Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 18:20 1 898 41

Столтенберг и Блинкън предупредиха Русия да не използва сила срещу Украйна

  • нато-
  • русия-
  • украйна-
  • антъни блинкън-
  • йенс столтенберг

Москва ще плати висока цена, ако отново използва сила срещу независима суверенна нация като Украйна

Столтенберг и Блинкън предупредиха Русия да не използва сила срещу Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън предупредиха, че Русия ще плати висока цена, ако отново използва сила срещу Украйна. Те казаха това в Рига, където се провежда заседание на министрите на външните работи на Пакта.

„Авторитарните режими обръщат гръб на основания на правила световен ред. Те насърчават алтернативни модели на управление и подкопават чрез пропаганда и дезинформация обществата в демократичните държави, като използват зловредни кибермеханизми за намеса в изборите“, каза Столтенберг.

Той уточни, че това правят Русия и Китай и предупреди:

„Русия ще плати висока цена, ако отново използва сила срещу независима суверенна нация като Украйна. Ние показахме, че можем да налагаме икономически и политически санкции, а също така увеличихме и военното си присъствие в региона“.

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен обяви като приоритет сътрудничеството с Русия, но също бе категоричен:

„Сътрудничеството е решаващо и остава такова в лицето на продължаващите действия на Русия в Украйна, все по-войнствената реторика, засилването на военното присъствие, необичайните военни маневри по украинската граница. Но нека да подчертая отново, че всякакви ескалиращи действия на Русия представляват голяма загриженост за Съединените щати, и всякакво подновяване на агресията ще предизвика сериозни последствия.“

По-рано говорителят на европейската служба за външна дейност Петер Стано заяви, че се правят опити за организиране на среща между върховния представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел и министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров.

В отговор на въпрос за струпването на руски войски на границата с Украйна говорителят нарече всички информации в тази връзка „много обезпокояващи“.

Стано уточни, че службата е във връзка с трансатлантическите партньори, като са осъществени и контакти на различни дипломатически равнища. И припомни, че Борел ще проведе среща по-късно днес в Рига с премиера на Украйна Денис Шмихел.

През февруари върховният представител по външната политика бе на визита в Москва, която бе определена за него като „унизителна“ от европейските медии.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    93 3 Отговор
    Тези джендъри наистина полудяха !!! Стига сте нагнетявали обстановката ,защото ако Путин реши ,за седмица ще приема парада в Лисабон ,но той е истински мъж , които има добра душа и сърце !!!
  • 2 ZDF

    87 1 Отговор
    Накратко : ОМРЪЗНАХТЕ !
  • 3 дааа

    72 1 Отговор
    Убийците коментират --- всички трябва да знаят, че само ние имаме право да въвеждаме нам удобен ред.
  • 4 Да,бе

    80 1 Отговор
    Агресия срещу независима държава е позволена само на кравефермата и прислугата и.Само те са освободители,а останалите са агресори и ще си платят...,но в пари щото сме много яки.
  • 5 Раша

    55 1 Отговор
    Поживем-увидим!
  • 6 3.14К

    69 1 Отговор
    Столтенберг и Блинкин защо не вземат да се оженят, като през седмица се менкат кой да е булка.
  • 7 ОЛЕЛЕЕ

    55 1 Отговор
    ХИ ХИ ХА, Я СПРАВКА НАПОЛЕОН И ХИТЛЕР, ДА НЯМА ПОСЛЕ ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ НАД ЕВРОГЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ В БРЮКСЕЛ А КРАВАРИТЕ НИ ЛУК ЯЛИ
  • 8 да бе да

    55 1 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХА.......Тия освен да уморят от смях Путин(а и всеки здравомислещ човек) друго няма да постигнат! Тръгнали да заплашват Русия като много добре знаят че нямат грам кураж да й се опънат ако руснаците тръгнат в атака.......най-много до 48 часа и са в Киев и ще направят парад там, украинската армия няма да се бие с тях(с някои малки изключения), а масово ще дезертира и ще минава на руска страна, а Зеленски и другата продажна паплач веднага ще избяга на запад! Само че Путин не иска да атакува и ако тия смешници зорлен не го принудят Русия няма да нападне загиналата от студ и глад Украйна.......струпаха армия близо до границата за да блокират бързо нападение срещу Донецк и Луганск, ПУТИН ЯСНО КАЗА ЧЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ТЕ ДА БЪДАТ АТАКУВАНИ И ПРЕВЗЕТИ.......Кой разбрал разбрал, аз лично много ще се накефя да видя репортаж в новините за потъващо краварско корито от тия дето са в Черно море!
  • 9 hmhmhm

    26 1 Отговор
    тея дали са се боднали след твърдите речи ???
  • 10 Да да

    30 1 Отговор
    Преведено на нормален език, казаха, че ще се ограничат със санкции и Украйна дс се оправя, както може! От тези нищожества ие нищо не можем да очакваме!
  • 11 Не знам

    27 1 Отговор
    Защо ги е толкова страх. Просто не знам.
    Русия иска да пусне Северен поток,не да прави война си мисля.
  • 12 ЕРДОГАН

    24 1 Отговор
    МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ЗДРАВОМИСЛЕЩ ЧОВЕК ВЯРВА НА ЗАГЛАВИЕТО ВИ ШЕ НАРЕЖДАТ НА ПУТИН ГАЛФОНИ
  • 13 Монгола

    33 1 Отговор
    Не може да предопреждаваш някого който може да те смачка за нула време, без да си даде зор дори!
  • 14 RED ARMY

    24 1 Отговор
    А руснаците са ги предопредили, че ако се мешат на Руската армия ще ядe бой НАТО!
  • 15 Mortal Kombat

    26 1 Отговор
    Без значени са желанията на сороснята спрямо Руската Федерация! Руснаците ще направят необходимото в Украйна без знапени кой каво желае или не му харесва.
  • 16 гадно

    30 1 Отговор
    Май тия не са чели какво казва Бисмарк за руснаците, нищо ще го научат по трудния начин.
  • 17 Kcaniba

    22 1 Отговор
    а те защо заробиха украинския народ и им сложиха пионките си - бандерските нацисти111???
  • 18 Мутата

    19 1 Отговор
    Руснаците ще ги шебат през гащите, ич няма да ги бавят.
  • 19 Костова

    23 1 Отговор
    Как така отново Русия да употреби сила срещу Украйна? Забравят, че Русия никакво насилие не употреби в Крим, украинците сами отстъпиха.
  • 20 mi6osp

    20 1 Отговор
    На Русия не ѝ трябва ползване на военна сила срещу Украйна. За рухването на Украйна е достатъчно Газпром да не продължи договора за газовия транзит през Украйна след 2024.
  • 21 Павел пенев

    20 1 Отговор
    А ние нормалните хора ви предупреждаваме да не въоръжавате превратаджиите от Украйна и да ги залъгвате че ще влязат в ЕС и НАТО. Ако това стане, точно тогава ще си получите заслуженото.
  • 22 big

    12 0 Отговор
    И какво? Путин и Шойгу го преместиха в другия крачол! Те защо не предупреждават фашагите в Киев да не убиват вече руските граждани в ЛДНР?
  • 23 ТОЧКАТА

    12 0 Отговор
    ХМ,МАЙ е време и ПУТИН ДА СИ ИМА ,,ДЕМОКРАТИЧНИ БОМБИ,, ,за да разпространи СВОБОДАТА и ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ в зоната на мрака...
  • 24 Апропо

    21 0 Отговор
    Айде сега да си представим Шойгу и Си Дзинпин да заявят от форум провеждан в Куба , че САЩ ще платят висока цена за Ирак /Сирия , Либия , Афганистан и стотици други/ и ги заплашат със сила . Каква ще бъде реакцията на САЩ и "световната демократична общественост" ? Колко нагъл трябва да си да отидеш на границата на една световна сила , на хиляди километри от своята държава и да я заплашваш ?!
  • 25 Боц

    16 0 Отговор
    Хаха. Крастави псета лаят истерично от разстояние с пяна на уста. Само това им остана. Клоуни нещастни.
  • 26 Сандо

    15 0 Отговор
    Говорителят на лудницата отново ни демонстрира симптомите на болестите им.
  • 27 падналия ангел

    17 0 Отговор
    На 12 този месец на територията на ЛНР е думнат подполковник (замначалник)Руслан Прусов и старши сержант сержант Вадим Федосеев от 79-та десантна бригада на украинските въоръжени сили. Миналата седмица британски Ф35 игра ролята на бенгалски огън при опит да излети от самолетоносач ама тука ни вопъл ни стон! Иначе знаем вече-Русия лоша, Путин диктатор! Хайде сега малко истинска журналистика!
  • 28 ТОЧКАТА

    12 0 Отговор
    ,,.....да използва ОТНОВО!!!!!сила в украйна!!!??????,,....АЗ НЕ ЗНАМ Русия да е използвала СИЛА!!!!!!-ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА ИМА ТАЗИ!!!СИТУАЦИЯ!!!!!Някой,проспал първата ,,употреба на сила,, ,да се кани да проспи и другата!!!!!
  • 29 Ххохълът...

    13 0 Отговор
    Давай Вовка,Нападай ..Осбоди ,нас от таз напаст .!! Даваййй!!Володя!
  • 30 В.В.П.

    10 1 Отговор
    Абеее,тия,рогачи,вземат ли си на сериозно думите..???.След ,като ,,помагат на , от Украйна,,и им взеха територии от 60 000 кв км .Спрете си тъпотиите!!..Сащ да се маха от България!!
  • 31 Петър

    10 0 Отговор
    Когато светът стане толкова идиотски, колкото е в момента, може да катастрофира.

    Коментиран от #34

  • 32 Мунчо

    9 1 Отговор
    Блинко май е пасивнио у двойката?

    Коментиран от #36

  • 33 Сивата чапла

    1 4 Отговор
    Мой познат ми каза,
    че му предлагали за три месеца работа в Германия,
    80 евро на ден,
    да мият танкове.
    Смени всякакви, нощни също.

    Това да Ви говори нещо?
  • 34 Сивата чапла

    3 7 Отговор

    До коментар #31 от "Петър":

    Мирише на война и Радев не трябва да е президент.
  • 35 Бузов

    3 9 Отговор
    Да живее Путин!Нека Зел.Чора. Незабавно ни поведе към Евразииският съюз и брикс .Няма вече какво да чакаме пътя е разчистен.Нека всеки от нас да вкуси реално от благинките на Путин и всеки да стане богат колкото обикновените руснаци.Амин.П.С.Реване и зкупка за обратен билет за ЕС не се предвижда и молбите ще остават без отговор.
  • 36 В.В.П.

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Мунчо":

    Все пак Столи е норже..Истински викинг..Хе
  • 37 Седесарят.

    6 0 Отговор
    На Рашките не им трябва повече от Хохоландия..Сащ не разбра това .!!.Искат да им дадат и другия кенеф,от 40 млн ,профана..Ама ,не става !
  • 38 ДазДраПерМа

    3 0 Отговор
    брей каква статия пълна с хитринки, първо в заглавието определят независима и суверенна нация която по определение има свой език, култура и традиции което никак не е вярно всичко е руско второ ако украинците нападнат руска територия или руските граждани да не им обръщат внимание ами те са си такива иначе много скъпо санкции и т.н.
  • 39 В.В.П.

    4 0 Отговор
    У все пак Адолф,,чифиута,,беше по мъж ок т ,Сащ ,.Нападайте РФ!!!..Давай Джо!!.Еййхх,,такъв Уууййй,ще го лапате,,че не е за разправяне..!!!.Айде,,Вс е ок !!.Нищо няма да излезе от НАТО!!Мършии !
  • 40 Юра Пишкальов

    0 2 Отговор
    Аййййй, дядя Путин сигурно се е напикал от страх !!!!!
  • 41 разума

    0 0 Отговор
    Русия предупреди НАТО че ако се бърка в Украйна ще плати висока цена.НАТО не беше ли отбранителна организация за членовете им , а не да заплашва и меси в независимостта на другите държави. Йенс Столтенберг да си даде оставката
Новини по държави: