Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 18:29 1 807 43

СЗО: Висок риск от нарастване на инфекциите в цял свят заради Омикрон

  • омикрон-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • тедрос гебрейесус

Учени от цял ​​свят работят, за да открият дали новият вариант е свързан с по-лесно предаване, риск от повторно заразяване и как реагира на ваксините

СЗО: Висок риск от нарастване на инфекциите в цял свят заради Омикрон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация предупреди, че новият вариант на коронавируса крие висок риск от нарастване на инфекциите в цял свят и може да доведе до тежки последици в някои региони.

Но в същото време директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус предупреди държавите да предприемат „рационални и пропорционални мерки за намаляване на риска“. Той отново отправи призив за доставяне на ваксини за по-бедните нации. Covid-19 все още не е приключил с нас, предупреди Гебрейесус. Той каза още, че учени от цял ​​свят работят, за да открият дали новият вариант е свързан с по-лесно предаване, риск от повторно заразяване и как реагира на ваксините.

В Европа редица държави съобщиха, че вече са регистрирали новия вариант Омикрон.

Новият вариант е потвърден в Нидерландия най-малко седмица преди да пристигнат двата полета от Южна Африка, за които беше съобщено преди дни. Омикрон е открит и в Испания, Франция, Япония и Канада.

Президентът на Русия Владимир Путин нареди на правителството в рамките на една седмица да изготви план за борба с Омикрон варианта.

Ръководителят на компанията „Модерна“ заяви, че е малко вероятно ваксините срещу Covid-19 да бъдат толкова ефективни срещу Омикрон, колкото срещу Делта варианта на вируса. Коментарът на Стефан Бансел предизвика опасения, че това може да удължи пандемията.

От фармацевтичната компания „Мерк“ заявиха, че разработеното от тях лекарство срещу Covid-19 вероятно е ефективно срещу всеки нов вариант на коронавирус.

„Все още имаме повече въпроси, отколкото отговори относно ефекта на Омикрон“, призна директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Независимо от новия вариант, Германия е на прага на нови, по-строги ограничителни мерки. Конституционният съд отхвърли жалби срещу полицейския час и други ограничения, наложени от федералното законодателство по-рано тази година.

Бъдещият канцлер Олаф Шолц, който участва в срещата на отиващата си Ангела Меркел с министър-председателите на 16-те провинции, е изразил готовност за въвеждане на задължителна имунизация, съобщават източници от неговата социалдемократическа партия.

„Решението на Конституционния съд ни дава право да ограничим контактите и да въведем вечерен час, особено за неваксинираните. Но искам да подчертая, че мерките за ваксинирани и неваксинирани не могат да бъдат еднакви“, уточни заместник-председателят на парламентарната група на социалдемократите Дирк Визе.

Баварският премиер Маркус Зьодер от опозиционния вече Християнсоциален съюз настоява за въвеждането на задължителна имунизация още от януари.

Задължителна, но от февруари става ваксинацията срещу Covid-19 в съседна Австрия, която до 11 декември е в пълен локдаун. След поредно заседание на правителството със специалисти министър Каролине Едщадлер заяви, че задължителната ваксина е единственият изход от пандемията и решението за тази крайна мярка не е било лесно.

„Със сигурност задължителната ваксинация няма да важи за деца под 14 години. Така ни посъветваха юристите“, призна Едщадлер.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че новият вариант на коронавируса е "причина за безпокойство, но не е причина за паника", ден след откриването му и в Северна Америка. По думите му засега няма нужда от локдаун, ако "хората са ваксинирани и носят маски".

Новият вариант принуди Великобритания, ЕС и Съединените щати да издадат забрана за пътуване за няколко страни в южна Африка. Япония и Израел обявиха, че затварят границите си за пристигащи чужденци, а Австралия постави на пауза дългоочаквания си план за облекчаване на граничните ограничения.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с магарето

    35 0 Отговор
    гръцката азбука става все по популярна
  • 2 12345&&&

    33 2 Отговор
    . ЕС се управлява от глобалната мафия и ще ги направят задължителни във всички страни членки на ЕС!

    Коментиран от #9

  • 3 Бибитко

    36 0 Отговор
    Този Гебрейесус е една пионка на еврейското лоби на Уолстрийт, което е вложило милиарди долари в производството на ваксини. И за да се харчат те, манипулирането на целия сват трябва да продължи!

    Коментиран от #11

  • 4 мдааа

    45 0 Отговор
    СЗО - шайка измамници платени от фармакорпорациите.
  • 5 Лост

    20 0 Отговор
    Ако искате си пуснете песента на Висоцки -"Гимнастика". Доста е актуална.
  • 6 Кицо Беге

    36 0 Отговор
    лъже като дърт ром. Африканците казаха, че няма нищо специално н този вариант и паниката е умишлено създадена
  • 7 Отряд К19

    16 0 Отговор
    Абе Я. И. М
  • 8 ОМИКРОН 🌚

    0 13 Отговор
    Е ИЗВЪН ЗЕМЕН НАШЕСТВЕНИК....И ВАНГЕЛИЯ ГО Е КАЗАЛА,ЧЕ ЩЕ НИ ЗАВЛАДЕЕ 2022година И ,ЧЕ МОСКВА НЯМА ДА Е СТОЛИЦА😱😱😱
  • 9 Отряд К19

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "12345&&&":

    Даже чух,че в някои страни искали да въведат глоби за неваксимирани. Другото интересмо е как хващат фалшиви сертификати- ако го даде личният ми лекар , как ще разберат ,че ваксината е в коша???

    Коментиран от #14, #15

  • 10 ????

    18 0 Отговор
    Колко пари са платили на тези учени работещи, за да установят аджеба колко лесно се предава инфекцията на този щам? На тези "учени не мислят ли за правата си и дали със сребърници те, които получават ще си купят свобода?
  • 11 Мисля че

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бибитко":

    Ваксините... най вече Файзера и Модерна са на един от основателите на могъщият инвестиционен фонд BlackRock! Същият контролира централните банки.
  • 12 Hoho Boho

    13 0 Отговор
    На ваксинираните вече им се разгони фамилията...
    Какъв е проблемът?
    Те са свикнали.
  • 13 АНТИВАКСЪР

    16 0 Отговор
    СЛЕДВАЩИЯТ ВАРИАНТ ЩЕ СЕ КАЗВА ОКСИМОРОН.
  • 14 12345&&&

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Отряд К19":

    В Гърция ваксинацията става задължителна за хора над 60 години. Онези, които не искат да се ваксинират от тази възрастова група ще плащат глоби от 100 евро на месец. До 16 януари ако някой се не е ваксинирал и е над 60 започва да плаща глоба. Ами след няколко месеца като има заразени пак... и следва задължително за всички.

    Коментиран от #16

  • 15 ????

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Отряд К19":

    Ами като се разболее и отиде на доктор той ще назначи изследвания, което ме навежда на мисълта, че има нещо в кръвта, не антитела, което показва дали има ваксина или не. Аз и за теста си мисля и лабораториите, кога успяха в цял свят да го разпространят, че вече се идентифицира във всички страни
  • 16 ????

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "12345&&&":

    И в Австрия!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Майна

    18 0 Отговор
    Дарън Смит ,22 ноември ,,Сега имаме доказателства за спиране на програмите за тъпчене.

    В проучването, цитирано в Circulation, са изследвани общо 566 пациенти на възраст от 28 до 97 години. Те бяха поравно разделени между мъже и жени.

    „По време на този доклад“, казва авторът, „тези промени се запазват най-малко 2,5 месеца след втората доза ваксина“.

    Най-малкото, използването на тези удари трябва да спре сега. Веднага, докато не се направят още дългосрочни тестове.

    Ако бяха останали журналисти в основните медии, тази новина щеше да бъде водеща във всички телевизионни и радио програми и да бъде на първите страници на всички вестници.

    Благодаря на небесата за платформите за свобода на словото като БНТ, които ми позволяват да ви съобщя тази новина.

    В продължение на една година казах, че този удар е експеримент – със сигурност ще убие и нарани.

    Винаги сме знаели, че експериментирането върху хора без пълното им съгласие и разбиране – след разкриване на всички рискове и потенциални странични ефекти – е престъпление.

    Сега съществуват доказателства, които трябва да спрат този експеримент.,,

    Коментиран от #23

  • 19 BOBO

    14 0 Отговор
    БИГ ФАРМА ОТДЕЛЯ МНОГО ПАРИ ЗА РЕКЛАМА
  • 20 Майна

    19 0 Отговор
    СЗО не е спонсорирана от държавите ,а от частните фондации на ГЕЙТС и Рокфелер...ЬАЩО ПРАВИТЕЛСТВАТА СЕ РЪКОВОДЯТ ОТ ТЯХ!!! ЗНАЕЩИТЕ ЗНАЯТ...Правителствата по света или принуждават, или принуждават своите граждани да предприемат опасни ваксинации, които отнемат правата и свободите на хората, като същевременно наказват тези, които не се съобразяват . (5,6,7) Всички права на човека, които западните страни твърдят, че защитават, са унищожени.
  • 21 Майна

    17 0 Отговор
    НОВИЯТ ВАРИАНТ. Южноафриканският B11529.”

    Хм нали. „Ваксината има трудно време да предотврати инфекция, причинена от новия вариант. Може да се наложи да прилагаме усилватели на всеки три месеца…”

    Поддържайте страха. Натиснете по-силно за ваксината. Обяснете неуспехите му. Измислете нарастващи номера на случаите, обвинявайки ги в новия вариант. Въведете тежки нови блокирания.

    „Южноафриканският вариант е по-смъртоносен от Delta, който е по-смъртоносен от оригинала.

    И нито едно от трите не съществува.

    Това, което съществува, е фантазия, натрупана по-високо, по-дълбоко и по-дебело.

    Вариантът е Fauci. Вариантът е Бил Гейтс. Вариантът е CDC/WHO. Вариантът е Световният икономически форум. И китайският режим. И президенти и губернатори. И масовата преса.

    И не забравяйте това. Нараняванията и смъртните случаи от ваксини ескалират по целия свят.
  • 22 ХАХАХАХАХАХ

    14 0 Отговор
    Профсъюза на работниците в автомоб индустрия водят преговори за забрана на ударите с експериментални отрови върху техните работници. Наште ши баняци от профсъюзите ни ни информират какво са решили колхозниците робовладелци. НЕЩО ДА ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА РАБОТНИЦИТЕ...ПО-РЕДКО! ОНОВА ПРЕЖИВНО СЪЩЕСТВО ОМБЕТСМАНката ВМЕСТО ДА ЗАВЕДЕ ДЕЛА СРЕЩУ КАЦАТА НИ ЗАНИМАВА СЪС СЕЛСКИТЕ Й ВЪЖДЕЛЕНИЯ ОТ ТИПА НА - НАМАЛЯВАНЕ ЦЕНАТА НА ГАЗА ХАХАХАХАХАХАХАХ
  • 23 Hoho Boho

    12 0 Отговор

    До коментар #18 от "Майна":

    В България лудите доброволно се подлагат на този експеримент.
    ТАМ вече става задължително и нормалните да станат опитни мишки.

    Коментиран от #25

  • 24 Бг Турчин

    16 0 Отговор
    Тедрос Гейбреус не е лекар. Не е медицинско лице а етиопски терорист поставен начело на СЗО който фарма-мафията много здраво го държи за тoпките. А "ваксините" са експериментални и доказано не защитават от Делта Варианта а със сигурност няма да имат ефект срещу Омикрон който според данни оповестени от лекари от ЮАР не налага нужда от хоспитализация. Нямате нужда от интензивно лечение или кислород. Даже не предизвиква висока температура а само болки в мускулите и умора и минава за два дни. В Европа е свободно да си промениш пола, да си "жена" с брада но могат да те хвърлят в затвора ако не се "ваксинираш". Така наречените "ваксини" компрометират имунната система и не се знае дали ще има негативни последици за "ваксинираните". И няма ваксина която да се бие през 5-6 месеца с толкова много нежелани реакции. Бустерна и т.нт. Ако наистина Омикрон варианта е лек и много заразен мерките трябва да останат докато Делта варианта бъде изместен от много по заразния Омикрон и когато новия вариант надделее над делта всички мерки да бъдат отстранени за да се разпространи новия вариант и да бъде преболедуван от населението. Само така ще се свърши с тази пандемия. Пък който иска да се "ваксинира" нека го направи. Особено възрастни и болни които да изкарат по леко делта варианта в рамките на 4 месеца след убождане. След това бустер и после бустер на бустера.

    Коментиран от #27

  • 25 ХАХАХАХАХ

    18 1 Отговор

    До коментар #23 от "Hoho Boho":

    НИЩО ПОДОБНО! В няколко щата е забранено със закон да се налагат каквито и да е ограничения или задължения на основание ковид.
    Ню Йорк остана без полиция лекари боклукчии и пожарна поради нежеланието на мамчетата да се инжектират с отрови.

    Коментиран от #29

  • 26 Ами ...

    5 0 Отговор
    ПовЕрвах им. 😀
    .
  • 27 ПА ДААА

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бг Турчин":

    То и мишо околийски, представител на СЗО за Кочината е психиатър. Кво общо има с инфекциите, не е ясно?!
  • 28 ТОДОР СТОЯНОВ

    5 2 Отговор
    ГЛAШAТAИТE НA ЛУДOCТТA...
    … „Щe минe врeмe и cлънцeтo гръб щe ни oбърнe, въздухът щe ce прeвърнe в кaмeннa рoca. Щe минe врeмe и зeмятa c прaх щe ce пoкриe, a ниe хoрaтa, лaзeйки пo, бeздушнaтa зeмнa гръд, щe търcим хлaднaтa прeгръдкa нa чeрвeитe, пocлeднитe житeли нa плaнeтaтa, прeди дa нacтъпи крaят нa cвeтa…“
    В cъщнocт тoвa нe мe интeрecувa!
    „Aкo жeлaeш кръв, щe я пoлучиш“.
  • 29 ХАХАХАХА

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "ХАХАХАХАХ":

    мамчетата-мОмчетата
  • 30 Апропо

    13 0 Отговор
    По мое скромно мнение този е за затвора , а представляваната от него организация за закриване придружено с отнемане цялото имущество и банкови сметки на служителите и семействата им .
  • 31 Hoho Boho

    14 0 Отговор
    Трябва ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА безплатната реклама на ваксините!
    ТОВА СА ТЪРГОВСКИ ПРОДУКТИ
    Да плащат и да си ги рекламират, както другите фармацевтични компании го правят!
    Да се ЗАБРАНИ споменаването имената им в медиите,
    освен ако това не е ПЛАТЕНА РЕКЛАМА!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ЗЕЛЕВ ЛИСТ

    12 0 Отговор
    НЕ РАБОТЯТ УЧЕНИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ, А РАБОТЯТ УЧЕНИ ОТ ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ ГИГАНТИ, С ЦЕЛ ОЩЕ СВРЪХ ПЕЧАЛБИ.
  • 34 Отеца

    13 0 Отговор
    Всички ще се борят с нещо де не знаят какво е, а ние знаем какви психопати стоят зад всичко това и ги търпим? Време е за един много як бой на всички световни психопати, няма място за отстъпление! Не може едни социопат и извратеняци да ни определят бъдещето! Събудете се!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Потресаващо

    4 0 Отговор
    иде африканска хрема...
  • 38 Активист на БКП

    5 0 Отговор
    ,, План Калерги,, !!! Там пише всичко което искат евреите да причинят на света!!!🇮🇱
  • 39 Лудница

    2 0 Отговор
    Всичко е корона вирус
  • 40 селтак

    4 0 Отговор
    Абе тоа кюмур до кога ше издевателства над целия свет?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Гебре Йесус

    0 0 Отговор
    Сус бре гебергит
  • 43 васик атанасова

    1 0 Отговор
    ВИЖТЕ ГО ТОЗИ ЖЕНЧО ПИЯН И КАК ТАНЦУВА
    НАПЪЛНИХА ГО С ПАРИ
    АМИ ТОЙ БИЛ ГЕЙТС Е СОБСТВЕНИК НА СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ
Новини по държави: