1 Декември, 2021 11:00 3 597 22

Борис Джонсън поряза здравните власти: Коледните партита остават

  • великобритания-
  • омикрон-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • борис джонсън

За момента правителството няма намерение да се обръща към план „Б“ за връщането на служителите да работят от домовете си и въвеждането на зелени сертификати, освен ако болниците не покажат признаци на претоварване

Борис Джонсън поряза здравните власти: Коледните партита остават - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън отхвърли идеята на здравните власти в страната да бъдат отменени коледните партита заради новия щам на COVID-19 Омикрон, съобщава в. „Гардиън“.

Шефът на британската Агенция по здравна сигурност Джени Харис настоя да се ограничат социалните контакти, за да се избегне ново драматично влошаване на ситуацията.

В отговор на призива Джонсън заяви по време на посещение във ваксинационен център, че трябва драстично да се увеличи броят на ваксинираните и поставените бустерни дози, а не да се намаляват социалните контакти и „да се казва на хората как да си живеят живота“.

Говорителят на Джонсън потвърди, че за момента правителството няма намерение да се обръща към план „Б“ за връщането на служителите да работят от домовете си и въвеждането на зелени сертификати, освен ако болниците не покажат признаци на претоварване.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    50 4 Отговор
    Е ми няма ги вече ЕС фашагите Австрия, Германия и пр. да им нареждат и те така! Ако спрат и бустерите цена няма да имат!

    Коментиран от #3

  • 2 Комон Сенс

    26 13 Отговор
    Борис е пич!
    ЮК извади голям късмет, че звездата на този все още млад лидер изгря посред политическата, икономическа и здравна криза.
  • 3 Комон Сенс

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "😷😷😷":

    Както са я подкарали, по някое време визата за ЮК ще е по-ценена от златото, че и от биткойна.
    Да не ни накарат да се бутаме под ламанша, като африканските бежанци, по пътя към Острова на цивилизацията?

    Коментиран от #7

  • 4 Фънки

    11 2 Отговор
    Секс, пиене, рок енд рол.
  • 5 Aswed

    30 5 Отговор
    Ужас, сега ваксърите ще загинат от яд.

    Коментиран от #21

  • 6 .....

    50 1 Отговор
    Същото е вече и в 12 американски щата - без сертификати, маски и прочие прпстотии. Хората си връщат живота, а германия е на път да потопи тотално икономиката на континента.
  • 7 😷😷😷

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Комон Сенс":

    Малко се съмнявам, защото това са англези и някое друго извращение, ще измислят, но пък очаквам първоначално емиграция на австрийци, към Африка, ако дребния очилат фашага въведе задължителната вакса и затвор! Писле, ще ги последват германци и пр. и по бреговете на средиземноморието, ще стават битки за изоставените гумени лодки и спасителни жилетки, след което немскоговорящи, ще се отправят на пътешествие, към африканските брегове!
  • 8 MAFIA

    21 3 Отговор
    Начело на изпълнителната власт на ЕС стои поддръжница на Pfizer

    Няколко реда, написани от известния френски журналист Пиер-Ален Депо, добавиха гориво към масовите протести срещу задължителните ваксинации и санитарните паспорти във Франция.

    Журналистът съобщи, че съпругът на главата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Хайко фон дер Лайен, е медицински директор в Orgenesis, американска биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. „В експерименталните „ваксини“ срещу COVID са открити генни методи“, намекна прозрачно Депо, имайки предвид американските РНК ваксини Pfizer и Moderna, които се купуват в огромни мащаби от властите на ЕС.

    Скандалната новина сега се разнася като пожар в социалните мрежи, и причинява ужас дори сред невъзмутимите французи.

    „Урсула фон дер Лайен, нашият главен купувач на стотици милиони дози ваксини, се оказва, че има съпруг Хайко, който управлява Orgenesis, биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. Сега всичко ни стана ясно“, пише известният френски икономист и предприемач Франсоа Дюкрок.

    Трябва да се каже, че корупционните скандали и обвиненията в непотизъм съпътстват кариерата на главата на изпълнителната власт на ЕС през цялата й политическа кариера.

    Коментиран от #16

  • 9 Комон Сенс

    14 4 Отговор
    Само да напомня - от Англия тръгва самата идея и практика на съвременната демокрация (не онази робовалделската "деморкация"). Падне ли Острова, пада Европа. Военни с автомати ще ни подкарват като овце весеки път когато нещо сме недоволни.

    Коментиран от #10

  • 10 😷😷😷

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Комон Сенс":

    „За да се превърне човек в безупречен член на стадо овце, човек трябва да е преди всичко овца." А.Айнщайн

    Коментиран от #11

  • 11 Комон Сенс

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "😷😷😷":

    така е. Но съм чувал, че лсед 10 камари бой, каракачанското овчарско куче подписвало декларация, че е овца, пале на горди овен и овца.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 😷😷😷

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Комон Сенс":

    Забравяш обаче вълците в гората, "винаги ги е имало и ще ги има"!
  • 13 киро

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Комон Сенс":

    А пък аз съм чувал,че на Балканджи Йово му отрзли краката и ръцете ,па му извадили и очите,а той пак не дава хубава Яна на турска вяра!

    Коментиран от #14

  • 14 Комон Сенс

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "киро":

    Между литературната фикция и релания живот има сериозна разлика.
    Виж какво става на Юг от Малко Търново - там сега щяха да живеят над 300 млн християни, ама са една шепа - 1 на 100.
    Ние на Балканите сме точката на равновесие, обърнала се в полза на Христа. И сме много важни. Но не сме литературни герои, а обикновени хора.

    Коментиран от #20

  • 15 XXL

    10 2 Отговор
    Логично! Целта им е да има ковид и хората да бъдат манипулирани и държани в подчинение, а не да няма ковид.
    Ако има ограничения по празниците , делтата мине по реда си, и не тръгне нов щам, аджеба с какви аргименти ще скъсяват още синджира на бившите хора, превърнати напоследък в стадо добитък?

    Коментиран от #18

  • 16 Даже социални

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "MAFIA":

    мрежи не трябват.
    Посетете сайта на компанията (домейн ком).
    Разгледайте подсайта "Нашият екип", където са представени всички нейни органи.
    Поучително е ...
  • 17 селтак

    1 0 Отговор
    А такааа най шашавия взе най правилното решение! Ти да видиш???!!! Що ли?
  • 18 глупости

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "XXL":

    Ограниченията само забавят процеса, не го прекъсват.
    Лиспата на ограничения ще наоправи така, щото вълната да мине по-бързо.
    Ти просто ти от ония плювачи, които биха били контра на всяко едно английско решение. Като поми-ярчета на сиднжир сте. Само господаря си на оджафквате ;)
  • 19 Явор

    2 0 Отговор
    Няма, разбира се. Евала му на Борис Джонсън. Омикрона явно не е много опасен, но само по предварителни данни. Всеки, на когото му харесва да си стои у дома, нека си стои, негово право е. Останалите хора трябва да забравят тези ограничения. Те бяха необходими, но със сигурност не бяха приятни. Ама и тия от СЗО, с цялото ми уважение към тях, много усилия положиха в борбата с пандемията, наистина, не схващат ли, че може да има ръст на самоубийствата или просто на депресираните хора, ако нещата не се нормализират. Ние сме стояли вкъщи, защото е трябвало, а не защото сме искали. Май скоро няма да се налага, както и маски и дезинфекция.
  • 20 киро

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Комон Сенс":

    А битото куче какъвя герой е,реален?
  • 21 Eleonor

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Aswed":

    Няма как да се изядат ваксърите . Живея във Великобритания , около85% от населението от 12 -годишна възраст е ваксинирано, вече върви трета доза. Аз и моите колеги сме ваксинирани.Вече започнаха да ни слагат трета доза . Всички учители в училището на детето до един са ваксинирани. Това и беше намерението на Б.Дж., колкото повече ваксинирани, толкова по- леки мерки, но контролът на влизане в държавата завишен, без тест няма влизане, както и още един на място,като неваксинираните трябва да правят 2 теста на място, на 2 и 8 ден и да пазят карантина 10 дни, ние ваксинираните само правим тест и не трябва да спазваме карантина. Честито на неваксинираните!
  • 22 Eleonor

    0 2 Отговор
    Живея във Великобритания , около85% от населението от 12 -годишна възраст нагоре е ваксинирано, вече върви трета доза. Аз и моите колеги сме ваксинирани.Вече започнаха да ни слагат трета доза . Всички учители в училището на детето до един са ваксинирани. Това и беше намерението на Б.Дж., колкото повече ваксинирани, толкова по- леки мерки, но контролът на влизане в държавата е завишен, без тест няма влизане, както и още един на място,като неваксинираните трябва да правят 2 теста на място, на 2 и 8 ден и да пазят карантина 10 дни, ние ваксинираните само правим тест ,изчакваме резултата ,и не трябва да спазваме карантина. Честито на неваксинираните!