19 Ноември, 2021 12:34 1 180 7

Напрежението по полско-беларуската граница се успокоява

  • беларус-
  • полша-
  • граница-
  • мигранти-
  • напрежение

Този ход бележи деескалация на напрежението

Напрежението по полско-беларуската граница се успокоява - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мигрантите, които живееха в импровизиран лагер по границата между Беларус и Полша с намерение да влязат на територията на Европейския съюз, вече са преместени в склад наблизо, съобщиха граничните власти, цитирани от Би Би Си, предаде БНР.

Според експерти този ход бележи деескалация на напрежението между Беларус и Европейския съюз, след като Минск беше обвинен в изтласкване на мигранти към границата, заради европейските санкции. По-рано тази седмица кризата ескалира, след като полските сили използваха сълзотворен газ и водни струи, за да отблъснат мигрантите, които се опитаха да преминат границата.

Министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс обяви, че страната му ще изпрати около 150 британски войници в помощ на полската охрана на границата с Беларус. Полша има подкрепата на ЕС да не допуска мигрантите в блока, но Беларус призова членовете на ЕС да приемат 2 000 от мигрантите, но искането му беше отхвърлено от Германия и Европейската комисия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    3 0 Отговор
    поправето го на НАМАЛЯВА заглавието-някак си по издържано е
  • 2 Kcaniba

    9 3 Отговор
    и всичко нтова, след обаждането на бабата. Та кой стои зад кризата - Путин, или Германия все пак!???
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    4 1 Отговор
    Напрежението намалило ???Струпани в склад като евреите едно време ,с 3°до 5°по топло от вън душ,храна човешки условия ???Да се прибират у дома защо не ги върнат обратно или Германия да се погрижи ?Да затворят всички граници ,и да се намери решение какво ще правим с новите европейци искат ли да учат да работят да им се даде въжмоност .Който не иска пътя обратно да се спре с военните действия там и хората да се борят за нормален живот в родината си.Който иска да пътува и живее по желание в друга държава никой не го спира, не като този случай удавник за сламка .Прави се лоша услуга и на Европа и на тях
  • 5 Иван

    1 3 Отговор
    Дано дочакам
    на
    Полско китайската граница напрежение

    Коментиран от #6

  • 6 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    А дано и аз чакам момент на някой президент от Европа да изреве -Няма ли места в САЩ?!Дядо Джо големи обещания даваше да ги натоварят на самолети и при краварите .Другият вариант е Еропа с помоща на Русия и Китай да сложат там къде им е мястото САЩ или да се разпадане на малки държави като латиносите .
  • 7 Великобритания

    2 0 Отговор
    Единствено Великобритания реагира адекватно. Изпраща 150 войници в помощ на полските граничари. Без значение, че те излязоха от ЕС.
Новини по държави: