1 Декември, 2021 09:34 1 346 14

Омикрон! И САЩ затягат мерките по границите

  • сащ-
  • омикрон-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ваксина

Наблюдателите не изключват мерките да бъдат обявени от президента Джо Байдън в четвъртък, когато той планира да разкрие стратегия за борба с инфекцията през зимата

Омикрон! И САЩ затягат мерките по границите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За да предотврати разпространението на новия щам на коронавирус - Омикрон в САЩ, администрацията на Белия дом подготвя по-строги изисквания за тестване за всички, които влизат в страната, включително и на американците.

Това съобщи в. "Вашингтон пост", позовавайки се на източници.

Според вестника всеки, който желае да влезе в САЩ, ще трябва да бъде тестван ден преди заминаването, независимо дали е ваксиниран или не и от коя страна лети. Досега тестовете трябва да бъдат завършени три дни преди качване на борда.

Освен това се обмислят варианти за повторно тестване в рамките на три до пет дни след пристигането и седмична карантина, дори при отрицателни тестове. Нарушителите ще бъдат глобени.

Тези мерки са заложени в проект на заповед, изготвен от Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ, който се разглежда от служители на Министерството на здравеопазването и Белия дом.

Наблюдателите не изключват мерките да бъдат обявени от президента Джо Байдън в четвъртък, когато планира да разкрие стратегия за борба с инфекцията през зимата.

Президентът, говорейки в Мичиган, каза, че ваксинациите и реваксинациите ще бъдат гръбнакът на стратегията, а не мерките за ограничаване на икономическата активност. Той отбеляза, че щамът Омикрон е фактор на тревожност, но не и фактор на паника.

От понеделник обаче САЩ прекъснаха полетите до осем африкански държави, където Омикронът вече се разпространява.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чеп

    3 4 Отговор
    Те диктуват!
  • 2 честен ционист

    0 8 Отговор
    Бутаме ви към куантум дот татуса, само още не го и подозирате дори, бедни ми Ганьовчета.
  • 3 гадно

    4 3 Отговор
    Само хората настъпваме мотиката по няколко пъти , а смятаме че сме най-умните.
  • 4 Kcaniba

    12 1 Отговор
    Америкосските морони си получиха нов щам - ОксиМорон!!
  • 5 Пич

    15 0 Отговор
    Доста от нас забелязват , че ние и африканците ( в случая не е срамно сравнението ) сме най малко ваксинирани , а епидемиите върлуват по малко при нас , и си отиват по бързо...!!! Онези ваксаните по Европа и САЩ , се попиляват от страх...!!! Защо...!!!??? Защото знаят нещо , което крият... Или са наясно , че масово ваксане по време на пандемия е довело до мутациите , но са алчни за още печалби , или не смеят да кажат истината , че са виновни за това положение , защото ще украсят стълбовете... Последно ми хрумва , че са наясно за това , че Омикрон не съществува , защото водят само медийна кампания , която да уплаши овцете , и да ги накара да се редят за " фейслифтови " ваксини... Да не би хората да имат домашни лаборатории , за да разберат че няма такъв вирус , я ...!!!???

    Коментиран от #6

  • 6 ЕС НАтовец

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Обяснението е много просто - никой не дава и 5 пари за народите от 3-тия свят.
  • 7 Ковидарите

    9 1 Отговор
    Сега да ги видим на къде, ще бягат то това не им е Афганистан ! Дано имат големи арсенали бустери и землянки!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ОМИКРОН👽

    0 4 Отговор
    ИПАРЯВА С ЛАЗАР„ МОЗЪЦИТЕ” НА АНТИ ВАКСИТЕ😱🎆😱

    Коментиран от #10

  • 10 Гледам твоя мозък се е изпарил вече

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ОМИКРОН👽":

    от ваксината! Или просто си неграмотен...
  • 11 Уса

    0 0 Отговор
    Повече ме интересува да няма мерки за излизащите от сащ,че и това време наближава
  • 12 Запознат от Пловдив

    1 0 Отговор
    В САЩ си ходят вече спокойно и без маски , няма почти никакви ограничения...на хората тотално вече не им пука за Ковид ... всичко навсякъде е отворено , единствено се пропагандира ВАКСИНАЦИЯ , но никой не те задължава...
  • 13 Четвърти, пети, десети бустер, но

    2 0 Отговор
    ако на някой му хрумне да се разсее малко през отпуската и реши да отиде на почивка, тест три дни преди да тръгнеш, отново три дни като пристигнеш в избраната дестинация. А някои наивници разправяха, че щом се ваксинират 70 процента, ще заживеем както преди. Каза им го и английската кралица в началото на,, епидемията,, Това е последната Коледа, която празнуваме свободно и така както сме свикнали ". Спомняте ли си? Тогава се чудех какво ли означават думите и. То да е само Коледата, която ни откраднаха? Ама не е.
  • 14 Явор

    0 0 Отговор
    Оставете го да си се разпространява, без да звуча безотговорно, ако не се окаже нещо друго все пак. Явно вече Ковид-19 се трансформира в сезонна инфекция. Бил съм за мерките, но не ми е приятен спомен как пролетта на 2020 беше затворен целият свят. Знам, че беше необходимо, но не ми е приятен спомен, а вие медиите свикнахте да говорите на тая тема. Да ви светна, че има и други проблеми, освен това. Преставайте вече, по-нататък се постарайте, сега този вариант трябва да се наблюдава, но се ориентирайте към това да спрете да говорите на тая тема. Коронавирусът трябва да бъде само един неприятен спомен след няколко месеца. Произходът му трябва да се изследва.