Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 15:10 4 160 17

Властите в Скопие: "Беса Транс" съзнателно е нарушила закона

  • северна македония-
  • автобус-
  • беса транс

В съобщението се напомня, че изгорелият автобус не е докладван от собственика в електронната база данни на министерството и по този начин не е поискан лиценз от това МПС

Властите в Скопие: "Беса Транс" съзнателно е нарушила закона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Автобусът на "Беса транс", който изгоря на АМ "Струма", е пътувал, използвайки удостоверението на друго превозно средство, придружено от лиценза на фирмата-превозвач.

Това става ясно от съобщение на северномакедонското министерство на транспорта, цитирано от БТА.

„За уточнение - номерът 007017 е номер на лиценз на превозвача "Беса Транс" БТБ за извършване на международен превоз на пътници. Номерът 22679, с който се спекулира от някои медии и който е използван от изгорелия автобус на излизане от страната, е от лиценза на друго превозно средство, с други номера, също собственост на превозвача Беса Транс,, - посочват от северномакедонското министерството транспорта и съобщенията.

Злоупотребявайки с тези документи, фирмата-превозвач съзнателно е нарушила разпоредбите на Закона за автомобилните превози, смятат от Министерството на транспорта и съобщенията на РСМ.

За изгорелия автобус превозвачът „Беса Транс” не е разполагал с удостоверение от лиценза за международен свободен превоз на пътници и този автобус не е регистриран в електронната база данни на Министерството на транспорта и съобщенията.

В съобщението се напомня, че изгорелият автобус не е докладван от собственика в електронната база данни на министерството и по този начин не е поискан лиценз от това МПС.

„Съгласно Закона за автомобилните превози, чл.11 ал.1, превозвачът може да започне превоз на пътници в и извън страната след като получи лиценз за фирмата и удостоверение за лиценза за МПС. Затова вече информирахме, че Министерството на транспорта и съобщенията е отнело лиценза за експлоатация на превозвача "Беса Транс" БТБ“ - се казва още в съобщението на Министерството на транспорта и съобщенията на РСМ.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рангел

    24 3 Отговор
    Защото този автобус е бил с монтирани нелегални резервоари поне за 1 тон бензин.. Как ще ги скрият при технически преглед? Затова минава чрез удостоверението на законен.

    Коментиран от #5

  • 2 Ясно е едно

    30 2 Отговор
    И в Северна Република Македония,
    има "Догановци и Борисовци"!
    Личи им от далече!

    Коментиран от #4

  • 3 Алоууу

    19 1 Отговор
    Никой не каза на колко години реално е автобуса

    Коментиран от #9, #10, #15

  • 4 ЕU BG

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ясно е едно":

    Те затова бързат да я приемат в ЕС ,да има и по зле от България
  • 5 Ами

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рангел":

    На един тон бензин разликата е 500€
  • 6 Българка

    21 0 Отговор
    Определено автобусът -ковчег е стар и е рециклиран с лесно запалими седалка. Не се знае след като автобусът е нелегален дали е нямало и резервоар за контрабанда на гориво. Тоя автобус е минавал по 2 пъти през България за Турция. Явно , че е част от нелегална схема, а шофьорът много добре познава пътя. Така че за съвиновност от българска страна и заблуждаваща пътна обстановка не може да става дума
  • 7 Реалист 2

    12 1 Отговор
    По-рано, когати стана трагедията с бг автобус на пътя на река Лим, сърбите взеха здрави мерки за контрола на автобусите. Сега и макетата разследват сериозно, което зависи от тях.
    А нашите... пак чакат да минат между капките и чуждите да поемат вината.

    Коментиран от #8

  • 8 Нашите си

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист 2":

    взимат рушветите и си строят вилите...
  • 9 Щото толкова

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алоууу":

    е стар, че няма кой да помни...
  • 10 Тенев.

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Алоууу":

    Автобусът четох че е на 3 или 5 години ..
  • 11 Бубу

    5 0 Отговор
    Бойко е изчезнал безследно и мисирките си правят оглушки
  • 12 ЯШУА

    3 0 Отговор
    Естествено ..информацията ми е получена чрез контакт .... КОРУПЦИЯ..... ПРЕНАСЯНИ СА НАРКОТИЦИ ЗА ТУРЦИЯ АВТОБУСА Е БИЛ ЗАСЛЕПЕН (осветен) ..... и се сещайте защо ...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Петьо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алоууу":

    на 3 години и струвл 300 000 ЕУР.
  • 16 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Тази фирма Беса транс къде е плащала данъци,като е регистрирана в Кюстендил, и къде е застрахована? Кой е застрахователя,който ще обезщети близките на пострадалите?
  • 17 БОКОКРАД

    2 0 Отговор
    нарушава защото знае че българската митница е частна касичка на бойко И МИНАВА ВСИЧКО БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ !
Новини по държави: