Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 12:52 4 723 14

Европейските преговори със Северна Македония зависят от България

  • северна македония-
  • преговори-
  • българия

Това обяви Стево Пендаровски

Европейските преговори със Северна Македония зависят от България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Започването на европейските преговори от македонското правителство зависи от България. Това обяви македонският държавен глава Стево Пендаровски, цитиран от Нова Македония.

Държавният глава коментира, че през последните седмици е провел разговори с редица европейски ръководители. Те са дали уверения, че са готови да започнат преговори.

Преди това обаче трябва да бъдат разрешени двустранните въпроси. Припомни, че в България предстоят избори.

Разглежда се вариант за споразумение до четиринадесети декември. Тогава ще се състои годишната среща на ЕС.

Македонските представители обаче смятат, че до тогава трудно може да се състави българско правителство. Държавният глава допълва, че промяна в конституцията едва ли ще разреши спора.

Пендаровски обяви, че през последните месеци има промяна на риториката. Настоява, че ако диалог беше започнал от самото начало, решение щеше да бъде открито.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васко

    41 2 Отговор
    Хайде стига ни занимавахте с тези. Да са говорели до сега .Когато изпълнят условията тогава ще кажем ДА. Пък ако искат да се пишат марсианци ,венераанци или там подобни
  • 2 Уйдурма

    30 3 Отговор
    Размирисва се на външно-вътрешна уйдурма как да клекнем за Македония: 1. Меркел,Макрон,Рюте и Ескобар натискат нагло за клекнем ;2. Спряха ня Зоран Заев оставката;3. Като мюрета ни подвират партии,които ще продадат националния интерес - Продължаваме промяната,Да България,Изправи се...,ГЕРБ,ДПС,Итънаеците... Все тая кой ще е на първо място - тия партии са сготвени са като жаби в тенджера да клекнат. Мислех да гласувам за ПП но тия нищо конкретно на казаха за Македония,а само витиеватип приказки. А сега катто гледам колко външни акушерки са се разтичали за Македония,цялата тая уйдурма ми намирисва на задкулисие и вътрешно-външен заговор.
  • 3 БЮРМ/FYROM

    41 4 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. ВЕТО докрай. Зомбирани, промити мозъци. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 4 тикви

    49 2 Отговор
    Българи от Северна македония, наричащи се македонци, не разбрахте ли че сте българи или искате исляма на албания!

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 партизан Иван

    7 1 Отговор
    НО ПАСАРАН!!!!!!
  • 7 Centyrion

    15 1 Отговор
    А аз бих казал ,че зависят от Македония!
  • 8 Centyrion

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "тикви":

    Ами ,то по всичко личи ,че ще го получат!Единият ми род е от Западна Македония,бягат в Свободна България 1900 г след няколко убийства ( отмъщение) за убит мой пра,пра дядо.Те идват от Македония но винаги са знаели ,че са Българи!
  • 9 бай Марин

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "тикви":

    Те са го получили исляма вече. Само като видиш кой е постоянният докладчик на европарламента за Северна Македония и ще разбереш какво им се е случило вече на тъпите макета, само дето те още не могат да стоплят, ама то е защото са тъпи. Той е......, неговото име е...... ИЛХАН КЮЧЕК драги читатели, ИЛХАН КЮЧЕК!! Педя човек, лакет беля! Либералче, че и шефче на либералчетата из Ойропата. Така ще им го накатае на макетата, че скоро мъжленцата там гримирани с полички ще припкат из сокаците, а женичките прави ще пишкат по мъжките тоалетни. Илханчо, дето не бил от българските турци, ами бил турчин живеещ в Бълтария. Същият този Илханчо, който се бе замъкнал при Ердоганя преди изборите, барабар с онзи, дето пък обясняваше, че турция му била родината-майка, а сега се е кандидатирал за президентин на България с опция обединител, не разединител на нацията българска, какъвто по неговите думи бил Радев. И Факти, само ми изтрийте поста и ще видите какво ще се случи!
  • 10 ПЕНКО

    16 1 Отговор
    ОТИ СИ ПЕНДАРОВСКИ , А НЕ СИ ПЕНДАРОВ - СЪРБОМАНЧЕ ??? МОЖЕШЕ И ДА СИ ПЕНДАРИС ,НО ЗАЩО СЕ ПУПИШ КАТО СЪРБОМАН !?!?!?!?
  • 11 Да де...

    9 1 Отговор
    Ама не зависи от България, а от С.Македония.
  • 12 Христо от Ерусалим

    6 2 Отговор
    Когато нещата на СРМакедония тръгнаха изведнъж Франция и Холандия казаха не.Аргумента им беше ,, първо трябва да се реформира съюза а после другото.Нека да припомним също че точно тези две страни отхвърлиха възможноста ЕС да има конституция,макар тя вече беше изготвена от екип с ръководител французина Валери Жискар Дестен човек с изключителен авторитет вЕС.Но както пее Дилън ,,Времената се менят,,the times they are A Changing,,Днес Френския президент даже определя датата за започван на преговоритеХоландия веднага го подкрепи.Датата е края на декември тази година.Междурвеменно в македония след местните избори който спечели опозицията Премиера Заев обяви, че подава оставка.Опозиционното ВМРО веднага обяви че е привлякло към себе си една от албанските партии ,който в момента са в коалиция с управляващата партия на Заев,така със мнозинства от 61 човека от 120членния парламент те могат законно да свалят Заев и да вземат власта ,като затова внесоха подписка в парламента с доста повече подписа От нужните 60 човека.И тук се намеси ЗАПАДА.Спешно за Скопие замина западен премиер .Той проведе единствена среща със Заев без каквато и да е пресконференция Един ден след това 17човека от подписката се отказаха от нея това са депутати предимно о албанските партии.Запада направо спаси Заев.моето скромно мнение е че в края на годината Македония ще започне преговори.Колко и да е неприятно за нас, както ЗАПАДА ни вкара в ЕС без да сме изобщо готови за това ,ще вкарат и Маке
  • 13 орце

    10 1 Отговор
    Абе ка.ут , разбери един път за винаги !!! Всичко зависи от вас , да ама къде толкова акъл в каменните ви глави !!! Когаш ви дойде акълот во тъпите глаи , тогаш ке разберете шо мтребе да праите и работата ке пойде !!! А сега си я гледайте работата и го гонейте заекот зоран и мое да се опраите !!!
  • 14 Колев

    1 1 Отговор
    Европейците са доволни от ситуацията,иначе трябва да кажат истината на макетата че не им са нужни.Така се оправдават с нас.
Новини по държави: