Last news in Fakti

20 Ноември, 2021 20:00 11 039 69

Решение между България и Северна Македония е трудно за намиране

  • северна македония-
  • преговори-
  • българия

Това обяви Денко Маленски

Решение между България и Северна Македония е трудно за намиране - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мисля, че решението с България е трудно за намиране. Това обяви първият македонски външен министър Денко Маленски в коментар пред Плусинфо.

Дипломатът обяви, че европейското бъдеще на Северна Македония не трябва да се определя от външни дипломати. Припомни, че те трябва да са позитивни, за да пазят интересите на своите страни.

Според него сигналите от българското правителство не са толкова позитивни. Допълва, че Кирил Петков е възпитаник на Харвард.

Като такъв той използва стандартния дипломатичеси език. Това обаче е позитивно за двустранния диалог.

Петков обяви, че няма как споразумението да зависи изцяло от разговорите между историците. Това може да е позитивно на този етап.

Маленски отправи и призив за диалог в македонското общество.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    140 5 Отговор
    никакво решение в тяхна полза не може да има. няма да си пренаписваме историята заради тия ...те са с размерите на наша област , просто нашите политици трябва да държат здраво-и ще клекнат

    Коментиран от #19

  • 2 Последния Софиянец

    53 43 Отговор
    От Козяк ще натиснат Кирчо и той ще намери решение.

    Коментиран от #12, #13, #25, #36

  • 3 Бибитко

    172 3 Отговор
    Всяко българско правителство, което посмее да изтъргува на македонците нашия език и нашата история, ще падне още на следващия ден! Така че макетата да не се надяват, че новото правителство ще отстъпи под напора на техните претенции!

    Коментиран от #32

  • 4 Мим

    136 2 Отговор
    Абе макета,вие веднъж завинаги трябва да разберете,че всичко от вас зависи,ако искате да сте европейци.Вие ог нас няма какво да искате.Нас кога са ни приемали,ние сме си изпълнили условията.Разберете,че вас приемат и вие трябва да исзпълните усливията,да смекчите хуленето към нас,да не изкривявате и променяте историята и всичко по договора.Езика на омразата ви към нас няма да ви помогне.Запомнете го и разберете,че кога го изпълните,тогава и ще влезете Иначе сте аут за винаги....
  • 5 България н

    111 5 Отговор
    Допускане към ЕС само и единствено след присъединяване към Майка България.

    Да целуват Знамето, да пеят Мила Родино и да питат дядовците си какви са!
  • 6 ВЪН ВЪН ВЪН

    83 9 Отговор
    НИКОГА СЕВЕРОМАРОКАНЦИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПУСКАНИ В ЕС. НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА.

    Коментиран от #60

  • 7 розово

    59 2 Отговор
    Младите са умни но дали са мъдри предстои да видим.

    Коментиран от #11

  • 8 4848

    90 1 Отговор
    "О, не разумни юроде, поради что се срсмиш да се наречеш болгарин"

    Въпрос към хората (и) от Западна България

    Коментиран от #15, #16, #17, #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бриго Бичкията

    72 0 Отговор
    Отстявайте интересите на България, не се подавайте на натиск.
  • 11 Весела

    47 0 Отговор

    До коментар #7 от "розово":

    Млад и мъдър няма как да стане,най-добрия учител е времето и опита!
  • 12 7289

    22 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Няма да търси, ще му го дадат. Без да го натискат, а по взаимно съгласие на господаря.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Запознат

    51 4 Отговор
    Не е трудно решението за Македония - невъзможно е ,който не е служил или работил някъде с маки изобщо да не си мисли ,че може да се излезе на глава с тях аз много добре ги познавах през годините. Ако някой си мисли, че на Македонец(те изобщо не признават северна) може да му наложиш нещо направо се откажи! Виж Сърбите добре се разбират тях като братя са !Хвърлят шапките и пет пари не дават.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Два тулупа

    19 12 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Комунистът Борисов надбяга олигарха Пеевски
    при бягството от Парламента!
  • 20 Маиут

    17 46 Отговор
    Явно Макодония е много важна - поредната колония наЕС и САЩ, т.е. НАТО. Ще клекне България.

    Коментиран от #39

  • 21 334

    36 0 Отговор
    Професоре, знаеш, че решението е просто.
    Ти го загатна, но веднага те уволниха като съветник на Пундаровски/ абе между другото този човек има много странен поглед, ингъоз ли е или гледа винаги ъгъла на тавана /
    БГ няма да отстъпи от истината.
  • 22 MGewehr

    27 1 Отговор
    "македонски външен министър Денко "Маленски"... полски фамилни имена си присвоиха античните сърболюбци!!
  • 23 та така

    59 3 Отговор
    За 30 години се запознах с достстъчно македонци и сърби. Със сърбите сме водили 4 войни за век и половина. Злините, които са ни сторили не са една и две. И въпреки това сред тях няма омраза към нас. А от повече от десет македонци, само един беше пробългарски.

    Ако нашите продажници се подложат за няколко милиарда и продадат хилядолетна история, език и култура, веднага правим референдум за Булекзит. Паралелно с това света ще им се види тесен на продажниците.
  • 24 Перо

    45 2 Отговор
    Проф.Маленски е един от много малкото реалисти в РСМ, които обясниха на македонистите как стоят нещата исторически и беше съкратен от Пендаровски,поради “липса на средства” за издръжка на президентството. Просто те не са в позиция да се налагат на БГ и ЕС и колкото по-бързо го разберат толкова по-добре за тях! Да разчитат,че БГ нямат избор,защото ЕС държи геополитически,на всяка цена да ги приеме,без оглед на българските интереси,този път ще изтеглят за 30 г. късата клечка!!! Англия им е още обица на ухото,а и много източноевропейски страни са на кантар,така че ония със стъклените очи също ще се ококорат! Този път номера няма да мине,а и те не съзнават македонския проблем,който струва много скъпо на БГ от 100 г.!
  • 25 Предпоследния Софиянец

    34 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    🤣🤣🤣🤣 ей щом и най-върлите фенове на Кирчо,признават че Кирчо е Американска подлога! Значи вървим напред като Общество!!! Браво!!! Иначе по темата!!! За мен ние нямаме история и национални герой и светци за даване!!! Така че,власт имащите,много да внимават,има граници които ме трябва да се прекрачват!!! И самото величие,свръх икономиста,стожера на Конституцията,пазителя на Закона,убиеца на корупцията,недосегаемия,светията на всички светци,че даже жив бог Кирчо скоро ще го разбере!!!! Че и машинките за гласуване няма да му помогнат!!!!!!
  • 26 Сух

    31 2 Отговор
    Петков ако му се яде патка да действа. Тука ще удари на камък и народа ще му го покаже..
  • 27 РЕФЕРЕНДУМ.

    33 1 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ трябва. Иначе няма значение какво си пишем тука. Да видим тогава колко българи ще отидат да гласуват.

    Коментиран от #69

  • 28 Левски

    54 2 Отговор
    Кирчооо , такива изказвания ще ти изядат главата моето момче . Още не си седнал на министерския 1-ви стол и почваш да ги говориш едни небивалици . Ами много ясно , че зависи от историците бе , и от Българския народ , вие политиците трябва само да сложите подписи и да гарантирате , че това ше се спазва !!!! За вас гласувах , както и много други Българи . Внимавайте да не ви изгоним с камъни , че ще подминете и Харвард и Марвард . Това което Българския войн е спечелил на бойното поле с кръв , Българския политик пък го е загубил на масата за преговори но ке с кръв , а с мастило . Така, че много да си опичате акъла ! Ясно ?
  • 29 Перо

    37 0 Отговор
    Да идва Мицкоски /от ВМРО ДПМНЕ/ на власт, да субсендира българския и Преспанския договор и да се приключи с измислената държава за винаги, а задкулисните играчи в ЕС /с дългите носове/ да гризнат дръвцето! Така ще се решат всички проблеми!
  • 30 Античното Маке

    44 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Допълва, че Кирил Петков е възпитаник на Харвард.


    Македонци да не забравят, че енциклопедия Британика е по-стара от тяхната държава. И сигурно се страхуват, че харвардският възпитаник може да е чел енциклопедия Британика (1911 г.) в която ясно си пише,че..."Берлинският договор със своето изкуствено разделение на българската раса създаде трудния и заплетен македонски въпрос."
    Т.нар. "македонски въпрос" се отнася за географската територия Македония и няма нищо общо с понятия като "македонски народ" и "македонска нация".
  • 31 Хехе

    31 0 Отговор
    Годпода, Македонците са вече в НАТО и като такива няма да избягат нито към Русия нито към Китай. Ще им се дадат вдни пари от Европа просто и ще млъкнат докато не изпълнят условията. Няма нищо страшно нито проблемно, трябва им време да узреят, но насила нещата няма да станат
  • 32 Хахаха...

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Бибитко":

    Да бе да....тебе и мене ще питат дали да пуснем македонците в ЕС.Нас народа никой не ни пита дали искахме да влезем в ЕС или в чакалнята за еврото та за макетата ли ще ни питат.Ти не разбра ли,че нашите управници служат за чужди интереси,а не за родина майка .Съгласието вече е дадено скрито под масата.Чакат удобен момент да го съобщят по мекия начин само.
  • 33 В.В.П.

    14 2 Отговор
    Македония е България,,Трябва да се анексира,,И всичко идва на мястото си...Имам нужда някой да копае в земите ми Както копаха на гърците...Ромите не искат вече.Плащам 15 евра.на ден...Ако ,не искат,,темата се затваря,от България..У всеки се оправя ,как може..На сила хубост не става!!!

    Коментиран от #40

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Моряка

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Кирчо,ако отстъпи на Козяк,изгърмява,прав си ,ама дано да не си прав.Надявам се Радев да не му позволи.Ама тези 43 кирчови депутати,дето били от Америка за България,ако е варно,знае ли човек какво могат да направят на Кирчо.
  • 37 Лев Главинчев

    16 2 Отговор
    Македония. Мръсна приказка. Проклет да съм. И да вра вечно в ада затова че направих от Българска Македония, гнусна сръбско-съветска зона.
  • 38 Доктор Гигълс

    17 0 Отговор
    Скоро на Тито, Димитров, Кулишевски, Главинчев и Чърчил ще им направиме ексхумация. С единствената цел, да им надробиме черепите. И да им забиеме по един ясенов кол.
  • 39 Моряка

    16 3 Отговор

    До коментар #20 от "Маиут":

    В Косово се намира най голямата американска база на Балканите.Явно новите големи братя искат да разширят парцела за наша сметка.Досега каквото са поискали,нашите дупедавци са им го дали с радост.Следващата е Варна,нататък Мустафата ще каже.Няма да ни се размине,Москва на български сълзи едва ли вече ще повярва,пък и няма да има време за сълзи.Ще ни изпарят за нула време за слава на Монито Паси.
  • 40 П. В. В

    5 9 Отговор

    До коментар #33 от "В.В.П.":

    България е Македония,,Трябва да се анексира,,И всичко ке си оди на мястото си.
    Сакам, па й имам нужда, некой да Копа зелето в земите ми, па й на къра.
    Както копаха на турч:ялата...
    С.иганите не сакат вече .Плащ:увам 30 еврО на калпак, за ден...Ако ,не сакат,,темата ке се затваря,от Р.С.Македония!
    И всеки ке се опра:вува ,кой как може.
    На сила, со:кротко и со:благо хубост не става, Обаче со:Кю:тек - Накрая всичко Става!
  • 41 Доктор Гигълс

    10 1 Отговор
    Скоро на Тито, Димитров, Кулишевски, Главинчев и Чърчил ще им направиме ексхумация. С единствената цел, да им надробиме черепите. И да им забиеме по един ясенов кол.

    Коментиран от #48

  • 42 Вергина

    5 0 Отговор
    "Трудно за намиране" решение в отношенията обикновено говори за сериозно изразено нежелание за решение у поне една от двете страни... т.е. има други интереси, които счита за по-важни.
  • 43 Радио Скопие

    1 3 Отговор
    Киро Глигоров е жив. Пристига след малко с "Трайдънт" от Скапа Флоу.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Радио Скопие

    0 10 Отговор
    Бугарските фашисти превзеха Лондон.

    Коментиран от #58

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Космическа Станция Прищина

    10 0 Отговор
    Македонски девойки! Ако не щете в БЪЛГАРИЯ отивате в Тирана. 5796
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Александър Велики

    4 0 Отговор
    Преброихте ли се до 300 000 души безродници? Ще ви згазиме като луда крава, теле!
  • 51 Кракра

    16 0 Отговор
    Защо не се коментира въпроса да се върне област Струмица на България. Тя е взета от Ньоския договор и предадена на кралство Югославия. Югославия сега я няма и защо трябва да бъде точно в държавата Северна Македония, а не в родината България? Например, Словения си взе територии от Хърватия при присъединяването на последната към ЕС. Същото условие трябва да се постави и на Сърбия, когато вземе да влиза в ЕС, за останалите Западни покрайнини.
  • 52 Кракра

    19 0 Отговор
    Съвременните жители на Северна Макединия имат право да се наричат северномакедонци, но не трябва да отнемат правото на техните прадядо и прабаба да се наричат както те са се определяли, а именно българи. И това да е записано в техните учебници. Който управляващ допусне присъединяване на Северна Македония към ЕС, без да си е поправила учебниците, ще му е последния ден на управление. Преди това трябва да си е купил къща и билет за Маями.

    Коментиран от #59

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Кракра

    14 0 Отговор
    Кирил Петков, преди да стане министър председател да прочете българската история, и най-вече биографията на Фердинанд, който за това че фактически подарява Македония на Гърция и Сърбия, чрез обявяването на Междусъюзническата война, е изгонен от България и даже неговият син не му разрешава да посети България.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Радио Скопие

    7 0 Отговор

    До коментар #45 от "Радио Скопие":

    Дръж се Лондон! Македонската фаланга на Саше Великиот ти иде на помощ
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ко не

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ВЪН ВЪН ВЪН":

    Е да ама не.С инат до никъде.Да имат различия ,но хората не се мразят,всеки от нас има роднини в Македония,и двата народа страдат от безработица,ниски доходи,мизерия.Балканска рапсодия.За толкова години в ЕС,нищо не се промени нито доходи нито нищо.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Шаран БГ

    1 2 Отговор
    Не се тревожете - САЩ ще го намери !
  • 63 Дедо

    5 2 Отговор
    Сигурен съм, че Мунчо Решетников ще предаде българите в Македония,само и само да си спаси насраният задника.
  • 64 Историята

    5 1 Отговор
    Решението за Сев. Македония е от лесно по-лесно, просто трябва да започнем да изричаме фактите каквито са, а не да си измисляме такива. По-трудното ще е да накараме САЩ да започнат да уважават фактите и да се пообразоват малко за казуса, но най-трудното ще е да накараме руснаците да признаят грешките си и да се откажат от престъпните посегателства срещу историята на България.
  • 65 ТRIF

    4 0 Отговор
    Днес чета Албанци и Косовари искат да се обеденяват. Да ги вземем и ние макетата, а? Само малце ке променим името на Провинция Северна Македония. И вълкът сит и агнето цяло.
  • 66 someone

    2 0 Отговор
    задължително минава решението през историята без там да се кажат истините никакви отстъпки за тия югославски тикви!
  • 67 гюро михайлов

    2 2 Отговор
    нормален човек трудно може да си представи,че е възможно българия да се драпа с македония за подобни глупости,имайки предвид,че българите са злобни комплескари като радев и умствено ограничени като борисов не е трудно да си представим защо сме в задънена улица с македонците
  • 68 гост

    0 0 Отговор
    какво му е сложното, България държи за истината, а от с.македония държат на ината си, който е дори и без покритие и нищо повече... дори и те си знаят истината, но да се покажат, че са голямата работа и колкото повече им се обръща внимание, толкова повече се надуват...
  • 69 Ангел изунов

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "РЕФЕРЕНДУМ.":

    1000 процента.За тази ситуация с Македония само РЕФЕРЕНДУМ.Всяко друго решение ще е държавна измяна
Новини по държави: