Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 11:25 5 396 25

Ню Йорк обяви извънредно положение

  • ню йорк-
  • извънредно положение-
  • коронавирус-
  • сащ

Причина е разпространението по света на новия вариант на вируса

Ню Йорк обяви извънредно положение - 1
Снимка: Shutterstock

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хокъл издаде заповед за извънредно положение във връзка с Омикрон, новия вариант на COVID-19, предаде БНР.

Този ход идва, след като президентът Джо Байдън обяви ограничаване на пътуванията от Южна Африка и седем други страни в региона от понеделник. Засега на територията на САЩ няма констатиран случай на новия мутирал вариант на вируса, но действията на губернатора целят до 15 януари да се увеличи капацитета на болниците.

Тогава в щата Ню Йорк отново трябва да се направи оценка. Според заповедта ще се използва т.нар. система за гъвкавост, която позволява на Министерството на здравеопазването да ограничава неспешни болнични процедури, когато болниците разполагат с по-малко от 10% леглова база.

Според Кати Хокъл трябва да има предварителна подготовка. В тази връзка са обявени спешни стъпки за разширяване на болничния капацитет и за гарантиране, че болниците могат да се справят с всякакви предизвикателства, породени от пандемията и то в началото на зимата „Ваксината остава едно от най-големите ни оръжия в борбата с пандемията и аз насърчавам всеки жител на Ню Йорк да се ваксинира и да получи бустер, ако е напълно ваксиниран“, призовава губернаторът на Ню Йорк. Новите разпореждания ще влязат в сила от 3 декември.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    26 4 Отговор
    Добре , че съпругът на Лиза Слива, Къртис Слива, не стана кмет !
  • 2 яко ни лъжат

    84 4 Отговор
    ДOКOГA ЩE НИ ЛЪЖAТ,ЧE НAПЪЛНO ВAКCИНИРAНИТE НE РAЗНACЯТ БOЛECТТA КOВИД?????
    E, OТНOВO УЖ „КOНCПИРAЦИOНИCТИТE“ ИЗЛЯЗOХA ПРAВИ
    Нoв вaриaнт нa Кoвид, oткрит в Бoтcуaнa.
    Eтo oфициaлнoтo прec кoмюникe, в кoeтo ce кaзвa, чe “нoвият вaриaнт e oткрит при чeтиримa пътници, нaпълнo вaкcинирaни cрeщу Кoвид-19.”
    Дa ce ceтим зa вcичкитe чecтни прoфecoри, вируcoлoзи, кoитo нeдoумявaхa кaк мoжe дa тeчe вaкcинaциoннa кaмпaния пo врeмe нa eпидeмия и кoитo твърдяхa, чe зaрaди тoвa нoви вaриaнти нa вируca Caрc-Кoв-2, щe ce пoявaт тoчнo oт вaкcинирaнитe.
    E, oтнoвo уж “кoнcпирaциoниcтитe” излязoхa прaви.
    Мирa Д. Рoк
    КOЙТO ИCКA OРИГИНAЛA- ДA ПРOЧEТE ДOКУМEНТA НA AНГЛИЙCКИ В AФEРA. ПРИ ВECEЛИНA. ТУК НЯМA ДA ГO ВИДИТE!!!! ГAРAНТИРAНO OТ КOВИД МAФИЯТA И КУНЧEВ. ЧРЕЗ ЗРАЗЯВАНЕ НА ВАКСИНИРАНИ СЕ ТЪРСИ СУПЕР ВИРУСА КОЙТО ДА УНИЩОЖИ ЧОВЕЧЕСТВОТО. ТОВА Е ОТ АМЕРИКА.
  • 3 Антимилиционер

    12 44 Отговор
    Това си е практически нов вирус. До месец навсякъде ще е ад. Няма да има друг вариант

    Коментиран от #8

  • 4 А в Тексас

    64 1 Отговор
    дали ще му се вържат?
  • 5 COVID

    16 9 Отговор
    ОМИКРОН ИДВА, ТОВА Е БЪДЕЩЕТО !!!
  • 6 Сандо

    65 1 Отговор
    А като дойде новия вирус какво ще обяви?Може би война на Русия?Съвсем изперкаха тия управляващи в стремежа си да изперкат населението си.
  • 7 Самолета

    51 1 Отговор
    Явно сега самолета ръси в Африка.
  • 8 Боли

    30 2 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционер":

    Ме члено за вашия измислен вирус!
  • 9 глоги

    24 0 Отговор
    Губернаторката на Ню Йорк Кейти Хоукъл. Жена е, с коса до рамете и златни обици.

    Коментиран от #12

  • 10 ЗиС 5

    2 2 Отговор
    Ин дъ арми нау!
  • 11 Мрете

    36 3 Отговор
    Мрете майка ви джендърска
  • 12 Тъжно

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "глоги":

    Еми,Марче Атанасова,няма ли енглиш
    речник.
    А новия вирус,пак ли е с медузово
    прихващане,или е с ултразвук.
  • 13 Рошко

    20 0 Отговор
    Странно щот в тексас и Флорида няма нищо, или те не са в краварника
  • 14 Мухаа,хаа!

    26 0 Отговор
    Явно ,че ще се окажем прави,онези който още миналата година ,посочвахме,че в гръцката азбука има още много букви.Отсега да си знаем: Задава се Омикрончо.Затова задължително бустерче за предшественика му( да сме бронирани) ,но за омикрончо,ще трябва следваща игла.Тя ще бъде по модерна.Едноразова,но на по дебела цена.И нов модел писиар ще пуснат.Че такава жътва от диаманти всеки ден,само от клеча с памук,се случва за първи път в днешната цивилизация,откакто съществува.
  • 15 Леле

    30 0 Отговор
    При това положение сертификат ще се издава само на ваксинирани с 16-та бустерно-турбо доза.
  • 16 Цепкало

    14 0 Отговор
    Бустерна турбо-фолк доза с наркотици.
  • 17 Стига

    15 0 Отговор
    Всички ваксинирани и затворени- кикикикики
  • 18 Простак

    30 0 Отговор
    Супермутантът „Омикрон“ на КОВИД се появява съвсем „случайно“, съвсем синхронно с организирания от СЗО „дебат“ за задължителна ваксинация по целия свят, в момент, в който се пука с неописуема мощ фалшивия балон на фъксините и разбира се, новият вариант услужливо идва от Африканския континент, където короната почти я няма, а са фъксинирани около 5% от населението! Тоест врътката е да обявят отново, че нефъксинираните разпространяват опасни мутации и да започне ново плашене и терор върху хората – психически, икономически и телесен! Колко удобно и прозрачно!
  • 19 ГаЙ БИЛДС

    8 0 Отговор
    Всички да бъдат инжектирани с Дезинфектант , живак , Сярна киселина , Сода каустик ! И след месец ако има жив човек , да се повтори ИМУНИЗАЦИЯТА !!!!
  • 20 гост

    10 0 Отговор
    Народа съвсем изтрещя . Имам чувството ,че това няма да свърши никога , постоянно ще измислят нови и нови вируси с цел да ни ограничават . Това няма да свърши добре за някой но да видим кой ще изтегли в скоро време късата клечка ,в най скоро време на хората ще им писне и ще почнат да падат главите на олигарсите който се опитват да ни контролират с тези вируси.
  • 21 До яко ни лъжат!!

    2 12 Отговор
    Никой не е казал,че ваксинираните не се разболяват и не разнасят вируса..
    Казват че по леко боледуват!стига с тези глупости за конспирации
  • 22 Верно ли "напълно ваксиниран"?

    6 1 Отговор
    Някой ако има тук мераклия да си обзаложим на годишна средна заплата,че догодина по туй време за "напълно ваксиниран" ще се счита след още две "бустерни" дози.
  • 23 Фен

    3 1 Отговор
    Да не се залъгваме фарма мафията е много силна и трудно ще се преборим. Ясно е, че целта е да ни държат в подчинение. Живея в Германия и съм не ваксиниран и вече почти месец е адски стресово всичко и започвам да се чудя. Да продължавам ли да се стресирвам и да рискувам да си докарам някоя болест или да си лепна един Джонсън и поне да имам що годе нормален живот

    Коментиран от #25

  • 24 0808

    0 1 Отговор
    ... а наште умници ще строят нов футболен стадион, когато идва адът и няма достатъчно болнични легла..ашколсум гьотверени
  • 25 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Фен":

    Точно на такива разсъждения като Вашето се надяват тези които създадаха тази истерия !!!