Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 23:09 2 595 30

Премиерът на Гърция на посещение в Русия

  • гърция-
  • премиер-
  • русия

Визитата ще се проведе през декември

Премиерът на Гърция на посещение в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Гърция Кириакис Мицотакис ще посети Русия, съобщи ТАСС.

Визитата ще се състои на осми декември. Тя ще бъде кратка.

Очаква се премиерът да се върне в своята страна на същия ден. Мицотакис опитва да поддържа диалог с руското правителство.

На няколко пъти проведе телефонни разговори с негови представители. Очаква се да се разбере какви срещи ще проведе по време на посещението.

Вероятно ще разгледа възможни двустранни договори. Те ще са в сферата на търговията.

Предстоят подробности от руското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Набързо

    16 2 Отговор
    И защо??! Много пари ли имат да си пращат правителите на държавата на екскурзия? Много скромно отбелязвате визитата, дали не е нарочно?
  • 2 gEPP

    18 2 Отговор
    А Боко кога ще ходи в Русия?

    Коментиран от #5, #30

  • 3 ХАХАХАХА

    33 3 Отговор
    Когато ръководител на демократична държава сам реши да влезе в Мордор за преговори, то 3 неолиберастки трола се разтварят във въздуха и изчезват от мъка.
  • 4 Рошко

    30 2 Отговор
    И на него взело да му става студено
  • 5 ББ - БАЦО

    5 14 Отговор

    До коментар #2 от "gEPP":

    Кога Румбата иде в Естония !

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Перо

    44 0 Отговор
    Гърците си гледат националния интерес и 5 пари не дават за робуване на чужди глобални схеми,които нанасят икономически загуби и създават изкуствени врагове!

    Коментиран от #25

  • 7 Гоце

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "ББ - БАЦО":

    Коги Пеевски посети Либерия!

    Коментиран от #8

  • 8 ББ - БАЦО

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гоце":

    Пеевски не го ли драха у Дубай ?
  • 9 Ха ха

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "ББ - БАЦО":

    Румбата ще иде в Китай.Тайван го оставя на литовци,естонци и на Боко.
  • 10 Иван

    31 0 Отговор
    Нека си гледат интересите хората!...А вие ЛАПАЙТЕ...фъстъчки!
  • 11 Cтудена пот

    22 4 Отговор
    Казахме, турците спят. Слабият и разглезен Ердоган разруши не само икономиката, но и външната политика. Гърция лети. Постоянни контакти и споразумения с всички и за всичко. Буквално с всички и за всичко. С араби, евреи, китайци, англичани, французи, индийци, американци, руснаци, африканци. За енергия, отбрана, търговия, технологии, корабоплаване, туризъм. Лошите новини за изненаданата и безпомощна да реагира Турция, ще продължат в интензивни ритми.

    Коментиран от #12, #13, #22

  • 12 Еех

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Cтудена пот":

    след седмица ще има важна среща в Париж за бъдещето на Либия. Русия, както и САЩ, германците и други важни играчи, както и самата Либия ще присъстват на конференцията в Париж. Но не и Турция, защото ще има Гърция, Израел, Кипър, както каза Ердоган, който или се страхува от тези страни, или го използва като извинение, защото е болен и не може да пътува. Но по този начин изолира Турция от събитията и я поставя в ъгъла.

    Коментиран от #14

  • 13 Така е

    2 15 Отговор

    До коментар #11 от "Cтудена пот":

    Гърците ги яха всеки 🤭🤭🤭. На кой ли не ходят да плачат на рамото и все удрят гредата 😂😂😂😂

    Коментиран от #15, #20

  • 14 Хаха, блажени са вярващите

    5 18 Отговор

    До коментар #12 от "Еех":

    Нещата в Либия се решават от Турция. Който иска да спечели нещо в Либия трябва да се разбере с Турция. Ако ли не ще гледа като гладно българче пълни витрини в Едирне и като фалирало гърче златото в Либия.

    Коментиран от #16, #18

  • 15 Само че

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "Така е":

    Ти обърка способните гърци с твоя барба Ердо, който облегна глава на рамото на Макрон и изрева като малко дете, че гърците му причиняват голяма болка.
  • 16 Само че

    15 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха, блажени са вярващите":

    Този, който не е на масата, е в менюто.

    Коментиран от #17

  • 17 Менюто

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "Само че":

    В предходните дни южно от Кипър, в ИИЗ на страната, се проведе международното военно учение във въздуха и морето "NEMESIS 21". Целта на учението беше да се обучат участниците в сценарии за търсене и спасяване, справяне с асиметрични заплахи и терористични дейности на платформа за добив на въглеводороди, защита на морската среда, наблюдение на съмнителни кораби и други. Участие взеха Кипър, Гърция, Египет, Франция, Обединеното кралство, САЩ, Израел и Италия. Турция липсваше.
  • 18 muz kabuğu

    18 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха, блажени са вярващите":

    говориш за същата турция, в която сирийските бежанци могат да купуват килограми банани, докато безпомощните турци, като ги видят да ги ядат, текат им лигите до земята?!

    Коментиран от #19

  • 19 kiraz çekirdeği

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "muz kabuğu":

    след бананите дойде ред на черешите. който в турция се оплака в интернет, че черешите са твърде скъпи, е извикан в полицията за обяснения.
  • 20 Не си прав

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Така е":

    В Гърция нямa вceки дeн първитe cтрaници във вecтницитe зa тoвa кaквo прaви Турция. В Турция имa eжeднeвни първитe cтрaници във вecтницитe зa Гърция. В Гърция нямa дълги чacoвe тeлeвизиoнни прeдaвaния вceки дeн c aнaлизи кaквo e нaпрaвилa Турция. В Турция вceки дeн имa мнoгo чacoвe тeлeвизиoнни прeдaвaния c aнaлизи кaквo e нaпрaвилa Гърция. В Гърция пoлитици, cъвeтници и пaртийни журнaлиcти нe прaвят изявлeния зa Турция вceки дeн. В Турция пoлитици и пaртийни cъвeтници и журнaлиcти излизaт вceки дeн, зa дa прaвят изявлeния зa Гърция. Вceки дeн цeлият турcки нaрoд e в пaрaнoя. Гърция нaпрaви тoвa, Гърция нaпрaви другoтo, мoжe би Гърция щe нaпрaви трeтoтo. Вceки дeн плaч и cкърби. Трябвa дa cпрeтe дa глeдaтe кaквo прaвят другитe. Нитo aлбaнцитe рeвaт и ce трeвoжaт тoлкoвa зa Гърция, caмo виe. Cпрeтe дa ce oплaквaтe oт вcичкo, нe ce трoвeтe c бeзпoкoйcтвo и oмрaзa. Cпрeтe и ce нacлaдeтe нa живoтa. Кoригирaйтe курca cи.
  • 21 Русофил плюс

    13 0 Отговор
    Така се прави балансирана политика обслужваща националните интереси. САЩ ухажват Гърция за да компенсират натовските проблеми с Турция. В същото време Гърция демонстрира, че това няма да е за сметка на добрите отношения с Русия. А нашите не смеят дори да се пробват да посетят Москва - не, че Путин би си губил времето с някой от тях.... То, не че България има вече какво да изнесе за Русия...........
  • 22 Ердоган нито е слаб

    8 6 Отговор

    До коментар #11 от "Cтудена пот":

    нито разглезен.Но ако един ганьовец не оплюва фактите ежедневно,то какъв ганьовец ще е?!
  • 23 7ми гумен

    8 7 Отговор
    Гърция , както се предполагаше , образува мощен фронт срещу лазещата по нервите на всички Турция. Но все още Турция и Русия си партнират в Средиземноморието , а с руска помощ работата става дебела . Вероятно гърка се опитва да използва добрите отношения на Гърция и Русия , за да подсигури оставането на руснаците извън конфликта , при всички случай нещо е обещал , гърците са хитри и лукави . Не дай Боже да живееш в интересни времена, а сме близо , на два часа път с гумени лодки.
  • 24 Зачестиха

    5 0 Отговор
    да пътуват към Москва . Миналата седмица шефът на ЦРУ бе там, въпреки че официално не се е срещал с Путин, а с равния си по ранг, отговарящ за същата дейност. Борис Джонсън тропа нервно с крак в чакалнята за среща с Путин, но за сега му отказват.
  • 25 Нищо подобно

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Перо":

    Гърците и те клекнаха пред американците и пред тиранията на СЗО. То бяха локдауни, вечерни часове, разрешение за излизате от домовете им само по 2 часа на ден, само със задължителен СМС. Носят по две маски в градския транспорт . На едни от първите места са по процент на ваксинирани и на ти сега, отново жестоки мерки.
  • 26 Нане

    4 7 Отговор
    Газа, газа големи изуйти са тия византийци какви ли дарове са поднесли пълзейки на др. Путин? А нашия кога?

    Коментиран от #29

  • 27 От страни

    5 5 Отговор
    Не виждам за какво са на Москва тия срещи. Гърците нито са помощници нито приятели. Особено след издънките на Ципрас пред Москва русняците не ги бръснат за слива. Единствено до се задружат срещу Ердо..ма то на русняците не им требва помощ за това а и има предсказано че пролива ще стане руски а Света София гръцка - това го казват монаси предсказатели от Атон. И като си спомням че Путин е единствения който в Атон беше поканен да седне на трона....
  • 28 Хахаха

    6 1 Отговор
    Всички нормални хора разбират че Русия е оплот на нормалността в света.
  • 29 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Нане":

    След 500 години. Когато решите да имате суверенна държава.
  • 30 Мутра

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "gEPP":

    Охо Радев ходи всяка седмица защото го кани путин виждат се редовно Даже ходи и Когато го няма путин какво се хвалят гърците
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания