Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 18:00 2 333 27

Норвегия търси добросъседски диалог с Русия

  • норвегия-
  • диалог-
  • русия

Това обяви норвежкият премиер

Норвегия търси добросъседски диалог с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Норвегия трябва да се стреми да поддържа добросъседското партньорство с Русия. Това обяви норвежкият премиер Йонас Гар Стьоре, цитиран от ТАСС.

Норвежкият премиер участва на конференцията в Глазгоу. Той пое поста след изборите през тази година.

Преди е заемал и поста на външен министър. Приоритет е добросъседския диалог.

Той припомни, че през миналата седмица се срещна с руския външен министър Сергей Лавров. Двамата се договориха да развиват сътрудничеството в арктическия регион.

Двамата обсъдиха и редица международни въпроси. Постигнаха съгласие за съвместни действия.

Очакват се допълнителни разговори.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдааа

    48 6 Отговор
    Аах как им светна лампичката на паткарите
  • 2 Хахаха..

    52 5 Отговор
    Бившите викинги,дето към настоящият момент са пе....си.Търсят диалог с Вован? Нема лошо,нека се наредят на опашката..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БСП на Бунището

    4 38 Отговор
    Ако си направят и Мост на Дружбата - Окупацията им е сигурна!!!

    Коментиран от #27

  • 5 Павел пенев

    52 6 Отговор
    Този е прочел урока от Втората световна война, когато съветските войски настъпиха от север и защитиха норвежкия народ от нацистка Германия. Освен това сега норвежците масово посещават Русия до района на Мурманск, за да си пазарят евтина риба, водка, цигари и други стоки за бита. Руснаците ги посрещат като роднини,какво друго искат?

    Коментиран от #8

  • 6 Ваньо

    26 1 Отговор
    Как да не търсят разбирателство, та нали са далечни братовчеди. Едните- норвежци, шведи, датчани, исландци (финландците не се броят, те са братовчеди на унгарците, т.нар. унгро-фински народи), са нормандци, т.е.чисти викинги, а руснаците имат своите корени от нормандци и славяни, естествено с преобладаващо славянското! Така че, си имат все пак, далечна роднинска връзка. 🤔🤔
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Умен по цялата глава

    7 22 Отговор

    До коментар #5 от "Павел пенев":

    Почти всички свои социални дейности Норвегия финансира чрез държавен фонд, в който се вливат приходите от добива на петрол и газ в Северно море.... Технологичният бум на борсите докара на държавата истинско богатство.В момента Държавния Фонд разполага с 1,2 Трилиона Евро....- Един трилион е Хиляда Милиарда....Евро....Тоест Фонд с Хиляда и двеста Милиарда евро играе на Борсите....Всеки Норвежец се ражда Милионер....Руснаците срещу тях да тичатз няма да ти стигнат....

    Коментиран от #9, #11, #25

  • 9 Ваньо

    30 1 Отговор

    До коментар #8 от "Умен по цялата глава":

    Да ама те са едва 4 милиона, а не 146... Хайде да не сравняваме несравними неща. Едно е, този фонд от газ и петрол, да храни 4 милиона и да поддържа, инфраструктура и т.н., на сравнително малка територия и друго е да храниш 146 милиона и да поддържаш 1/6 от земната повърхност!! Те и ОАЕ се раждат милионери, и какво?
  • 10 вован

    0 27 Отговор
    вовата се е барикадирал..байдън шета където си поиска..генералства отзад напред като сталин навремето
  • 11 всъщност

    23 2 Отговор

    До коментар #8 от "Умен по цялата глава":

    Ако се разделят приходите от природни богатства(включително риболов) на Норвегия(основно перо в бюджета им)на 140 милиона, колкото е населението на Русия нещата ще изглеждат по съвсем друг начин!Да обаче норвежците са 4.5 милиона човека, а в Русия живеят около 140 милиона......така че изобщо не може да има място за сравнение

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Ваньо

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "всъщност":

    146 моля, да сме точни... Това е една Норвегия и половина в повече!! 😁😁
  • 13 Умен по цялата глава

    5 25 Отговор

    До коментар #11 от "всъщност":

    А да не би Добива в Норвегия да е равен на Добива на нефт и газ в Русия та ги сравняваш!?? Те ИНВЕСТИРАТ приходите в Акции на борсите.5% от всички акции в света са собственост на Норвежкия Фонд и той носи Приходи.Контролира се от Народното им Събрание....В Русия всички природни ресурси са в ръцете на Комунисти Олигарси....Купуват футболни отбори в Англия,а Руснака се моли за половинка Водка да се напие и да забрави,че е Руснак.....

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ваньо

    31 0 Отговор

    До коментар #13 от "Умен по цялата глава":

    Газта и петролът на Русия, след плячкосването на 90-те г., се контролират вече, Слава Богу за руския народ, от държавата, справка Газпром. Олигарси държат металите и други ресурси. А колкото до това кой иска да забрави какъв е, попитай тези в Ню Йорк, Пенсилвания, Охайо и Детройт, дето спят под мостовете в кашони, дали са горди, че живеят в краваристан?😁😁

    Коментиран от #17

  • 16 dddddddd

    8 0 Отговор
    Норпдрастия да си гледа работата
  • 17 Умен по цялата глава

    4 20 Отговор

    До коментар #15 от "Ваньо":

    Ваньо ли си Альоша ли си - разбирам те.Боли те...И мен ме боли за България ,че я присвоиха Комунистите и я Унищожиха...Не става без Лустрация на Комунистическите партии и Членувалите там червени цървули....Всеки Народ иска да живее добре,в социална защита и високи Приходи,но с Комунисти това няма как да се случи....Ще те боли!!!
  • 18 Другия с коня

    5 10 Отговор
    Ние сме 6 милиона с 40 милиарда евро Дълг,а Норвегия е 4 милиона с Хиляда и двеста МИЛИАРДА евро Държавен Фонд,подчинен на Народното им Събрание,където работят Най- добрите им Икономисти,които Инвестират приходите от Нефт и Газ в акции на Борсите и носят нови Дивиденти на Народа им.25 % безработица в Норвегия.Ми за какво му е да работи,като е Милионер???Наемат работници от бившия Комунистически Лагер да работят на нефтените платформи.....Но там е нямало Комунизъм и няма Комунистическа Мафия да окраде всичко....Тва е положението Минке,сипи още по едно,че ще те почвам.....

    Коментиран от #24

  • 19 Kcanba

    14 0 Отговор
    свърпи им газта на норгетата, скоро и нефта... Северният полюс е доказан туски шелф - Ломоносов..... Какво да кажем - махайте амерските бази за подводниците , норге!!!

    Коментиран от #20

  • 20 Kcanba

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "Kcanba":

    cвърши им гaзтa нa нoргeтaтa, cкoрo и нeфтa... Ceвeрният пoлюc e дoкaзaн Руcки шeлф - Лoмoнocoв..... Кaквo дa кaжeм - мaхaйтe aмeрcкитe бaзи зa пoдвoдницитe , нoргe!!!
  • 21 Нвмгч

    1 7 Отговор
    А Мария Захарова Шекерова Шекеринска какво мисли по въпроса
  • 22 Госあ

    0 12 Отговор
    Действително има много глупави русофили и руснаци. Думи нямам.
  • 23 Инджев

    9 0 Отговор
    Хора!, Кажете нещо лошо за Русия, моля ви, броят ми ги от фонда за борба с руската пропаганда.
  • 24 Абе

    12 0 Отговор

    До коментар #18 от "Другия с коня":

    Не ми ги хвали норвежците, имат защото ресурсите им наистина са много като за държава с толкова малко население.......а приходите от фонда им са добри щото и те са се продали на жидокраварската паплач която тормози света......я да пробват да не слушкат да видиш как изведнъж ще бъдат обявени за НЕдемократични и ще им "санкционират фонда" и конфискуват или запорират(без никакво реално или правно основание)всичките пари дето имат тук-там по международните институции или в някои държави.......както се е случвало с някои от "непослушните"! А иначе с малки изключения норвежците са просто едни тъпи и мързеливи пияндета.
  • 25 Джо БИДОНА

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Умен по цялата глава":

    яяяя как съм ги пропуснал тези .ЦИРЕУТО утре да им спретне една цветна революция и еврата у САЩО.
  • 26 грух

    1 0 Отговор
    кикики наглите западняци започнаха да се усещат откъде вее вятърът !
  • 27 грух

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "БСП на Бунището":

    човече, недей така, млад си още, нямаш 100, а живееш още в миналия век ! бива ли така, пиленце сладко !
Новини по държави: