Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 11:55 3 947 46

САЩ ограничават военните учения в Европа

  • военни учения-
  • нато-
  • учения-
  • сащ-
  • украйна-
  • русия

САЩ обмислят спиране на доставката на военна помощ за Украйна

САЩ ограничават военните учения в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ може да ограничат военните учения в Европа и да спрат доставките на оръжие за Киев, за да спадне напрежението заради необичайната военна дейност на Русия близо до Украйна. Това съобщи в петък The Wall Street Journal, позовавайки се на източници в американската администрация, предаде БГНЕС.

По-рано помощник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси г-жа Карън Донфрид отбеляза, че Вашингтон „се отнася много сериозно към необичайните движения на военните по границата на Русия с Украйна“. Според нея на предстоящата среща на външните министри на НАТО в Рига на 30 ноември американската страна възнамерява да обсъди възможни съвместни стъпки за намаляване на напрежението. Донфрид отбеляза, че за това „има набор с инструменти с широк спектър от възможности“.

Според източници на The Wall Street Journal, САЩ обмислят, от една страна, възможността за укрепване на отбранителните способности на Украйна чрез увеличаване на доставките на противовъздушна отбрана и друга военна помощ, както и разширяване на антируските санкции. Друг вероятен сценарий е САЩ да заемат "по-настойчива" позиция за спазването на Минските споразумения. В същото време е възможно Вашингтон да поеме по пътя на „намаляване на риска от конфронтация с Москва“, отбелязва вестникът. За целта САЩ могат да ограничат провеждането на военни учения в Европа, както и да преустановят доставката на военна помощ за Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    80 0 Отговор
    Кратката разходка извън Обора свърши!

    Коментиран от #45

  • 2 И що ги намалят ученията?!

    25 6 Отговор
    Аз от малък още зная че който се учи,той ще сполучи.Веднага да ги увеличат!
  • 3 6969

    99 0 Отговор
    Нещо Западна Европа не е много ентусиазирана за тези учения, затова в ученията в Черно море участват само ФАЩ, Британия, Канада...и източноевропейските джуджета и васали.
  • 4 въпросче

    97 0 Отговор
    А от нашите военни бази тъпите янки няма ли да се махнат вече? И без това и долар наем не плащат. Време е да се махат.

    Коментиран от #7, #11, #28

  • 5 Посетител

    57 0 Отговор
    Нима им е дошъл ума в главите?!? А дано, ама надали...

    Коментиран от #14, #27

  • 6 Последния Софиянец

    40 0 Отговор
    Поредните предадени съюзници.
  • 7 дрон бг

    11 41 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    Защо не дадеш на тъпите янки жена си под наем?Ще хванеш някой долар да си купиш хляб.

    Коментиран от #20, #30, #36

  • 8 Този

    37 0 Отговор
    със зелената физиономия!Алоу наборе, къде си тръгнал с Баба Меца мед да ядеш?! Я оди да си гледаш внуците!!!
  • 9 Стьопа

    44 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    САЩ обмислят спиране на доставката на военна помощ за Украйна.Бандеровците са пътници!
  • 10 Бойко

    52 1 Отговор
    Нещо ги е притеснило... Дали не е падналия между Кипър и Египет Ф35, докато се опитвал да прихваща Су-30? Но едва ли, те не се справиха със Сирия, Ирак, Афганистан, Уемен... Едва ли трябва да продължавам да изброявам. Просто за изхарчили парите и сега ще трябва да печатат нови.

    Коментиран от #15

  • 11 Хммм

    28 0 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    От къв зор да се махат, тук всичко им е на аванта. Не е луд тоя дето яде баницата...
  • 12 Павел пенев

    61 0 Отговор
    Военната дейност на Русия не е необичайна а съвсем закономерна,заради непрекъснатите военни учения на НАТО и оръжейните подаръци на Украйна от военните престъпници на САЩ. Правилно е да се прекратят ученията но още по правилно е да се ликвидира НАТО.

    Коментиран от #18, #25

  • 13 Човека Коза

    22 1 Отговор
    Памперсите свършват 🤭
  • 14 mi6osp

    41 1 Отговор

    До коментар #5 от "Посетител":

    Две са причините: първата, че осъзнават, че стават смешни, тъй като не са способни на нищо повече, освен учения, и втората, че САЩ катастрофално свършват парите. Могат да печатат долари, но когато доларите нямат покритие с произведени в САЩ стоки , те се превръщат в хартиики.

    Коментиран от #29

  • 15 Памперси на килограм

    34 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бойко":

    Буревестник,Топол М, Воевода,Исканер,Булава,C500,РС28 Сармат, Смерч,Точка у,Стилет,триумф С400 и най вече непобедимата пехота!

    Коментиран от #21

  • 16 ПИТЪНКИ

    39 0 Отговор
    ДАЛИ САЩИСАНИТЕ НЕ ПОДГОТВЯТ НОВО БЯГСТВО ПОДОБНО НА ТОВА В АФГАНИСТАН ТА ЗЕЛЕНИЯ КВИЧИ НЕИСТОВО - РУСНАЦИТЕ ИДВАТ. ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА ПОД ЛЕГЛОТО МИ!!!!! НА ЛЕТИЩЕТО В КИЕВ ЩЕ ПАДАТ ФАШИСКИ ОРКИ ОТ КОЛЕСНИЦИТЕ СКОРО.

    Коментиран от #38

  • 17 шири

    34 0 Отговор
    "че стават смешни" Че са смешни,така е,примерът с напущането на Афганистан е показателен. Тези използвачи могат само едно:да налагат санкции. Санкции,санкции и толкова. Байиздънки разни.

    Коментиран от #23

  • 18 mi6osp

    33 0 Отговор

    До коментар #12 от "Павел пенев":

    Русия скъса отношенията с НатО и сега съвсем очаквано всяко нейно необявено учение в Европа изисква големи разходи на натовците за бърза и адекватна реакция. САЩ нямат ресурси да реагират през океана на такъв режим руски учения . Затова оставят палашчетата от европейската част на НатО да се оправят както могат. А те не могат да смогнат. Да очакваме скорошно развитие на ситуацията с военните учения в Европа. Към утихване на натовския плам.
  • 19 1111

    25 1 Отговор
    Ами правилно, щото иначе ще има референдум в Донецк и Луганск, а останалото от Укрия ще го разкъсат поляци и мамалигари.

    Коментиран от #41

  • 20 Пикар

    26 0 Отговор

    До коментар #7 от "дрон бг":

    И за какво им е жена? Войските им са съставени основно от пен-дели и нар ко мани. Ами те, най - вероятно дори не знаят как да разговарят с една жена. Имам предвид истинска жена, тоест чаровна, интелигентна, женствена и тн., а не "американска жена" /разбирай с отвес между краката /. Как мислиш, защо свинята спи в кочина? Ами защото свинята различното от кончината нито може да го разбере, нито да го оцени. Същата е работата и с любимите ти янки
  • 21 Бойко

    27 1 Отговор

    До коментар #15 от "Памперси на килограм":

    А на скоро имаше и видео от С550 който порази сателит в космоса. Но като цяло, е по-добре че нещата се успокояват.

    Коментиран от #31

  • 22 От страни

    16 1 Отговор
    Що си не гледат работата щото са все закъсали. Скоро не само за бензин, скоро ще си просят ядене по света ама са тръгнали да оправят Украйна или Русия. Всеки момент ще свършат стоките в магазините и нема да има кво да ядат - не говоря за бензин или тоалетна хартия, без бензин се ходи, без тоалетна хартия имат Библиотеката на Конгреса - ама без ядене не става.
    Кой не вярва идете на "марине трафик" и вижте колко кораби неразтоварени извън пристанищата на САЩ и това са техните стоки и храна.
  • 23 Бойко

    24 0 Отговор

    До коментар #17 от "шири":

    Те и санкциите не работят. Дай един пример където са успели със санкции! Толкова години имаше санкции срещу Куба и какво Кастро си доживя като пич. Пък те почнали със санкции срещу най-богатата на природни ресурси държава... Смях.

    Коментиран от #32

  • 24 Костова

    20 0 Отговор
    Не, трудно е да разбере човек умниците от Вашингтон. Преди няколко дни обещаха на Украйна скъпи оръжия, днес може и да спрат доставката на каквито и да било оръжия. Никаква последователност в изказванията
    и действията им. Добра новина е, че се канят да преустановят военните ученията в Европа. И да спрат да се мотаят в Черно море ще е голям плюс. Това, което не се казва в статията е, че НАТО са изявили за оттегляне на войските им от балтийските републики. Тъкмо се чудех кой сега ще пази тези държавици от знаете кого и тук Полша излиза с инициатива за създаване на Полско - литовско-латвийска армия.
  • 25 Тъпия бандеровец

    19 0 Отговор

    До коментар #12 от "Павел пенев":

    Баркате всички само за пред медиите е помощ. Всичото оражие което се доставя о краина ще го плаща
  • 26 Кую

    14 0 Отговор
    Обратно във Обора.
  • 27 От страни

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Посетител":

    Колкото и да звучи смешно но е така - те са решили да оптимизират воените расходи. Байдън го каза при напускане на Афганистан - "от днес няма да дават пари само за казани думи - само контракт. Извън контракта никви пари и никви задължения" Както някога Русия натири републиките и нас така и САЩ ще натирят всички, и ще спечелят от това. Тоя военен бюджет 600 милиарда ако махнат базите по света ще им стигне зак кво ли не.
  • 28 Костова

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    С този ни външен министър, американска подлога(извинявам се за израза, но друга подходяща дума не ми идва на ум), натовските бази у нас само ще се увеличават.

    Коментиран от #34

  • 29 От страни

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "mi6osp":

    Който му е интересно намерете ученията май в Германия когато американците хвърляли Хамвита с парашути. Парашутите не се отваряли и Хамвитата ставали на плескавици. Градушка от Хамери.
  • 30 Дрънтиеглавата

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "дрон бг":

    Ма че ти си дал жена си и дъщеря си, трябвали и ние бре серсемино? За парче комат си ги продал.
  • 31 От страни

    21 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бойко":

    Обикновено такива неща се правят в трудни моменти когато е необходим сигнал. Всички учения на Русия през последните 7-8 години са такива извънредни сигнали. Поне 2-3 пъти светът е бил на ръба на 3СВ и русняците с воени учения спирали нещата - едно прехвърляне за 12 часа на 100 хиляди десантчици си е добър сигнал.
  • 32 От страни

    17 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бойко":

    А, работят санкциите, само че работят обратното. Откак сложиха санкции на Русия Русия си оправи доста от производствата по програмата на "импортозамещение" - заместване на внос. Станаха лидери по жито, почнаха да изнасят даже това което са внасяли преди.
    Вече три процесора - "Байкал", "Эльбрус" и третия го забравих за нейроните мрежи, Смеят се русняците - давайте повече санкции - току виж ще почнат и коли да правят хубави.
  • 33 БОЛШЕВИК 🌟

    9 1 Отговор
    Янки, гоу хоме тхе то деад
  • 34 От страни

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "Костова":

    Само един ли видя? Не виждам ни един който да не е подлога.
  • 35 Памперсите на фащ

    11 1 Отговор
    Се напълниха обилно... Спират с провокации те, временно!
  • 36 Както ти си даде г@за

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "дрон бг":

    на хамериканците ли за без пари...
  • 37 Грульо

    13 0 Отговор
    Сигурно вчера, га американците отидоха да се молят на Путин да дигне производството на нефта, за да се намали цената, Путин им е поискал да се разкарат от Европа. :D
  • 38 Посетител

    16 0 Отговор

    До коментар #16 от "ПИТЪНКИ":

    Интересното е, че първи писнаха "Руснаците идват!" тъкмо американците! Дори отначало укрите казваха " Няма такова нещо! Руска хибридна атака!" !😁 После вдянаха, че щом Големият брат го казва - значи е така! Дори самите те да не ги виждат!
  • 39 Анонимен

    12 0 Отговор
    Явно се уплашиха че пудела им Украйна ще даде фира .
  • 40 mi6osp

    16 0 Отговор
    Западни медии публикуваха като новина, че според спътникови снимки, шест от седемте атомни подводници и осем от осемте ударни дизелови подводници в базата на Тихоокеанския руски флот на Камчатка са излезли в Тихия океан Осмата атомна е готова за отплаване. Това се е случвало досега само при нажежаване на обстановката. Да се надяваме, че Русия прави учение.

    Коментиран от #42

  • 41 Иван

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "1111":

    Цяла Украйна принадлежи на Русия. Поляци и мамалигари (и маджари) не могат да пипат нищо.
  • 42 От страни

    12 1 Отговор

    До коментар #40 от "mi6osp":

    Всичките учения са знаци - показват нещо ама да има кой да гледа.
  • 43 Гост

    5 1 Отговор
    А какво чака Европа?Руснаците имаха 1987г още летящи чинии.И се разхождаха по цял Свят без да ги засечат.С няколко човека карахме с кола и тя се движеше на равно с нас на 40 м височина и се чуваше само жужене.Спряхме и тя спря гледахме се и после тръгнахме.Беше близо до летище.Мой приятел работеше там и нищо не са забелязали на радарите.После разбрах че са Руски.Да не говорим за което само те си знаят.Така че Европа и НАТО какво ги чака.

    Коментиран от #44

  • 44 Истината

    0 3 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Прекалил си с боряшника!
  • 45 fghastty

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Денис не е турчин а е ром, пак е резнат де.
  • 46 1520

    0 0 Отговор
    кога краварите ще се изметат от Бъгария до сега където е имало американци нищо хубаво не се е случило последно беше Авганистан