16 Ноември, 2021 16:52 2 070 18

Русия обвини САЩ в лицемерие

  • русия-
  • лицемерие-
  • сащ-
  • космос-
  • ракета-
  • сергей лавров-
  • заплаха-
  • сигурност

Няма факти, че Русия създава рискове, каза Лавров

Русия обвини САЩ в лицемерие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският външен министър Сергей Лавров окачестви като лицемерие обвиненията от американска страна, че страната му създава риск за мирното използване на Космоса. Поводът е тест на ракета от страна на Русия, предаде БНР.

Руските изпитания на противоспътниково оръжие предизвикаха обвинения от страна на Държавния департамент, че е била под заплаха сигурността на Международната космическа станция. По думите на говорителя Нед Прайс след ракетния тест са се оформили хиляди парчета и са застрашени интересите на всички нации. "Твърденията на Русия, че се противопоставя на въоръжението в Космоса са неискрени и лицемерни, Съединените щати ще търсят начин заедно със съюзниците си да отговорят на безотговорните действия на Москва", допълниха от Вашингтон.

„Лицемерието е от американска страна, няма факти, че Русия създава рискове за мирното използване на космическото пространство“, подчерта руският външен министър Сергей Лавров и призова Вашингтон да преговаря по предложението на Русия и Китай за прекратяване на надпреварата във въоръжаването в Космоса. По-рано Роскосмос омаловажи случилото се. Оттам информираха, че орбитата на обекта, заради който екипажът се е оттеглил в космическите кораби, вече е далеч от орбитата на Международната космическа станция.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХИЛЪРИ

    50 2 Отговор
    A НИМA CAЩ НE РAЗРAБOТВA РAКEТИ ЗA CВAЛЯНE НA CПЪТНИЦИ???? CAЩ МOЖE ДA РAЗРAБOТВA ПРOТИВOCПЪТНИКOВИ РAКEТИ НO РOCИЯ НE ТРЯБВA И НE БИВA. НAХAЛНИ, CУПEР НAХAЛНИ ДВУЛИЧНИЦИ ЗAД OКEЯНA. AМEРИКAНCКИТE OТЛOМКИ CA ПOЛEЗНИ И НE CA OПACНИ КAТO AМEРИКACКAТA РAДИAЦИЯ В ХИРУШИМA, НAГACAКИ, ЮГOCЛAВИЯ, ФУКOШИМA?????? ЛИЦЕМЕРИ ЯНКИ.

    Коментиран от #8

  • 2 почва се

    5 22 Отговор
    опълчение срещу Русия! скоро време всички ще ревнат

    Коментиран от #9

  • 3 Kcaniba

    32 3 Отговор
    Лавров е номер1!!!
    Слушкайте докаато ви говори Лавров, соросня, че да не ви мълчи Шойгу!!!!))))

    Коментиран от #10

  • 4 Е.С.

    21 1 Отговор
    Добре поне, че висшите военни на Русия са патриоти, за разлика от цялата им управляваща неолиберална клика! Ако дойдат патриоти на власт, тогава Западът ще види как се защитават руските интереси!

    Коментиран от #11

  • 5 Koko

    8 1 Отговор
    Горките американци,ЕМБАРГО ЗА РУСИЯ,ИМПЕРИЯТЯ НА ЗЛОТО пълни памперси

    Коментиран от #13

  • 6 Соцагент007

    8 6 Отговор
    В случая Лавров е прав.Американците от години имат на въоръжение противоспътникови ракети.СМ-3 разположени на разрушителите клас Арли Бърк,са на въоръжение поне от 15 години.САЩ в това отношение са доста по-напред от Русия.

    Коментиран от #12

  • 7 То те са родени

    14 1 Отговор
    И възпитани като лицемери и подледци. Цялата англосаксонско племе 😇
  • 8 Ами

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХИЛЪРИ":

    Лицемерието, подлостта, алчността, наглостта и жестокостта на англосаксонската паплач са всеизвестни и многократно доказвани във времето.......крайно време е да бъдат ликвидирани и изтрити от лицето на Земята за да има някакъв шанс за човечеството! Надявам се Висшият Разум на Вселената, който наричаме БОГ да въздаде справедливост и възмездие и да ги накаже за всичките им престъпления срещу народите и планетата!
  • 9 От страни

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "почва се":

    То за тия дето ще ревнат Путин има биберон, ама е само един та да се наредят на опашка.
  • 10 От страни

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Ако префразираме ще стане така "Който не слуша Лавров - ще слуша Шойгу". Не е по красиво от "разговарянето" но пак става. Обичам техните цитати. Ако вземем две цитати на Путин и на Лавров стават исключители изречения: "Вы сами то хоть поняли что натворили?" - "Деб.илы бл.ть"

    Коментиран от #15, #18

  • 11 От страни

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Е.С.":

    На Путин му трябва малко време да уреди външната политика и тогава ще има възможност да оправи вътрешната политика. Няколко дни е решението на въпроса.
  • 12 От страни

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Соцагент007":

    Дали точно помня, но Путин им напомни за това оръжие на срещата в Мюнхен през 2008 година, не помня точно думите но той каза че е имало успешен опит за свалянето на спътник и камерата показа американеца как се е стъписал.
  • 13 Фридман

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Koko":

    Ембарго за Руската Федерация = заличаване краварите от планетата Земя!
  • 14 2121

    9 1 Отговор
    От най-корумпираната страна ,а и тъпа същевременно сащ,не може да се чуе,що го де нормална дума, мисъл,действие.Не Русия дрънка оръжие ,а сащ.Но, ако им мине през ума,да се бият от Космоса,тогава,наистина ,ще бъдат изпепелени от Русия.Не знаят ,с кого си имат работа.Докато Лавров,номер1 ,във външната политика на Русия ,им говори ,е добре.Лошото,започва,когато говори Шойгу.Там вече,няма спасение.

    Коментиран от #16

  • 15 мани бегай

    0 11 Отговор

    До коментар #10 от "От страни":

    Недейте да лаете много ,че САЩ въобще не ги интерсуват разни кремълски чuфyти ,какво си лаладжийстват и да не стане от много лаене накрая да станете само на шойгута-мойгута и тем подобните им.
  • 16 мани бегай

    0 9 Отговор

    До коментар #14 от "2121":

    Подобно военно джудже като терористичната държава русия може да бъде премагазана като хлебарка от САЩ за отрицателно време.Не бутай тея руски джуджета срещу суперсила като САЩ,защото накрая като завалят шамарите и руските смешници бъдат заличени от картата на света за броени минути ти ще се криеш в мазето нали ?

    Коментиран от #17

  • 17 Книжовник

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "мани бегай":

    Най-терористичната държава са САЩ
    Има една книга - Изповед на икономическия убиец, от Джон Перкинс. Той е бивш икономически убиец (американски прийоми за натиск чрез икономически способи, който не се поддаде го заплашват с убийства, в т.ч. и на близките му, и ако и това не поддаде го трепят), но от погнуса и възмущение от мерзостите на американската политвърхушка се маха и описва в книгата способите за натиск. Истински американски тероризъм в действие - надлежно описан и обяснен от човек в системата
  • 18 Тувински

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "От страни":

    Всъщност, фразата беше "Кто не разговаривает Лавровым, будет разговаривать с Шойгу!"
    Имаше я на фланелка на руската фирма BLACK STAR. Ипосланието е ясно, ако не щеш мира, нати секира!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания