Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 18:50 1 508 3

Съседите: Опозицията внася вот на недоверие към правителството

  • северна македония-
  • мицковски-
  • опозиция-
  • правителство-
  • вот на недоверие-
  • парламент

Мицкоски иска започване на реализиране на процедура на три от ключовите инфраструктурни проекта

Съседите: Опозицията внася вот на недоверие към правителството - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи днес, че ще внесат в парламента предложение за вот на недоверие в правителството до 14.30 ч. утре, предаде МИА.
Мицкоски посочи, че първо ще почака премиера Зоран Заев да изпълни обещанието си и да представи обявената си оставка в парламента. "Вратата остава отворена за всеки, който смята, че правителството на Заев не е добро", заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ. Той посочи, че общо 61 депутати са подкрепили инициативата досега и призова и други да ги последват, пише БТА. "Не става дума за политическа партия тук, а за представители на парламента", подчерта той.

По думите на Мицкоски след внасянето на предложението за вот на недоверие, развитието ще зависи от председателя на парламента, "който трябва да зачете процедурата и крайните срокове".

Мицкоски говори преди среща с избраните на местните избори кметове от ВМРО-ДПМНЕ. На пресконференцията той каза също, че ще поиска от новите кметове да започнат реализацията на три от обещаните инфраструктурни проекти до 30 дни, да се откажат от служебните автомобили и излишните разходи, да бъдат постоянно сред хората, винаги да отговарят пред медиите и дейността им да бъде прозрачна.

Зоран Заев обяви преди седмица, че подава оставка като премиер и председател на СДСМ след загубата на неговата партия на местните избори. Досега Заев, който иска да предаде премиерския пост на друг представител на социалдемократите, още не е внесъл оставката си в парламента.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Heдоверие

    2 0 Отговор
    към ваксините
  • 2 Тони

    2 1 Отговор
    Заев си намери майстора
  • 3 Ще подаде оставка?

    0 1 Отговор
    И на мен тати ще ми купи колело! Ама някой друг път!
Новини по държави: