Last news in Fakti

13 Ноември, 2021 15:27 5 665 64

В Скопие се разколебават, ако не получат скоро дата за начало на преговори с ЕС

  • северна македония-
  • европейски съюз-
  • зоран заев

Нидерландия и Франция са страните, които първи спряха Северна Македония по пътя към Европейския съюз

В Скопие се разколебават, ако не получат скоро дата за начало на преговори с ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ако до 14 декември РС Македония не получи дата за начало на преговори с ЕС може да възникне ситуация, която да наклони везните към антиевропейските сили в РСМ. Това заяви пред БНР журналистът Мартин Минков, бивш кореспондент на БНР в Скопие.

По думите на Минков при кратката си обиколка в Атина, Тирана и Скопие премиерът на Нидерландия Марк Рюте е подкрепил искането да започнат преговори на РСМ и Албания с ЕС.

"Според албански медии той е бил и доста остър по отношение на становището на България. В Албания са чувствителни, защото те се чувстват жертва, защото не могат да започнат преговори", каза Минков.

Нидерландия и Франция са страните, които първи са спрели РСМ по пътя към Европейския съюз, а сега Хага казва, че не е от тези, които са против приемането на Сверена Македония и Албания в ЕС, подчерта журналистът.

По думите му френският президент Еманюел Макрон иска да изчисти проблема със Западните Балкани в лицето на Албания и РСМ преди поемането на френското председателство на Съвета на ЕС от 1-ви януари 2022-ра. Това е и годината, в която той трябва да се бори за следващ президентски мандат. Воден от своя и на Франция интерес, той демонстрира, че Париж категорично застава зад началото на преговори с РСМ и Албания.

"Целият македонски политически елит е македонистки, а македонизмът в същността си е антибългаризъм. В това илюзии не трябва да имаме. Трябва да действаме по-активно, дипломатично, но аргументирано и категорично в контактите си с целия македонски политически елит", каза Минков.

Срещу нас имаме хора, които представляват едно общество с национална идентичност, създадена на основата на македонизма, който е антибългаризъм, изтъкна журналистът.

Според него България е трябвало да бъде по-гъвкава, защото има много сериозно разочарование в хората в Северна Македония и тяхното отношение към страната ни се променя.

По отношение на евроинтеграцията и на амбицията да се следва европейският път Зоран Заев се ползва с доверие от ЕС, смята той. Според него Европа не разчита на алтернатива - в лицето на ВМРО-ДПМНЕ, които едва ли не поставят под съмнение Преспанския договор.

"Християн Мицкоски прибързано реши, че вече има парламентарно мнозинство от необходимите 61 гласа и поиска вот на недоверие, но нещата не винаги са предвидими на политическата сцена, а особено на македонската", категоричен е Минков.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ну Заев

    53 6 Отговор
    Ну погоди, само да свърши третата световна и веднага ви приемат.
  • 2 гадно

    74 3 Отговор
    Горките те щели да се разколебаят нямат проблем признават, че измислената им държава се е пръкнала по заповед на Коминтерна през 1945г. и нещата ще се получат.
  • 3 ТаУмВзе

    30 14 Отговор
    Просто козяк ни прилага, Терора на малцинствените фракции, което е правило. После нашите продажници, ни обясняват хубавото. Докато всичко е въпрос на чекмеджета! Ще се сме маке провинция, под турски вилает, с краварски бази. Не че се е различно.
  • 4 БЮРМ/FYROM

    74 5 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. ВЕТО докрай. Зомбирани, промити мозъци. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.

    Коментиран от #30

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Зайо

    58 2 Отговор
    бегай при Вучич за сръбски паспорт!Тая дето сте я намислили нема да стне!
  • 7 Петров

    17 19 Отговор
    Друго без съмнение е че договорът за добросъседство не се спазва от страна на РСМ, както и че догов без никакви конкретни параметри и времени диапазон е обречен на неуспех. Срещу нас имаме една некоректна държава и това е трябвяло да се има предвид. Позицията ни е слаба и тези го знаят. Очервата се пореден БГ провал.

    Коментиран от #29

  • 8 Тихомир

    47 1 Отговор
    Да не се колебаят, направо да се отказват.
  • 9 Чудо

    41 3 Отговор
    Ами разколебавайте се! Това нас как ни касае и интервсува! Първо си сменете името на Северозападна България и ще ви пуснем!
  • 10 Механик

    24 23 Отговор
    Да не се безпокоят. Всичко е наред.
    Сега Кирчо и факирчо, като дойдат на власт, всичко ще им се получи на макетата. България веднагически ще се откаже от всички претенции към макетата, ще приеме истанбулската, ще въведе задължителната "ваксинация" и всички ОНИЯ ще са много щастливи.

    Коментиран от #13

  • 11 Нормален човек

    37 1 Отговор
    В Скопие се разколебават.....🤣
    ЕС планира да инвестира в Западните балкани повече от 30 милиарда евро. Даже и всички институции в ЕС да кажат утре, че Северната македония няма никакъв шанс да се присъедини към ЕС през следващите години, управляващите в северната републик пак ще им целуват задниците, защото това са ужасно много пари за крадене🙄
    Тук не става въпрос за никакви ценности или история. Тук става дума за задкулисни договорки и много безплатни пари за кражба.
    Предстой да видим от кой страни ще са изпълнителите на обществените поръчки в северната измисленландия??? Ще заложа на Германия,Франция, Гърция, Холандия!!!
    Всяка от тях иска своето парче от пая и е работа на България да защитава своето, иначе гладните копой веднага ще ни го вземат. Както тези държави блокираха измисленяците, докъто не получиха каквото искат, така и ние трябва да направим същото.
    Иначе, ако говорехме за морал и стратегия, преговорите със Косово и Босна също щяха да започнат догодина, нали.
    Накой натиска ли Испания и Гърция да признаят Косово ?!?!?!
  • 12 карамфила

    26 2 Отговор
    Ами като се разколебават да хващат влака за украйна,там са същите дебили като македонците.

    Коментиран от #59

  • 13 Дзверо

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    Гледай си гаечните ключове и не пиши за неща от които си нямаш никакво понятие, баба Ванго!
  • 14 Гнъсното

    24 3 Отговор
    Най-гнъсното е,че тая държава е замислена и реализирана от Коминтерна,а днес най-големите и акушери и адвокати са тунингованите и ъпгрейтвани културни марксисти и троцкисти от САЩ,Франция,Германия и Холандия. Краставите магарета пак се подушиха.

    Коментиран от #17

  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 5 Отговор
    Недопустимо е да се представя македонският въпрос като нещо елементарно и лесно за разрешение и на тази база да се сипят хули към македонствуващите , че са „промити мозъци, еничари, антични и т.н.”. Същевременно, по същата причина, да се вменява някаква вина на Българските правителства за всичко сторено и не сторено по казуса Македония..... Зa гoлямo cъжaлeниe, прoблeмът e мнoгo кoмплицирaн, ЗAЩOТO ИЗЧEЗНE ЛИ БЪЛГAРOФOБИЯТA ИЗЧEЗВA И ДЪРЖAВAТA КOЯТO E ИЗГРAДEНA НA ТAЗИ OCНOВA....A и Бългaрия вce oщe нe e гoтoвa дa пocрeщнe тoвa прeдизвикaтeлcтвo...зaщoтo eднa cъcипaнa и бaнкрутирaлa Рeпубликa Ceв. Мaкeдoния, щe бъдe рaзпaрчaтocaнa cъc cигурнocт мeжду Aлбaния, Гърция и Cърбия. Aлтeрнaтивa нa БЪЛГAРOФOБИЯТA, кaтo тeмeл зa дaржaвнo-идeнтичнocтнa идeoлoгия, бeшe AНТИКВИЗAЦИЯТA, нo гърчулятa дoбрe cи изгрaхa кaртитe и тoзи вaриaнт oтпaднa...В рeзултaт Ceв. Мaкeдoния e oбрeчeнa дa ce рaзпaднe или нaй-мaлкoтo, щe имaт дългa прaвитeлcтвeнa кризa, aкo нe пoлучaт пoкaнa зa члeнcтвo в EC.
    Много от хората там, искат пак да се върне Югославия. Това показва, че авторитетна и просперираща България, ще върне македонците към истината, е верният път. Другото е връщане към над 50 годишните безплодни усилия на България.
  • 16 Фффф

    17 4 Отговор
    България няма какво да търси в Македония. Тази възможност свърши.
  • 17 смерш

    21 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гнъсното":

    Най гнусното е,че тази територия е предоставена на Краството на сърби,хървати и словенци след първата световна война от англосаксонците желаещи/впрочем сега на път да го осъществят/унищожението на България!
    Създаването на република македония в състава на сфрю е друга тема,но основното е резултата и прекрояването след 1 св.в.!
  • 18 Перо

    22 0 Отговор
    Разбира му главата на македонисткия агент Минков! Заев ще уплаши гаргите с измисления шантаж! Някакъв измислен македонист ще дава ултиматуми на ЕС! От изпълнението на БГ условия от РСМ зависи всичко, другото е бля-бля-бля… .Дреме ни на къде ще наклонят везните в измислената държава /колкото Софииска област/,след 14.12.21 г.,ако се правят “макетата” на ударени! За пореден път ще пият студена вода! Не ни дреме и от театрите с Мицкоски в парламента им!
  • 19 Които създадоха тази измислена..

    13 2 Отговор
    Държава,няма да позволят да влезе в Европейският съюз!Последната дума има Московският Коминтерн .
    Сталин,Тито и Джибрата Жоро ще дадат съгласие при следващото им събиране при Луцифер..
  • 20 Човек

    18 0 Отговор
    Елитът им е изцяло македонистки. Това е непълно разбираема користна и егоистична нагласа. Алтернативата е да бъдат нечия дълбока и дива провинция, а сега се кичат с титли и постове. Лошото е, че не са само те! Сред младежите им македонистки и просръбски настроения, което е дълга сложна и болна тема. Македонизмът в основата си е антибългаризъм и не може да е друго, защото това са българи, които поради враждебна политика (на Великите сили, турци, сърби, гърци) исторически обстоятелства и субективни грешки, са насилствено откъснати от тялото на Родината, но с времето местните елити и външни сили вече имат интерес да твърдят, че са нещо различно. Призивът за гъвкава политика е неадекватен. Никой не иска да ни чуе, никой не иска да бъде убеден и не се интересува от правдата. Мотивите са геостратегически и към България се опитват да приложат принуда и насилие. Следна да сме категорични и неотстъпчиви. Да си разкрият най-после мръсните и двулични физиономии и да кажат в прав текст туй, което така или иначе демонстрират: ние плащаме, ние поръчваме музиката, искаме Македония, не ни интересува България. Сменяме правилата, не ни трябва съгласието на България. Става дума за много пара и за геостратегически интереси. Вече така ще стоят нещата! Когато картите най-накрая паднат, редно е да има референдум, Решението ще бъде смъртоносно трудно, но жизнено необходимо!

    Коментиран от #24

  • 21 Всичко е точно!

    18 0 Отговор
    Какъв му е проблема на Енвер Ходжа? Ние отдавна сме гласували Албания да влезе в ЕС, а също и Македония, но с проветрени глави!
  • 22 Фффф

    2 24 Отговор
    Вето ще падне през декември. Независимо от условията от България.

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Който иска, той ще устиска!

    24 0 Отговор

    До коментар #20 от "Човек":

    Ако ги оставиш свободни, тези напушени родоотстъпници ще заформят етническа гражданска война и комичната им държавица по естествен път ще се отправи към небитието. Ние трябва да защитим онези 150000 българи и техните ареали.
  • 25 Що е камък, все ще друса.

    21 0 Отговор

    До коментар #22 от "Фффф":

    А бе ветото може да падне, ама дубълвето никога! Вече така съм ги намразил тези боклуци, че бих ги заплюл!

    Коментиран от #28

  • 26 Диамантената ръка

    24 1 Отговор
    Не трябваше изобщо навремето да ги признаваме за държава...
  • 27 Левски Карлово

    21 0 Отговор
    Кого плашите вие бе Македонци ??? Ма всичкото одгоре изнудвачи излезнахте.
  • 28 Фффф

    2 19 Отговор

    До коментар #25 от "Що е камък, все ще друса.":

    Омразата ви не е от вчера. Мразите всичко македонско. Какво да направиме, продължавайте така.

    Коментиран от #46, #53

  • 29 Перо

    23 0 Отговор

    До коментар #7 от "Петров":

    “Макетата” са неетническа “нация” създадена с административен акт на определена дата! “Нация”,създадена на дата! Никакъв провал не се очертава,защото историческата истина е на наша страна! Достатъчно е само да се обобщят и изгладят нашите справедливи искания,в съответствие с международното право и хартата за правата на човека и да се информират в сбита форма ЕС за неизпълнението на договора,условията и копенхагенските критерии за добросъседство и обясни антибългарското поведение на чугуните! “Елита” от всички партии в РСМ е съставен от отявлени македонисти,чието учение е изградено и съществува само и единствено на анти-българска основа! Генезисът на съществуването им е на основата на анти-българизма и присвоената история,защото те нямат такава. Ако македонизма се срине, всички ще се оттечат в канала! Те си знаят положението и за това се хващат за единствената сламка,да съществуват за наша сметка и това положение да се наложи от вън, което няма да стане! Вето до дупка!
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "БЮРМ/FYROM":

    Република Македония се отдели от Югославия по мирен път защото ни МРАЗЕХА. Всякакви приписвани заслуги на България за мирното обособяване са фантасмагории. За сега нека ни „мразят”, но всички ние трябва да издигнем авторитета на България на международната сцена. Страната ни да не бъде „позора на семейството” ЕС. Тогава, една авторитетна и просперираща България не би имала проблеми с българомразците в Македония, защото кръвта вода не става....Накратко казано:
    Тактиката „ОМРАЗА” за сега е добра, но само като параван и средство за защита на Македония.
    Стратегията е „авторитетна и просперираща България” , за да се възроди българщината в Македония.

    Коментиран от #34, #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ПРИПОМНЯНЕ

    19 0 Отговор
    песента на Трайко Китанчев за плачещата Македония:

    От връх Пирин планина
    отчаян глас се чува.
    Македония плаче,

    "Проклета и триклета
    да бидеш ти, Европо –
    блуднице Вавилонска.

    Французи, Англичани,
    Италианци и Немци,
    сакат да сме под робство..."

    И родом съм славянска
    земя со злато пълна,
    затуй завиждат сите.

    Към вази, мили братя,
    вий българи свободни,
    ръцете си простирам
    и на помощ ви викам
    и на помощ ви чакам!
  • 33 Фффф

    2 28 Отговор
    България никога не е била искрен приятел на Македония. Ако беше честна, веднага щеше да признае съществуването на македонския народ и македонския език. България все още се надява да унищожи и двете. Вето е последният шанс за България. Но нищо няма да се постигне. Само трайно загуби възможността да има някакво влияние в Македония.

    Коментиран от #36, #51

  • 34 Перо

    11 1 Отговор

    До коментар #30 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Какво искаш да кажеш с изречението “Страната ни да не бъде “позора на семейството” ЕС?

    Коментиран от #42

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Албания ще им центрова македонските..

    15 1 Отговор
    Мераци за присвояването на Българската история!Нова Албания е вече одобрена от ,,Великите сили"А Турция подготвя албанците и бошняците за първа линия против различните от тях....То евро-гейците са вече готови и желаещи да ползват ,,благата "на ислямското владичество..Нетърпението им е вече плашещо...
  • 38 Ххх

    19 1 Отговор
    Който милее за историята ни и за страната ни-да прочете хубаво изказванията за проблема с РСМ на всички кандидати преди да гласува.Избирайте мъдро!Втори шанс няма да има.
  • 39 Перо

    17 0 Отговор
    Вето на чугуните от РСМ до дупка!!!
  • 40 Фффф

    3 16 Отговор
    Правете каквото искате Вето през декември пада. Без значение кой ще е на власт.
  • 41 Куранага Сан

    15 2 Отговор
    В свое изказване в Скопие Марк Рюте е заявил, цитирам дословно-Българите вече ме дразнят много със своето упорство". А пък аз се питам къде е нашето МВнР, да привика посланника и да му връчи една протестна нота. Всяка уважаваща себе си страна, би обявила такъв екземпляр за Персона нон Грата. Къде си бе, Радев? Къде блееш или се правиш на утрепан, а? Или вече свали гащите,а?
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 1 Отговор

    До коментар #34 от "Перо":

    Живях известно време в „Еропата”. Установих тотално неглижиране от европейците спрямо България, древна и съвременна. Ние сме по-долу и от циганите. В най-добрия случай европейците ни съчувстват. –„О българин, е какво пък, човек не избира какъв да се роди.” Това не е виц г-н Перо и моля Ви не преувеличавайте толкова много влиянието на "ЕЛИТА" в РСМ. Например, преди 40-тина години, учени ГЛАВИ от БАН установиха, че "Черноризец Храбър" е просто една фантасмагория (сп. “Философска мисъл”, кн. 2, 1979 г., стр. 81 – 85). Е и, какво от това? Мислите ли, че учените от БАН не знаят на кого са кръстили селото си шопите от Мусагеница. Е и, какво от това? Фантасмагориите за България се съчиняват другаде... Нека да сме наясно! По света материалната ни култура се представя като романска или византийска, а напоследък е модно да се представя за „тракийска”. Духовната ни култура е пък „славянска”- Реймското евангелие над което са полагали клетва френските крале при коронясването си е „РУСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ПАМЕТНИК НА СТАРОСЛАВЯНСКИ” според РАН. По всякакъв начин ни трият от световното битие. Това не е от вчера и днес, например прочетете в „Кандит” от Франсоа-Мари Аруе /ВОЛТЕР/, за българите и техния цар. Когато цял свят ти повтаря, че си „бугарче” е много трудно да запазиш достойнството си...
  • 43 Въпрос

    11 0 Отговор
    Към Албания ли ще се обърнат, или направо към Мала Азия?

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Фффф

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Въпрос":

    Ще поискаме помощ от България..
  • 46 Истината е

    9 3 Отговор

    До коментар #28 от "Фффф":

    че определящите се като "македонци" знаят много добре, че са българи, но тъй като са били превърнати в сръбски еничари мразят своя род, защото са го предали...
    Удивителното е, че в сравнение със сърбоманските келеши сред българите-мохамедани еничарите са значително по-малко !?

    Коментиран от #47, #48, #64

  • 47 Фффф

    2 8 Отговор

    До коментар #46 от "Истината е":

    Не мразя македонското си род. Не мразя и вашиот български род. Ти имаш проблем с омразата.
  • 48 Македонскаистина

    1 6 Отговор

    До коментар #46 от "Истината е":

    Е дека на никои не му пука при нас за вас!

    Коментиран от #49, #52

  • 49 да питам

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "Македонскаистина":

    И къде е това при вас..в провинция Източна Албания ли? Или може би в Египет. Забравих, че и фараоните са макета...
  • 50 факт

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "На тия сръбски к@рв@":

    Англичани е имало францъзи никога не е имало на Балканите освен при Галиполи.
  • 51 Атила

    9 0 Отговор

    До коментар #33 от "Фффф":

    Хайде пак старото мрънкане.Тези не са искрени приятели ,другите и те не са приятели.А вие какви приятели сте.Северна Македония никога не е искала и не си е направила труда да е приятел на България.Колкото се отнася за ветото .Няма кой да го вдигне.Няма да има правителство.На пролет пак сме на избори.За тава не се надявай да се случи нещо.
  • 52 Атила

    10 0 Отговор

    До коментар #48 от "Македонскаистина":

    Ако не ви пука защо се ровите в БГ
    форумите.Хоеата са казали.Родината ръжда не хваща.😄
  • 53 Сони

    11 0 Отговор

    До коментар #28 от "Фффф":

    Пак се обърка.Вие ни мразите ,не ние.Кой пише в учебниците глупости Българиски, Японски Германски, Италиански и тема подобни фашисти.Ние в нашите учебници не пишем Северно македонските Крадци предатели,,Безродници.
  • 54 Пирински орел

    7 0 Отговор
    Вярно е, че България и нейната политика са виновни за това положение с Македония. Но това не означава, че те трябва да оберат и обезличат нашата обща история. Ще трябва да преминат и преживеят този катарзис. Няма как, ще е болезнено за тях, но така е ЧЕСТНО. И за България и за Македония.

    Коментиран от #56

  • 55 Дирк

    5 0 Отговор
    Ами няма нужда едно такова анти-българско общество да е в ЕС.... само за да угодиме на Великите Сили. Държавите в ЕС не трябва да са анти- съседите си.

    Коментиран от #57

  • 56 Фффф

    1 5 Отговор

    До коментар #54 от "Пирински орел":

    Какъв катарзис какви глупости. Работата е проста, България ни държи заложници и не ни позволява да живеем по-добре, докато всички не се обявим за българи.

    Коментиран от #60

  • 57 Фффф

    0 5 Отговор

    До коментар #55 от "Дирк":

    България е антимакедонска. Как е в ЕС? Анти-съседът.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Дарко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "карамфила":

    Истите како тебе?
  • 60 Атила

    7 0 Отговор

    До коментар #56 от "Фффф":

    Абе човек.Кой ви държи като заложници.
    Погледни реално.Имате Държава и език,но от 1945г. Излезте и кажете на МАНИ ,че знаете всичко лъжи.Толкова е просто.И защо след като сте страхливци,ние сме ви виновни.
  • 61 Кан Ювиги

    3 1 Отговор
    Да бягат в Евразийският съюз! Коминтерна ги създаде, там им е мястото!
  • 62 Българка

    5 0 Отговор
    Трябва да си много много меко казано ЗЛОБЕН и несговорчив за да обвиняваш България в териториални претенции към С Македония няма такова нещо сто пъти им се каза това на северомакедонците но...едно си баба знае едно си бае писна ми вече да им чета НЕЛОЯЛНИТЕ коментари просто техните глави не искат а си мисля вече и не могат да разберат за какво иде реч а само злоба от тях към България и ПРЕТЕНЦИИ ОРЕВАХА Европа а те нищичко не правят за да заслужат членство в ЕС да ама те с това мислене и омраза НЕ СА ГОТОВИ ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕС ТЕ ЗАСЕГА НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ
  • 63 Из учебника по история 7-и клас

    2 0 Отговор
    Северомакедонците са се самоназначили като коренно население, когато след ВСВ България, като победена във войната изтегля армията си от опустошената страна и заедно с нея напускат родните си хилядолетни огнища и стотици хиляди българи. Новите " македонци" са криминално проявена сбирщина, въдворена за доизлежаване на наказанието
  • 64 Дарко

    0 3 Отговор

    До коментар #46 от "Истината е":

    Повеќе од очигледно е дека имаш сериозни ментални проблеми.
Новини по държави: