИНЕНА КОРА "!
  • 20 От нас ЗАВИСИ ! А НЕ ОТ ТЯХ !

    2 0 Отговор
    Всички в ЕДИНЕН - "Народен ФРОНТ " , за Спасяване на НАЦИЯТА ! Иначе затриваме 1340 годишна държава ! Нима ние ще Допуснем ТОВА ?
Новини по държави: