Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 18:11 3 245 21

Ще има ли тотален локдаун в Гърция?

  • гърция-
  • локдаун-
  • коронавирус-
  • атина-
  • ваксинирани-
  • неваксинирани-
  • лекари-
  • ресторанти

Гърция мобилизира частните лекари

Ще има ли тотален локдаун в Гърция? - 1
Снимка: Shutterstock

Ваксинацията в Гърция значително се е ускорила и вече обхваща над седем милиона души, съобщават гръцките медии. Правителството не обмисля въвеждането на нови мерки и няма да променя стратегията си по отношение на четвъртата вълна на пандемията, пише в. "Та неа". Като положителен се оценява и фактът, че интересът към поставянето на трета доза от ваксината е голям, предаде NOVA.

Ограничителните мерки, насочени към неваксинирани лица ще се запазят, като по Коледните празници те ще продължават да нямат достъп до затворени помещения, се посочва в публикация на в. "Етнос". Вчера премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че Атина не планира пълен локдаун за неваксинираните граждани по модела, който следва Австрия. В последните четиринадесет дни броят на новозаразените в страната е достигнал сто хиляди, а загубилите битката с COVID-19 са 928, посочва в. "Прото тема". Продължават да се търсят лекари, които да покрият недостига на квалифициран медицински персонал в болниците в страната, които са подложени на огромен натиск. Целта е това да стане до края на седмицата, отбелязва "Прото тема".

Заради тревожния скок на новите заразени с COVID-19 и рекордния брой смъртни случаи, Гърция мобилизира частните лекари. Днес изтича крайният срок, в който това може да стане доброволно. Вчера положителните проби скочиха до 8130 за едно денонощие. Починалите достигнаха 80, което е най-големият брой за последните 6 месеца. Особено тежко е положението в Северна Гърция. До момента около 40 частни лекари са се включили, но гръцкото здравно министерство обяви, че са необходими най-малко 100 специалисти в различни области .

Заради налагането на ограничителните мерки оборотът на заведенията е паднал с 40-50 процента, пише в. "Катимерини". Вчера собствениците на ресторанти, заведения, кафенета и традиционните за страната таверни участваха в 24-часов протест. Масово заведенията в страната останаха затворени. Представители на бранша заявиха, че подкрепят здравните мерки, но искат държавата да им окаже финансова помощ, за да се справят в трудната ситуация с намалелите обороти.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 17 Отговор
    Ще има, ама само за неваксинираните..

    Коментиран от #21

  • 2 ГОСТ

    12 7 Отговор
    Само със разтрели ще се опрвят нещата .
    Но разбирасе само законни и за доброто на хората .
  • 3 КОТарАК

    21 2 Отговор
    ма направо ги затваряйте тия византийци-те са домъкнали турците навремето тука , като наемни войски. изключително измекярско племе са , и то в истинският смисъл на думата-достойнство мъжко , както и на бойното поле погат да имат Критяни примерно , другото е сган

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дявола

    15 1 Отговор
    Те са оляха вече
  • 6 Грульо

    26 1 Отговор
    Локдаунчета ще има за всички от сърце. :D Въпросът е не дали и за кой, а кога. Всички ще локдаунясат, опорката ще е, че новия вирос щам ваксина не го лови. То не че предишните ги ловеше, но вече измамата взе да излиза наяве и трябва с нещо ново да баламосат офцете.
  • 7 селтак

    25 3 Отговор
    Много скоро не ваксинираните ше почнат да ги отстрелват по улиците! Преди много години една емблематична личност напрай едни лагери със газови камери и закачаше на едни хора жълти звезди! На там вървът работите!
  • 8 Бг Турчин

    35 2 Отговор
    Гърция е 10 милиона от които 7 са набодени. 8 хиляди заразени за денонощие. Смъртните случаи са само 80 "благодарение" на "ваксините". Всъщност смъртността при това темпо на заразяване ще се утрои до две-три седмици. И какъв е смисъла от ваксините? Какво стана със стадния имунитет при 70% набодени?
  • 9 Бг Турчин

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Ами при битката при Малазгирт - Манцикерт българи са воювали на страната на Селджуците и напердашили арменците. По тази логика пък българите са спомогнали за турската инвазия в Анатолия навремето.

    Коментиран от #13

  • 10 Жипката

    20 2 Отговор
    Аман от тия скапани мерки навсякъде и от наглостта на правителствата да налагат фашизъм, и да ни отнемат правата.. Накрая трябва без маски и без кафяви сертификати да нахълтваме големи групи хора по магазините и толкоз.. Порция средни пръсти на кацата, правителствата и агитаторите-манипулатори ваксари...
  • 11 Чернокож китаец

    11 2 Отговор
    Бих се ваксинирал, ако СЗО се закрие като организация, заради допускането и несправянето с тази чума.
  • 12 push

    14 2 Отговор
    Накрая ще оцелеем само най-интелигентните - неваксинираните, чистокръвните. Ваксите ще напълнят трапа.

    Коментиран от #15

  • 13 КОТарАК

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бг Турчин":

    иди го д у х ай на ШИШИ , И НЕ СЕ ПРАВИ НА ТУРЧИН
  • 14 Боц

    4 4 Отговор
    Гръцки гадове. От тях дойде заразата лятото. Следващото лято да се затвори границата. Политиците да дадат пример и да плацикат дупетата на Черно Море. Хем по-добре за нашата икономика.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 2121

    15 2 Отговор
    За съжаление,всички ваксинирани,ще платят със здравето си.Това ще го разберат,след 24ч.-3-6-12 месец.До третата година,може да са на Оня Свят.Уви,това сочат дългосрочните последствия.Дано, не се случва. Ваксините са вредни, фалшиви, набързо приготвени, без проверка на доброволци.По-добре,не се ваксинирайте.Корона вирусът ще мине и замине.Съществува открай време,но първото откритие е на 1937 г.Другото го прочетохме.За вредните ваксини и смърт от тях,също има съобщения.Другото е манипулация.Двамата индивиди К. Петков и А. Василев, ще настояват ваксинацията да е задължителна-ето още един аргумент да бъдат премахнати от ПП и въобще от властта.
  • 17 и те така

    5 1 Отговор
    Прясната Гърция ще остави само паметници, като древната.
  • 18 Мда

    9 1 Отговор
    Интересно нали ваксините пазят и ваксинираните са безсмъртни що затварят цели държави за наколно починали. Тука е тъмна идния за да затварят цели държави с над 70 % ваксинирани дето хората уж карат леко и неусетно този вирус значи крият истинския брой на починалите за да не правят лоша рекламна на тези експериментални течности наречени ваксини. Докато тук в българея и починалите от зъбобол ги пишат умрели от корона вируса с цел да се излъжат повече малоумни да се ваксинират, но се видя че овче стадото не на юг и на запад от нас тука овцете са само 20%. и повечето са принудени не по собствено желание да се ваксинират.
  • 19 tato

    7 1 Отговор
    Нали ги ваксинираха всиюките. Как така се разболяват отново?
  • 20 .......

    5 1 Отговор
    Колкото по-голяма е една лъжа, толкова повече вярват в нея. Автора е Адолф Хитлер, а периода, когато я произнася съвпада със спечелването на изборите и идването му на власт. Миналото е бъдеще - това го е казал друг, но подтекстът е същия. Такава е новата реалност, в която всеки прави избор между запазването на своето материално благополучие или ценности като свобода и истина. За една част от хората второто няма ясна дефиниция и практическа стойност.
  • 21 4ефо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    A, те 4ифутите ционисти си измират и ваксинирани, така че внимавай.
Новини по държави: