18 Ноември, 2021 19:05 1 894 1

Засилват изискванията за сигурност на оръжейните магазини

  • оръжие-
  • оръжеен магазин-
  • швейцария

В Швейцария, където престрелките са изключително редки, привързаността към оръжията се корени в традицията на запасните войници да държат оръжието си у дома

Засилват изискванията за сигурност на оръжейните магазини - 1
Снимка: shutterstock

Швейцарските магазини за оръжие трябва да приемат по-строги мерки за сигурност, обяви правителството в четвъртък след поредица от кражби, при които бяха откраднати стотици огнестрелни оръжия.

Новите изисквания за сигурност ще влязат в сила от 1 януари, но магазините за оръжие ще разполагат с пет години, за да модернизират системите си за сигурност, се казва в изявление на Федералното министерство на правосъдието и полицията, съобщи АФП.

През последните 12 месеца няколко оръжейни магазина станаха обект на кражби или опити за взлом.

Новите изисквания за сигурност обхващат стандартите за безопасност на вратите и прозорците, а магазините трябва да разполагат и с видеонаблюдение.

Освен това магазините за оръжие ще трябва да съхраняват някои оръжия, като например автоматични огнестрелни оръжия, в шкаф за сигурност с аларма, свързана директно с полицията или алармен център.

В Швейцария, където престрелките са изключително редки, привързаността към оръжията се корени в традицията на запасните войници да държат оръжието си у дома.

Поради това оръжията са широко разпространени, въпреки че е трудно да се определи колко от тях са в ръцете на цивилни граждани, тъй като липсва национален регистър.

Според базирания в Женева изследователски център Small Arms Survey през 2017 г. швейцарските цивилни граждани са притежавали над 2,3 милиона оръжия - почти три на всеки 10 души, което поставя Швейцария на 16-то място в света по брой оръжия на глава от населението.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕЗ ВАКСИНА

    0 0 Отговор
    НЯМА ПУШКА ЗАЩОТО АКО ИМА ПУШКА НЯМА КОЙ ДА ГО ВАКСИНИРА
Новини по държави: