Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 11:50 1 479 19

Състоянието на гладуващия Саакашвили се е влошило

  • грузия-
  • михаил саакашвили

Грузинските власти не потвърждават информацията, че за експрезидента е бил изпратен реанимобил - според официалната информация, състоянието му е стабилно

Състоянието на гладуващия Саакашвили се е влошило - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 44-ия ден от гладната стачка на експрезидента на Грузия Михаил Саакашвили състоянието му се е влошило, съобщи Дойче веле. Той силно е отслабнал и не може да става от леглото, съобщи днес пред журналисти личният му лекар Николоз Кипшидзе.

"Взех проби за изследвания, отговаряше ми, но днес за първи път не можа да стане от леглото", споделя лекарят.

Кипшидзе е бил над 5 часа в затвора, където е Саакашвили. Той уточнява, че бившият държавен глава продължава гладната си стачка, но отново е започнал да приема лекарства за поддържане на жизнените му параметри.

По-късно украинската депутатка Елизавета Яско, която е близка със Саакашвили, съобщи във Фейсбук, че в затвора, където е той, е пристигнал реанимобил. Тя цитира думите на лекаря му: "Нашият президент е все по-зле от ден на ден. Резултатът ще е неговата смърт, в медицината няма друг резултат."

Грузинските власти не потвърждават информацията, че за експрезидента е бил изпратен реанимобил - според официалната информация, състоянието му е стабилно.

Европейският съд по правата на човека призова Саакашвили да прекрати гладната си стачка, като подчерта, че грузинските власти трябва да му осигурят необходимото лечение. Той се съгласи да я прекрати, но след като бъде преместен от затворническата болница в частна клиника, подбрана от лекарски консилиум.

Припомняме, на 1 октомври Саакашвили беше задържан в Грузия, където срещу него бяха образувани редица наказателни дела. На следващия ден беше съобщено, че той е обявил гладна стачка и е определили себе си като политически затворник.

На 29 октомври грузинският премиер Ираклий Гарибашвили заяви, че Саакашвили няма да бъде предаден на Украйна, където пребиваваше преди да се върне в Грузия е да бъде арестуван.

Президентът Саломе Зурабишвили от своя страна заяви, че няма да използва правомощията си, за да го помилва.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    19 0 Отговор
    Олеее, почнах да се притеснявам... Кво ше правим без Сакшвилника?
  • 2 русенец

    24 1 Отговор
    Ако наистина гладува, то от поне 15 дни процесите в организма му са необратими и е пътник. Виж, ако гладува като Босият, който изкара 90 дни, че даже и напълня, то тогава е друго нещо.

    Коментиран от #10

  • 3 Тоя па

    18 0 Отговор
    Да му имам ороблема, у нас голяма част от населението гладува постоянно
  • 4 Скакауец

    16 0 Отговор
    Абе дайте му вратовръзки, бе! Толкова ли нямате по магазините този мъжки атрибут, към който Наакашвили има определени вкусови предпочитания...
  • 5 ????

    16 0 Отговор
    Много важно! Зарсботва си парите от Шорош! Не го представяйте за жертва на властта. Дори в България тези номера на измислените десиденти не минават.
  • 6 БАЙ КУРТИ

    15 0 Отговор
    Абе защо не ги съберат НАХАЛНИ И СААКАШВИЛИ заедно .И 2та поне са майстори на циркаджийските номера и разтягане на лукуми . Да ги сложат в 1 килия и да си лиж..т бастун..те . Поне гладни няма да останат
  • 7 Доктора

    12 0 Отговор
    Гласуването ще ме се отрази доста добре на този угоен шопар.
  • 8 Човека Коза

    13 0 Отговор
    За кучетата на Сорос - кучешка см.ерт
  • 9 Грух

    9 0 Отговор
    Уведомете ме, като пукне, моля.
  • 10 Гошо

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Той Саакашвили гладува с почивки Погладува погладува ,па си почине хапне нещо така на две на три и пак почне да гладува Та ще изкара цялата си присъда ще я изкара в гладна стачка

    Коментиран от #18

  • 11 Хрантутници

    8 0 Отговор
    Първо Сорос ги храни, докато се разбере, че са нефелни и после е глад!
  • 12 Kcaniba

    7 0 Отговор
    Га яде кифтетата и вратовръзки, не рева!! Сега, като му спряха дрогата в тюрмъта, му е прилошало
  • 13 Сандо

    5 0 Отговор
    Какво гладуване гладува тоя чиляк?Тумбакът му е същият,а пък как бореше охраната оня ден,също като изпосталял лъв от гладна Африка.Мишока си е артист отвсякъде,само дето от номерата му част от публиката страда.
  • 14 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    НА 78 ДЕН СЕ Е ПОДОБРИЛО И НА 86 ДЕН ОТНОВО СЕ Е ВЛОШИЛО ----- ТРЮФЕЛИТЕ И ХАЙВЕРА "НЕ ПОМАГАТ " -КОГАТО СА ОТ РУСИЯ !?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Раша

    5 0 Отговор
    Ще му купа погребален венец за 300 $!
  • 17 барчо

    5 0 Отговор
    Неземен фейк е това. Гледах клип с това как Наакашвили го превозват с една линейка до медицинско заведение. Шкембето му беше доста добре оформено, а силата си му беше на висота. Петима едва се пребориха с него да го пренесат до стаята и единия едва не получи удар от умора. След това той непрекъснато искаше да предизвика някой да го удари, като унищожи доста скъпа медицинска апаратура и удари един от медиците. В един момент се оказа в лекарски кабинет и там имаше както и тук, някакви бонбони на масата оставени от благодарни пациенти. Докато никой не го гледаше, си напълни устата, а и лапа от някаква консерва. Да де, ма там пък има охранителна камера, дето се видя как нагъва. Това е едно отвратително човече, типичен представител на плазмодиите.
  • 18 барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гошо":

    Ми така е. Гладува по програма. 2 часа сутрин, 2 часа следобяд и 2 часа преди да вечеря обилно.
  • 19 Watchdog

    2 0 Отговор
    Този клоун май не е за затвора. В затвор влизат вменяеми индивиди, които са в състояние да разбират правилно заобикалящия ги свят и да ръководят самостоятелно действията си. Често луд човек е.