Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 21:20 3 080 48

Турското правителство повишава заплатите

  • турция-
  • заплати-
  • правителство

Обсъждат се нови идеи

Турското правителство повишава заплатите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турското правителство се готви да повиши заплатите в страната, съобщи агенция Анадола.

Това трябва да подкрепи домакинствата с ограничени доходи. Предстои плановете да бъдат направени публични.

Планира се подкрепа за сметките на гражданите през следващите месеци. Вероятно ще бъде повишена минималната работна заплата, както и възнаграждението на някои държавни служители.

Продължава обезценяването на турската валута. Правителството работи за обръщане на тенденцията.

Наблюдава се повишение на потребителските цени. Повишените доходи трябва да компенсират това.

Водят се разговори по темата. Предстои да се обяви какво ще е повишението.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дадеама

    13 3 Отговор
    Дайте цифри да разбем на кое дъно сме
  • 3 Еха

    21 8 Отговор
    А нашето служебно правителство всяка седмица НАМАЛЯ нашите заплати !!! Цените на всичко СКАЧАТ все нагоре и се хвалят със ГОЛЯМОТО постижение ЧЕ газта е със процент по евтина от 1 . 11. Ха Да видим как ще намалее всичко ?????? Пълни ИДИОТИ ни управляват !!!!

    Коментиран от #42, #45

  • 4 ОСТАВКА бе ФАТМАК !!!

    18 5 Отговор
    ОСТАВКА И НА ЦЯЛОТО ТИ НЕЗАКОННО , НЕКАДЪРНО , ФАТМАШКО ПРАВИТЕЛСТВО !!!!!!
  • 5 Бг Турчин

    22 3 Отговор
    Работя в българска фирма дъщерна на турска. Получавам 1200 лева чисти. През лятото бях "безработен". Нямаше работа в предприятието. Но всеки месец на 2-ро число превеждаха по 1200 лева по сметката. Разговарях с колега от Турция /фирмата майка / и ми каза че положението е много зле и 1200 лева са много в Турция. Дано да повишат заплатите там че и ние тук да получим повишение. Мин.заплата в БГ се говори че ще стане 760 след новата година. Хубавото е че са коректни. Не пускат в неплатен отпуск. Лежиш си у дома и очакваш ако се обадят по телефона и в началото на месеца получаваш СМС от банката за получен превод 1200 лв.
  • 6 Пенсионер

    15 1 Отговор
    А, в България кога?
  • 7 Info

    9 11 Отговор
    Кълъчдароглу за Ердоган: В чужбина е като агне, а вътре показва сила. Главният опозиционен лидер Кемал Кълъчдароглу беше особено критичен към Ердоган след срещата му с американския президент, дори го нарече агне пред Байдън. "Той се среща с Байдън, идва в Турция и променя поведението си на 180 градуса. Но той е агне когато види Байдън. Дори очите му се усмихват. Турция виждала ли е такова нещо? Окото му не вижда гражданина. Най-голямата му грижа е "ще мога ли да седя с Байдън един час?" Вижте колко долу са стигнали. Няма ли достойнство в този щат? Очите му се усмихваха, когато видя Байдън, но се намръщи, когато пътуваше за Турция. Той показва сила на бедните. Не може да го направи в чужбина и го прави тук. Байдън няма да те спаси, ти си хартиен тигър".
  • 8 Info

    8 10 Отговор
    Кемал Кълъчдароглу обвини Ердоган, че всичко, което го интересува, е Байдън да му се усмихва, докато страната страда от увеличения. „Увеличенията започват да падат като дъжд. Дворецът и приятелите му не осъзнават това. Но гражданите са в окаяно състояние. Токът се увеличи три пъти за кратко време, а газът се увеличи 9 пъти. След всички тези увеличения увеличението в цените на храните ще надхвърли 40%. Как се живее с минималната заплата? Нямате представа, нямате информация, всичко, за което мислите е „ще ми се усмихне ли Байдън?“ Бурята от повишения на цените продължава. Ти нито си лъв, нито тигър, а тигър от хартия. Той има всички характеристики, които имат всички авторитарни лидери. Вижте руините на нацията. Каква драма е изправена пред нацията! Байдън не може да те спаси, хората ще ти дадат подходящия урок в урната."

    Коментиран от #28, #29, #47

  • 9 Шок

    9 2 Отговор
    Навремето при Жан Виденов тъй ги вдигаха.Сутрин ги вдигат до вечерта пак всичко поскъпнало и на другия ден пак така.

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Турчин

    11 8 Отговор
    Ердоган няма да даде власта без кръв.Падне ли той цялото му обкръжение ще отиде в затвора.

    Коментиран от #13, #17

  • 12 и след това

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Шок":

    дойде соросоидния драгалевски ман.гал и те опхрави за нула време, ама отзад.
  • 13 това

    7 17 Отговор

    До коментар #11 от "Турчин":

    е без значение, защото Пуйката ще се разпадне на три части, а Босфора ще го вземат руснаците.

    Коментиран от #16, #18, #26

  • 14 Хиперинфлация

    6 8 Отговор

    До коментар #9 от "Шок":

    Турция отново е в трагична ситуация както преди 20 години.
  • 15 Зайо Байо

    3 2 Отговор
    Това значи ли , че и от ДПС ще вземат увеличението ?
  • 16 История

    15 2 Отговор

    До коментар #13 от "това":

    Дори и СССР не посмя да вземе Босфора 44та.Сегашна Русия е бледо копие на СССР.Западните сили никога няма да го допуснат

    Коментиран от #19

  • 17 Мда

    6 8 Отговор

    До коментар #11 от "Турчин":

    Този път изглежда, че турците няма да избегнат гражданска война или национална катастрофа, може би и двете. Те са стигнали до ръба на скалата и се мразят със страст.

    Коментиран от #32, #40

  • 18 А ти от трите

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "това":

    Най-дълго ли ще вземеш? 😂😂😂

    Коментиран от #20, #23

  • 19 ХАХАХАХА

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "История":

    Както и малобритания и говедарника са бледи копия, а Русия има Кинжал. Ако не знаеш. Нали видя кво станА с Крим. Никой няма нито парите, нито оръжието, за да спре мечката.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 В никакъв

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "А преди това":

    случай няма да ти отнема това удоволствие! Не се плаши!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мисри

    6 6 Отговор
    90та година срещу един патронник за струг който тук струваше 28 лева можеше да вземеш три огромни денка с дънки на Капълъчарши.Сега май турците пак се връщат в ония времена.Натеглиха кредити ядоха и пиха 20 години и си мислеха че това е истински икономически разтеж.Сега идва ред на лихвите.Гърците бяха същите.
  • 25 Туркия ке падне

    3 7 Отговор
    По-всичко личи
  • 26 Бг Турчин

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "това":

    Съвременните войни не се водят с танкове а с пари. Снарядите са едни зелени хартийки. Жертвите са потни служители с развързани вратовръзки по офисите.

    Коментиран от #27

  • 27 Минало

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бг Турчин":

    бешело! ПАРЕ НЕМА! И ракети НЕМА! А, иначе се нарича-хибридна война.
  • 28 Гръцки Псоли

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Info":

    Тежки думи, те със сигурност разстроиха великия лидер. И сега на кого Ердоган може да обърне глава и да му плаче на рамо, както направи завчера с Макрон в Рим, защото гърците го нараниха? Има ли такъв човек в Турция, който да го подкрепи и да изтърпи плача му?
  • 29 Бг Турчин

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Info":

    Ердоган ще си отиде но Кемал който преди 20-на години окраде здравната каса и си назначи цялата рода там няма да оправи Турция..... Уважаеми Българи. Виждате ли колко си приличаме? Мен много не ме интересува какво става там а какво става в България. Тук си имаме големи проблеми с мутрата Борисов който стана Генерал благодарение на царя - мадридски комарджия и татарския цигaнин Доган агент на ДС. Имаме си касичка на ДПС - Пеевски, Гешев с касета поставен от сикаджията да го пази. Продажни медии, купени политици и "професори"...България е красива страна с добри хора по принцип ама повечето добри избягаха и останаха бoклуцитe за съжаление. Но не трябва да се губи надежда. Доброто винаги побеждава. Лошото се самоунищожава от самосебе си. Има една турска поговорка Keskin Sirke küpüne zarar - силния оцет е вреден за съда в който е поставен. Дано добрите хора успеят. Бъдете добри това е най важно. Добротата е здраве.
  • 30 Турска мъка

    4 7 Отговор
    За съжаление модерните F-35, край. Сега голямата и горда държава проси да й дадат самолети с техника от 70-те. Aко не, няма проблем, тъй като има планиране за всичко. Алтернативният план са традиционните бухарски килими, които съвременната турска индустрия ще превърне в летящи. В краен случай, дори и този план да се провали, детските хартиени самолети, една винаги надеждна технология, могат да се използват при всяка възможност.

    Коментиран от #31, #33

  • 31 5иция

    11 3 Отговор

    До коментар #30 от "Турска мъка":

    Турците са платили за Ф 35 дето не им ги дават и казват тогава даите ни Ф 16. За какво просене бълнувате?
  • 32 до мдакащия

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Мда":

    Днес доста ясно го казаха по БТВ България е 30% след Румъния а след Турция 40%. А ти драскай каквото си искаш, щом хладилника ти се пълни по този начин.
  • 33 Българска нерадост

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Турска мъка":

    Към всичко най, добави най завистливи и най мрачни.
  • 34 До турчолята

    5 6 Отговор
    Във всеки случай Турция няма да получи нови изтребители F-16. Активисти на гръцката диаспора вече успяха да убедят 41 депутати да подпишат писмо, което написаха, че Съединените щати не трябва да продават нищо на Ердоган, освен ако не премахне С-400 и не спре да заплашва съюзническите страни в Източното Средиземноморие . Очаква се още депутати да подпишат писмото. В същото време в Сената се провежда подобна кампания, от която продажбата на F-16 трябва да бъде одобрена, ръководена от Боб Менендес, когото турците дори не искат да виждат, след като той ги обвинява за това което правят с нашествията, човешки права, приятелства с руснаците, нелегалността в Средиземно море, кипърският въпрос и т.н. Абе жалка работа.
  • 35 Аман

    3 2 Отговор
    Хора как не разбрахте, че при инфлация ЗАПЛАТИТЕ НЕ МОГАТ ДА ДОГОНЯТ ЦЕНИТЕ.
    И 4000 хиляди лева да ви направят заплатите, ако парното и тока ви станат 2000 не само не сте забогатели, ами и покупателната ви способност е СПАДНАЛА.
    Научете се ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ-това е важното.
    Пример кога българинът е имал по-висока ПСпособност, при Живков, или сега, изненада при Живков.
    Мининална заплата Живков 170 лева.
    Минимална Сорос-650 лева, без нулата при Живко 65 лева.
    Близо със 140% е намаляла покупателната ви способност.
    При 170 лева Живков парно на макс 15 лева.
    При 650 лева парно на макс Сорос -300 лева.
    При Живков с минимална заплата сте можели да платите- ДЕСЕТ сметки парно.
    А при Сорос сега-2 сметки парно.
    Затова Рузвелт слага таван на печалбите криза 1929 г. САЩ

    Коментиран от #37, #38

  • 36 Боже Боже

    7 0 Отговор
    А тук повишават само цените на стоките. При цена на олиото 2 лева вземах 600 лева заплата, сега олиото е над 4 лева, а заплата е пак 600 лева.
  • 37 Урали

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Аман":

    при живков при заплата от 100 лева си купувах точно 5 чифта дънки и за друго няма
  • 38 ай стига

    5 6 Отговор

    До коментар #35 от "Аман":

    сравняваш ябълки с портокали. при живков имаше два вида сирене, два вида хляб, един вид майонеза, дискотеката започваше в 6 следобед до 10, всички къщи бяха с еднакъв дизайн и новите коли изглеждаха като на 30 години. мога да дам още хиляди примери, да не говорим за наведени глави, страх, неусмихнати лица. голямо щастие имаше при бай тошо. всички го усещаха в опашките, чакайки да си купят банани и тоалетна хартия, когато ги имаше де.

    Коментиран от #39

  • 39 5иция

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "ай стига":

    Да и имаше нещо дето си пропуснал имаше два вида кисело мляко в пласмасова кофичка за народа и в стъклен буркан за другите.

    Коментиран от #41

  • 40 А ние сме цъфнали и вързали, нали?

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мда":

    Те поне не са толкова мързеливи. И с ваксинацията се справят по-добре.
  • 41 Беше в стъклени буркани за всички.

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "5иция":

    Стига глупости на търкалета. Може за кратко да е имало от двата вида. Бурканчетата се миеха и връщаха. Капачките бяха от алуминиево фолио, а не като сегашните с винт. И сега има в буркани, но обикновено само овче, козе, биволско или някакво по-скъпо био.

    Коментиран от #44

  • 42 Трупове в чувал

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Еха":

    Щото Бат Бойко пък ти вдигна заплатата сигурно! Прост народ - слаба държава..
  • 43 Turksiken

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "TURKIYE 🇹🇷":

    Боклук ходи си в Анадола
    Кво правиш в БГ
  • 44 5иция

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Беше в стъклени буркани за всички.":

    От София си нали?
  • 45 Гошо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Еха":

    А да стигнем поне 5% от това което произвежда Турция първо ,пък те заплатите ще се увеличат и без правителствено участие
  • 46 Стареца

    6 0 Отговор
    Българи не се притеснявайте за Турция. Те ще се въздигнат някак си. Вашето положение е абсолютно плачевно. Нямате земеделие, нямате текстил, нямате индустрия, нямате войска, нямате деца. Направо сте пред изчезване. Няма да ви спасят милостините на ЕС. Защото там вече расте поколение българи които малко знаят или изобщо не знаят български. А Турция ще продължава да играе в световната лига на историята.

    Коментиран от #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 #ölü

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Стареца":

    И кво сега, жив ли е още или не? За да знаем дали трябва да ви поднесем нашите съболезнования или да ви поздравим. Защото с него начело връщането на 3000 долара годишно за турците е бързо, както виждате сами.
Новини по държави: