Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 10:10 1 677 12

В САЩ е подписан инфраструктурният проект на стойност $1,2 трлн.

  • сащ-
  • джо байдън-
  • икономика-
  • пандемия

Според президента Джо Байдън пакетът ще осигури средства за пътища, мостове, обществен  и железопътен транспорт, летища, пристанища и водни пътища

В САЩ е подписан инфраструктурният проект на стойност $1,2 трлн. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Джо Байдън подписа двупартийния инфраструктурен пакет на стойност 1,2 трилиона долара. Законопроектът бе приет от Сената с 69 срещу 30 гласа през август и от Камарата на представителите включително с одобрението на 13 републиканци на 5 ноември. Приемането на този инфраструктурен пакет се оказа не особено лесно, но твърде важно, защото идва в момент, когато неодобрението за Байдън продължава да нараства и то преди междинните избори през следващата година.

Последно проучване на тв Ей Би Си и в. „Вашингтон пост“ показа, че 41% от американците одобряват, но 53% не одобряват дейността на американския президент.

Този пакет трябва да осигури 550 милиарда долара нови федерални инвестиции в инфраструктурата на САЩ за период от 5 години .

„Имали сме най-добрата инфрастриктура на света. Сега според световния икономически форум сме 13-и“, каза Байдън и посочи, че това ще се промени: „Заради този закон другата година ще бъде първата от 20 години, когато инвестицията ни в инфраструктурата ще нарастне по-бързо от тази на Китай“.

Според президента пакетът ще осигури средства за пътища, мостове, обществен и железопътен транспорт, летища, пристанища и водни пътища.

65 милиарда долара от средствата ще бъдат използвани за подобряване на националната инфраструктура, както и десетки милиарди долари за подобряване на електропреносната мрежа и водоснабдяването.

Други 7,5 милиарда долара са предвидени ​​за изграждането на национална мрежа за високоскоростен интернет и зарядни устройства за електрическите автомобили.

Конгресът се завърна във Вашингтон след едноседмична почивка преди Денят на благодарността, за да приеме програмата за икономиката и климата, както и за финансиране на правителството преди крайния срок 3 декември и повишаване на лимита на дълга.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ген Столти

    14 1 Отговор
    Борисов, изнасяй се за САЩ да асвалтираш, сега е момента.
  • 2 rusnak

    14 4 Отговор
    Тия фалиралите, пак ще печатат амбалаж.
  • 3 Sara Prays

    10 5 Отговор
    Кочината е фалирала явно отново ще печати!
  • 4 САЩ...... НАЙ МОГЪЩИТЕ

    6 7 Отговор
    ТИЯ НЯМАТ СПИРАЧКИ

    Коментиран от #5, #6

  • 5 МОГЪЩО ЗАДЛЪЖНЕЛИ

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "САЩ...... НАЙ МОГЪЩИТЕ":

    Тези нямат 5 $ в хазната да се прекръстят!
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "САЩ...... НАЙ МОГЪЩИТЕ":

    Прав си ТИЯ НЯМАТ СПИРАЧКИ - ОБОНГО удвои външния дълг от предишния, ТИРИРЪМП удвои заварения , а БАЙ ДЪН вече мята трилионите, като Буци папките ‼️

    Коментиран от #7

  • 7 БАЙ Х@Й‼

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й‼":

    ...като Буци паЧките ‼️

    Коментиран от #8

  • 8 БАЙ Х@Й‼

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼":

    ...като БАЙ Х@Й‼ г.за !!
  • 9 долу сащ

    3 1 Отговор
    пакетът просто им осигурява капитализъм с дрехи на социализъм, сиреч висок стандарт на живот с печатане на блага.... въпросът е зашо ние вземаме заеми, ане печатаме както и целия свят?
  • 10 ЪРП

    4 2 Отговор
    ОНЗИ ДЕН ПО НЕШАНЪЛ ДЖИОГРАФИК ЗАПОЧНА НОВО ПРЕДАВАНЕ, КАК В НЮ ЙОРК, ЩЕЛИ ДА (НЕ ДА СТРОЯТ НОВО) РЕКОНСТРУИРАТ СТАРОТО ЛЕТИЩЕ, ТАКА ,ЧЕ ДА СТАНЕЛО "СУПЕР ЛЕТИЩЕ"...

    ТОЗИ ПРОЕКТ ,ЩЯЛ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ЗА "СКРОМНИТЕ" 9 ГОДИНИ И НА НЕГО ЩЕЛИ ДА РАБОТЯТ 6 ИЛИ 7 ХИЛЯДИ РАБОТНИЦИ!!!!

    ТАМ Е РАБОТАТА, ЧЕ ТОВА КОЕТО ТАМ ЩЕ ГО ПРАВЯТ ЗА 9 ГОДИНИ, КИТАЙЦИТЕ ГО СТРОЯТ ОТ НУЛАТА ЗА 9 МЕСЕЦА !!!
  • 11 Глей ти

    1 0 Отговор
    какви ги дроби пациента на бялото дом! Ша бори Китай, а с вятъра кога ша са степа?
  • 12 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ТОВА ПРИБАВКА КЪМ 34 ТРИЛИОННИЯ ИМ ДЪЛГ ЛИ Е ---ИЛИ Е ОТ БЕЗДЪЛГОВОТО ПЕЧАТАНЕ НА ЦИОНИСТКИ -СЕМИТСКИ ДОЛАРИ - С НАТРИШАНЕ НА ДЪЛГОВЕ НА ДРУГИ НАРОДИ !?!?!?!?!?!?!?