10 Декември, 2021 12:20 1 165 12

Ню Йорк дава право на глас на лицата без гражданство

  • ню йорк-
  • глас-
  • град

Решение на Градския съвет

Ню Йорк дава право на глас на лицата без гражданство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Администрацията на Ню Йорк ще даде право на гражданите без американско гражданство да гласуват на местен вот, съобщи FOX News.

Градският съвет на града одобри решението. То започва да действа след две години.

Това ще даде право на глас на над осемстотин хиляди жители. Те разполагат със зелена карта или разрешение за работа.

Това прави Ню Йорк най-големият американски град, предприел подобно решение. Поставя и рекорд за брой на жители без гражданство, на които една община дава право на вот.

Подобно решение вече въведоха Мейн, Илинойс и Масачузетс. Това ще гарантира правилно отразяване на градската демография.

Реално голяма общност от хора ще могат да подадат своя глас.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    18 0 Отговор
    Канада и САЩ имат намерение да дадат право на глас и на 6 годишните.
  • 2 АПАРТЕЙД

    30 0 Отговор
    Скоро ще гласуват и на президентски избори затова дядо Джо пусна кервана от Ю. Америка с гватемалци, еквадорци, мексиканци да си осигурят електорат пред републиканците!
  • 3 Djony

    19 2 Отговор
    След 4 години САЩ няма да съществуват!

    Коментиран от #12

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    17 0 Отговор
    Лице без гражданство и лице без американско гражданство вече едно и също ли е ❓❗❓❗❓❗

    Коментиран от #6

  • 5 246

    19 0 Отговор
    О, да, трябва да се даде възможност на стотици хиляди мексиканци да гласуват за демократическата партия.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А стига бе

    20 0 Отговор
    Тия с тази своя толерасия се самоунищожават-ставащото в НЙорк е само началото...НЙорк е известен със своята безгранична либерална политическа диктатура-и превръщане на масиите в зависими и лесно управляеми социални групи-джендари,гейове,феминистки и т.н...А сега от нео-либерална либерасия-преминават в политическа толерантност-носеща в себе си безумието на политиците имащи властта да ръководят тези маси- е това вече ще ги довърши!!! Пример-достатъчно е китайците да изпратят на екскурзия едно свое село-и в НЙорк кмета ще е китаец...Безумци .....
  • 8 С една дума

    3 0 Отговор
    Иди...ти.
  • 9 Обратното

    14 0 Отговор
    А в древна Атина е било точно обратното - право на глас са имали лицата с атинско гражданство. Всякакви приходящи и пребиваващи търговци,майстори,учети,артисти не са имали право на глас. Аристотел до края на живота му се е видил метек,тоест имигрант от Стагира,близо до Солун. Метеките са били свободни хора с право да упражняват всички занаяти и професии,нооо.... не и да имат правото да решават за управлението на града.
  • 10 Гууд бай, Ню Йорк, гууд бай…

    16 1 Отговор
    Варварите превзеха метрополията…
    Както каза Путин - трябва само да чакаме и гледаме - Америка сама ще се сгромоляса!
  • 11 БПФ

    7 0 Отговор
    През 80-те години Ню Йорк бе управляван от "демократите" и бе превърнат в koчина - Готам сити - град с чудовищна престъпност. После на власт дойдоха републиканците, по-точно Руди Джулиани - който го превърна в най-спокойния и сигурен мегаполис в САЩ. Туристите, на които преди настоятелно препоръчваха да избягват дори метрото, вече спокойно можеха да се разхождат навсякъде, дори из нeгъpските квартали.
    Сега Ню Йорк пак е завладян от демократите и резултатите са видими. Десетки хиляди заможни нюйоркчани избягаха още по време на пандемията и изобщо не се върнаха - дори Тръмп избяга във Флорида. Ню Йорк следва съдбата на Чикаго, Детройт и още много градове - където стъпят "демократите", трева не никне !!!
  • 12 ARGON

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Djony":

    Евреите режат клона, на който седят. Ню Йорк е окупиран от над 1 млн евреи.