Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 14:06 1 401 13

Китай решава за нов мандат на Си Дзинпин

  • китай-
  • промяна-
  • си дзинпин

Очаква се законова промяна

Китай решава за нов мандат на Си Дзинпин - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Днес започва четиридневен пленум на висшето ръководство на Китай, съобщи ТАСС.

Очаква се обсъждането на промяна в закона. Това ще разреши нов мандат на държавния глава Си Дзинпин.

Той има два периода начело на страната. За да продължи управлението, трябва да партийното ръководство да промени правилника.

Това ще е трета подобна резолюция за последния век в страната. Дзинпин е считан за успешен ръководител.

Той отдавна търси варианти за продължаване на управлението. Получи и някои допълнителни правомощия.

Разговорите трябва да решат въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    15 2 Отговор
    тов. си е трън, забит на едно много специално място на кравария.
  • 2 Очевидно

    1 1 Отговор
    Щом не е счупен, не го пипайте.
  • 3 Бесен Язовец

    6 0 Отговор
    Къде са коментари под пасквила за Паси бок. Лук?
  • 4 Сарая

    2 3 Отговор
    Мечо пух се мисли за бог !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гърнето

    6 2 Отговор
    Пешо,да ти кажа честно,изобщо не се радвам,че засега били трън в дупето на краваря.Това е хитра,притворена,и коварна нация по ген,още от хилядолетия назад.Незвисимо от формата на управление-император,или ККП.Националисти до ядрото на ДНК клетка.За тях,отделния индивид е микроб,който да изпълнява определена задача в процеса.Това е постулат не само към външните,но и към собствените си хора-население.Та изобщо не ме кефи,че към момента са противници на кравефермата.Те са по опасни дори от сащисаните.Онези са поне открити в своята жажда за тотално надмощие.Тези са като онкозболяване.Неусетно превзема и планомерно унищожава ,всеки организъм,до който се докопа.Ще ти кажа само едно: Да ни пази господ, от момент в който жълтур да ти стане началник.Без значение,дали е магазинче,или корпорация.Подла, жестока до безчовечност нация. Пази се от нация,която не използва пряка форма на отказ-НЕ! А те са такива.Никога не казва не директно.Единствени в цял свят,имат 32 форми-завоалиран начин да ти каже-Не! ако изобщо го разбереш

    Коментиран от #12

  • 7 От страни

    3 0 Отговор
    Давай Си. А "комсомолците" ги накачи по клоните на дърветата.
  • 8 АМОН

    3 2 Отговор
    Китайските астронавти извършиха разходка в открития Космос!!!!
    Те правят магистрали в Космоса , а ние пари от магистрали.

    ТЕ СПЕЧЕЛИХА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

    НИТО ОТКАЧАЛНИКА БАЙДЪН НИТО ПЪК НАШИТЕ ПОДРАЖАВАЩИ МУ ГЮМНЕТА ЩЕ СПРАТ ПОДНЕБЕСНАТА ИМПЕРИЯ.
  • 9 Груйо

    1 1 Отговор
    Диктаторът Си върви по стъпките на Мао да стане пожизнен ръководител на ПРС. Борбата между отделните клики в ККП е много жестока, но като цяло групата на Си Дзипин побеждава. Всички арести и присъди за корупция по високите етажи на ККП откакто Си е на власт са всъщност разчистване на сметки и елиминиране на фигури от фракцията на Джан Зъмин, един от предишните лидери на Китай, който все още има мощно лоби.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 ДаЗдраПерМа

    2 1 Отговор
    Жозеп Борел може да не признае новия мандат
  • 11 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Груйо":

    Евала че знаеш такива неща. Главния враг на Си са, така наречените "комсомолците". Щото нашите мислят че китай е единен и неделим. Комсомолците са китайските подлоги.
  • 12 Бодак

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гърнето":

    Точно затова отдавна някои говорим, че естествения съюз е САЩ-Европа-Русия. И дори заедно по население са почти 2 пъти по-малко от Китай. А най-ценното за една страна са хората - колкото повече - толкова по-големи възможности.
    Но, владетелите на САЩ - властолюиви алчни психопати са си наумили да глътнат, еднолично, целия свят. И набутаха Руснаците при Китай.
    Глобалния тоталитаризъм на САЩ е не по-различен от който и да е тоталитаризъм. Затова разумните хора подкрепят всяка дейност която отслабва тоталитаризмът на САЩ и води до многополюсен свят на честни международни договорености, без американски шантажи, цветни революции, санкции. Та, живеем във времена, когато Китай е по-малкото зло от САЩ. И всяко противодействие срещу САЩ е в изгода за нетоталитарното бъдеще на Земята (показано, между другото в Междузвездни войни)
    Съгласен съм за това което пишеш на Китай. Но и САЩ са под глобално управление. Те са само средство, държава инструмент на глобалните психопати печатащи парите, със схващания за неща като "златен милиард"," глобален мултиетнос", вместо народи, т.е. не по зли от Китай. САЩ са под глобална, банкерска власт на дузина частни клана. И съюзът САЩ- Европа-Русия е невъзможен, докато американските патриоти не възвърнат страната си.
  • 13 Бодак

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Груйо":

    И в Китай, както и навсякъде има различни схващания за пътя на страната. И там има особен вид хора, нисши същества, които са готови да оставят Китай под влияние на Запад. Такива особени нисши същества има и при нас и другъде. Те имат за по-висши други Западни същества, сякаш ги обожествяват, подобно някогашните туземци и не си представят страните си за независими. Измислиха дори безумното понятие "ограничен суверенитет. Колко ограничен, е друг въпрос - година след година суверенитетът все повече намаля и чрез ефекта на сварената жаба, разтеглен десетилетия, дори столетия, в някое време се събуждаш без никакъв сувверенитет. И живеещите в това време даже не проумяват че са подвлстни на чужди сили, наричани "съюзници"
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания