Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 15:10 2 406 42

Пентагонът е разтревожен от преместванията на войски на Русия по границата с Украйна

  • пентагон-
  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • донбас

Вашингтон призовава Москва да спазва Минските споразумения и да зачита териториалната цялост и суверенитета на бившата съветска република

Пентагонът е разтревожен от преместванията на войски на Русия по границата с Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ продължават да наблюдават предизвикващите безпокойство премествания на въоръжените сили на Русия по границата с Украйна. Това отбеляза говорителят на Пентагона Джон Кърби, цитиран от ТАСС.

"Продължаваме да наблюдаваме предизвикващите безпокойство премествания на руски военни в западните региони на Руската федерация и около Украйна", посочи той и настоя: "Призоваваме ги да изяснят намеренията си."

Говорителят на американското военно ведомство добави, че САЩ продължават да следят ситуацията.

Той също така отбеляза, че не възнамерява да коментира евентуални планове на Москва в светлината на американските данни за преместването на руските войски и да разкрива информация от разузнавателните служби на САЩ в тази връзка.

По думите на Кърби Вашингтон призовава Москва "да спазва Минските споразумения и да зачита териториалната цялост и суверенитета на Украйна".

"Призоваваме Русия да бъде по-прозрачна в своите намерения", заключи той.

Той също така подчерта, че Вашингтон е обезпокоен за тактиката на китайските военни в Индо-Тихоокеанския регион и от предполагаемите опити на Пекин да подчини други страни.

По думите му Вашингтон е "обезпокоен за нарастващите сплашвания и принудителни действия в Индо-Тихоокеанския регион от страна на китайските военни", както и от използваната от Китай "тактика на принуда по целия свят, използваща икономически методи за подчиняване на други държави на неговата воля и... интереси".

"Напълно сме ангажирани да запазим Индо-Тихоокеанския регион свободен и отворен. Ще работим за това заедно с нашите съюзници и партньори", добави Кърби, коментирайки по искане на журналист информации, според които китайските военни по време на маневри отработват удари от въздуха по макети на американски самолетоносачи.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фастум

    125 3 Отговор
    Джендърската организация НАТО, има проблеми с войските на Русия в Русия! А за войските на САЩ по света няма безпокойство!!!

    Коментиран от #14

  • 2 6A13TT

    91 2 Отговор
    "Наблюдават" като джендъри без топки. Ако са такива мъже - автомата в ръце и да ходят да демократизират Крим и Донбас.
  • 3 pbdan

    100 4 Отговор
    Руски агресори, стига сте дрънкали оръжие на ваша територия близо до границата! Смущавате нашите миротворци разположени по вашата граница. Стига вече, памперсите свършиха и всичко се умириса.
  • 4 Банг-банг

    100 1 Отговор
    Русия може да си разполага войските където иска на нейна територия. Краварите били обезпокоени. Ти да видиш
  • 5 Ха на бас

    67 2 Отговор
    Руский цар е на земята
    най-велик, над всички пръв;
    русите са наши братя,
    наша плът и наша кръв.

    Кат Русия няма втора
    тъй могъща на света;
    тя е нашата опора,
    тя е нашта висота!

    Руска сила, руска воля,
    руска кръв и руский пот
    ще избавят от неволя
    наший падналий народ.

    Бог поддържа крепка мишца
    и ръка спасителна;
    той е вложил ней в десница
    сабя отмъстителна.

    Нам Русия е надежда,
    руский цар е наший спас -
    никой друг не ни поглежда,
    не помисля зарад нас.

    Немци, френци, англичани
    наши са враждебници,
    дружни с нашите тирани,
    наши са изедници.

    Спекуланти са омразни -
    интерес им покажи,
    че да виж дела проказни
    и чифутски в тях лъжи.

    Род и вяра е идея
    за Русия най-света;
    нейний подвиг е за нея -
    благородна й целта.

    Със Русия днес съгласни
    да застанем брат до брат
    и да станем сопричастни
    в този нейний подвиг свят.

    Долу всички спекуланти,
    да сломи се техний рог;
    да смирят се интириганти,
    да живее руский Бог!

    Коментиран от #12, #34

  • 6 Бай Манчо

    73 1 Отговор
    Fucк-ти това е информация от преди 5 дена , оказа се , че "струпването" на военна техника е близо до Беларус и на около 300км от Украйна :)))))) , а сащ както винаги мерят с 2-ят аршин , когато украинските фашисти стрелят по Донбас няма нарушение на Минското споразумение , а когато им изнася настояват за спазването му :)))))) УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
  • 7 То е ясно

    52 2 Отговор
    В един и същи ден ,Русия ще удари Украйна ,а Китай ,Тайван .
  • 8 МалкоЛогика

    62 1 Отговор
    САЩ сякаш са гледали в огледалото: "тактика на принуда по целия свят, използваща икономически методи за подчиняване на други държави на неговата воля и... интереси"."
  • 9 Абе

    69 1 Отговор
    На РУСИЯ и КИТАЙ не им пука за краварското квичене, Путин ги предупреди съвсем ясно - Прекрачите ли червената линия ще стреляме по вас!
  • 10 4328

    54 1 Отговор
    Да живее Русия!!!
  • 11 България

    52 1 Отговор
    "Разтревожени" не забравяйте Украйна ето Рус!
    Да живее Русия!!!
  • 12 Гошо

    26 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ха на бас":

    Даа ,актуално е било и някога и после ,актуално е и за бъдещето
  • 13 BOBO

    51 0 Отговор
    ЧИЧКО ПУТИН НЕ СЕ СТРАХУВА А КРАВАРИТЕ ДА СИ ГОВОРЯТ КАКВОТО ИСКАТ, А И ПО СКОРО ДА СЕ МАХАТ ОТ БЪЛГАРИЯ
  • 14 Русия иска воина и да завземе Украина

    4 36 Отговор

    До коментар #1 от "фастум":

    А тъпунгерите нега ги защитават може те да са следващи

    Коментиран от #18, #26

  • 15 1100

    46 0 Отговор
    И,кой ще попречи на Русия да има войски на собствена земя?Украйна е Русия.Там има смесени бракове-руснак и украинка,или украинец и рускиня.И кой е Пенттагонът?Много скоро,Литва Латвия ,Естония,след като опознаят тъпите сащ и тяхната експлоататорска политика, ще молят РФ и ВЛ. ВЛ. Путин,Шойгу,да се върнат в орбитата на Русия.Полша ,също ще направи завой,поради експлоатацията от базите на тъпите сащ в страната."Волът рие и хвръля на гърба си."-българска поговорка.Русия може да изчака.След ПСВ и особено след ВСВ,РФ ,провежда политика на суверенитет, добросъседски отношения, търговия изгодна за нея,образование/безплатно/,развита икономика, самозадоволяване с всички храни за населението и най-важното всеки момент може да приключи с тъпите сащ/да ги ликвидира и да останат само тревата и дърветата/, без да се затрудни особено."Който с меч нападне Русия ,от меч ще загине"-Ал. Невски.А България,ще бъде първата поразена от Русия, ако не промени глупавата си политика на подлога на сащ.Не е необходимо ,да обичаме Русия.Нужно е правилна политика,която да ни защити от пропадналите сащ,които причиниха кървави войни в целия свят.Русия е Империя.сащ са недоностче/както казваше Тодор Живков ,по друг повод/.И още нещо-никога ,не пиша сащ с главна буква,това е изкуствена страна,която няма право да използва името на Континент,т. е. Сев .Америка.
  • 16 Активист на БКП

    34 0 Отговор
    Тъй ли???!!!!А краварите чий го дирят там?????!!!!🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺
  • 17 Петър

    41 0 Отговор
    Много са наскърбени , много са разтревожени тия хора за това, което става на хиляди километри от границата им. Както се вижда силите им за ОТБРАНА са пръснати не само в целия свят, здраво са се закотвили в стотици военни бази с хиляди военнослужащи, откъснати от семействата им с години. Благородството и любовта на тези американци, към света, тези които избиха местните индианци до крак и са водили всякакви войни извън територията си с милиони жертви, същите тези сладури решиха да задушат и Русия. причината много проста, досущ като любовта на своите предшественици към десетките колонии. И понеже ние сме едни от най-умните в Европа, набързо им постлахме килимчето за приятно общуване с нас и ще ги подкрепяме до последния българин.

    Коментиран от #20

  • 18 Украйна е

    39 0 Отговор

    До коментар #14 от "Русия иска воина и да завземе Украина":

    руска. Чувал ли си за Киевска Рус? Но за ренегатите няма значение. Те и майка си продават за да се подмажат на господаря си.
  • 19 танкист

    42 0 Отговор
    Все едно Русия да е разтревожена за преместването на американски войски по границата с Мексико или с Канада.
  • 20 Политиците

    30 0 Отговор

    До коментар #17 от "Петър":

    в България нямат нищо общо с народа. Те се дпят на хамерите. А като имаш в предвид, че много от тях са моше, всичко се изяснява. Трябва ни един чичко Сталин и нещата ще се оправят. Те - ОНЕЯ затова го ненавиждат и му приписват всякакви грехове. Те и главния си терорист не успяха да спасят от него и даде фира в латинска Америка. За лейба бронщайн - троцки иде реч. Не случайно на демонократите във фащ казват троцкисти.

    Коментиран от #30

  • 21 Дън Бай

    29 1 Отговор
    Русия не е страна с условия по минските споразумения. Все едно Франция да движи танкове и да я броят за нарушител.
  • 22 Седесарят.

    32 0 Отговор
    Украйна е рискова ,зона за Рф,,Скоро ще ги одерат!!.СССР,им призна референдум,,най демократичното решение от народа...Има ,обаче ,дебели договори ,за някои специфични
    дела...Амаа дето избиваха,хората няма да го прости...!!.Путин е строг ,но справедлив!!!.
  • 23 Гай Турий

    39 0 Отговор
    Странно защо Пентагонът не се притеснява от струпването на 120 хилядна украинска армия по цялата граница на ДНР и ЛНР, постоянно ги обстрелва и избива мирни жители, освен войници, вече ги напада с Байрактари и т.н. Факяните постоянно изпращат ракетни есминци в Черно море, които могат да изстрелват по 90 томахавки, подаравят на укрите модерни високоточни оръжия. Това за укрепване намира ли служи?! И ни лъжат, че Русия била агресивна и струпвала войски на границата си. Че факяните, кой ги заплашва от Канада или Мексико, и кой ще им пречи да си местят дивизиите където си искат вътре в страната си?!
  • 24 САЩ ..

    29 1 Отговор
    НЕ СА СТРАНА ,ПО НИКАКВИ ДОГОВОРИ..!!.Да си джавкат ,може!!.Но ,тихичко.! Шшшшшттт!
  • 25 В.В.П.

    26 0 Отговор
    Ще ,се прекрои дебела буферна зона ,От Воронеж ,към Одеса ..30 кмм,,широка Тия ,хохли ,не мирясват .....Всичко ще стане ,заедно ,с анексията на Тайван..САЩ ,само ,ще могат ,да пооолюят ,лекичко Едните и другите!!За друго няма да намеря думи!!
  • 26 тиква

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Русия иска воина и да завземе Украина":

    Бай Ганя на хоризонта!
  • 27 БОХВЪХ

    25 0 Отговор
    Къде струпва войски руснака? Тези н,глеци жонглират с думите,както им изнася.Руснака си дислоцира войски,където му е удобно-на него и на Генщаба.В конкретния случай,става дума за войскови части,и бронетанкови съединения в района на Елня-в близост до белоруската граница,и на 350 километра от хохолите.Този,какво иска? Шойгу да му иска разрешение,къде да си мести войските вътре,на руска територия? Обора все повече се задъхва от огромния океан,от необезпечени тапети.Дълга му в ДЦК и вътрешен дълг,сумарно гони 100 трилиона.Това е по данни на техния финансов департамент.За да не фалират,или им трябват поредица от локални конфликти(да си продават железарията на"съюззниците) за миларди,който да им дават глътка въздух,,или са фалирали до 5-6 години тотално.
  • 28 Бесен Язовец

    27 0 Отговор
    Да не се притеснява сороснята, руските тактически дивизии са много бързи ще приключат бендерите за норматив!
  • 29 Отряд ",, Чавдар,,"

    22 1 Отговор
    Украинската граница е преди Донбас и Луганск руснаците движижат по границата на ДНР и ЛНР! Ако се притесняват укрите да се преместят още на Запад да са далеч от руските танкове и ракетни дивизиони.
  • 30 БУКВАРЯ

    19 0 Отговор

    До коментар #20 от "Политиците":

    ДА СЕ НАУЧАТ, ЧЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРЕМЕСТВА ВОЙСКИТЕ СИ НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ ,КЪДЕТО И КАКТО ИСКА ПО СОБСТВЕНО ОСМОТРЕНИЕ!!!!!В ЕС НИ УПРАВЛЯВАТ ТЪПИ И ЛУДИ!!!
  • 31 ДаЗдраПерМа

    15 0 Отговор
    стара партенка, имаше движение след като завършиха ученията в Беларус и войските се връщаха по казармите, но онзи ден пак излезе тази информация и украинците я взеха много навътре та пратиха свои хора на място и се оказа че няма повод за безпокойство.
  • 32 пешо

    17 1 Отговор
    русия на своята територия където си искат и когато си искат могат да си местят войските
  • 33 Посетител

    15 1 Отговор
    Къде и как руското правителство разпределя войските си - го правят на руска територия! Сами решават. Кравария няма какво да пищи! Не е тяхна работа.
  • 34 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ха на бас":

    БРАВО !
  • 35 БгТопИдиот

    11 0 Отговор
    Аз пък инвестирах в акции на фирми производителки на Памперси.Борсовите им индекси разстат след такива новини !!
  • 36 SSss

    15 0 Отговор
    Путиновия рейтинг в света е повече,от колкото на САЩ и ЕС взети заедно.Дано украинските марионетки на САЩ(имам впредвид правителството а не народа)не са достатъчно глупави,да започнат братоубийствена война.Тя ще приключи за часове,но ще пострада и мирно население на Украйна.

  • 37 дали

    15 0 Отговор
    ще се успокоят, ако рашаните започнат да местят войските си по границите на Калифорния, Невада, Аризона, Ню Мексико и Тексас например...?(тъпо е за шега, но питам)
  • 38 Читател

    19 0 Отговор
    Явно само забравили те се зад океана не зачитат националния сувеинитет и територя. Равносилно е ако Русия държи сметка на САЩ къде и как да разположи войските на американска територия. По лошото е че медиите отдавна не са четвърта независима власт а част от американската пропаганда на която чесно и Гьобелс би завидил
  • 39 грух

    12 0 Отговор
    няма по нагло говедо от краварите.Ама ще дойде и тяхното време.Скоро.. Много скоро.
  • 40 681

    0 4 Отговор
    а джуджето путин не е ли джендър?

    Коментиран от #41

  • 41 грух

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "681":

    джендър си ти, от тия разбраните и дашните, сладурче сладко.
  • 42 питам

    2 0 Отговор
    чий го търси пентагонът по границите с русия