Last news in Fakti

1 Декември, 2021 15:28 1 112 13

В САЩ расте обществената подкрепа за атомната енергия

  • атомна енергетика-
  • сащ-
  • аец-
  • подкрепа-
  • атомни централи-
  • американци

Одобрението към ядрената енергия е нараснало с 10% за четири години

В САЩ расте обществената подкрепа за атомната енергия - 1
Снимка: Shutterstock

В САЩ нараства обществената подкрепа за ядрената енергия, показват резултати от социологическо проучване на неправителствената екологична организация ecoAmerica.

Четвъртото годишно проучване за отношението на американците към енергията, проведено сред 1100 души през първата половина на септември, показва как се променят някои възгледи на хората. Одобрението към ядрената енергия е нараснало с 10% за четири години, като сега общо 59% от анкетираните казват, че я подкрепят силно или донякъде. Най-високо ниво на подкрепа е установено при мъжете (72%), докато по-малко от половината от анкетираните жени подкрепят ядрената енергия.

Броят на американците, които смятат, че страната трябва да финансира повече научноизследователска и развойна дейност в областта на ядрената енергетика, продължава да нараства и тази година делът им достига 57%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Полоний

    10 0 Отговор
    САЩ са държавата с най-много ядрени реактори в света, повече от 90. Скоро ще се налага да ги заменят, защото най-новите им са 40 годишни, а много отиват към 60.

    Коментиран от #11

  • 2 Росатом

    4 0 Отговор
    Ще им направим двайсетина АЕЦ.
  • 3 Ай стига бе

    6 0 Отговор
    Ма как така....И какво стана с разрекламираната теория за зелена енергия? Къде отидоха твърденията,че след десетилетие ще сме само на зелено електричество-а и от там без никакви атомни,въглищни и газови зависимости...?
  • 4 Тенденция

    2 0 Отговор
    В Европа Ядрената енергия се счита за не чиста и не е зелена. Заради ядрените отпадъци който се изхвърлят и други. Проблем може да се отрази върху дотациите на Зелена Енергия при АЕЦ. Тоест енергията Зелена се получава дотаци от държавата. Един пример беше фирмата Тесла която се ползва от инициатива на Гн Обама и Гн Биден за данъчни облекчения при купуване на техните продукти. При толкова АЕЦ за възстановяване и толкова отпадък трябва да се разбере АЕЦ е зелена чиста
    Енергия или не е. Тук има и друг тип АЕЦ на принцип Ториум с Сол - газ , продължителност на реакцията 27-30 години. Отпадъци -0.000. Тази реакция може класифицира като зелена. Опасно на реактора -0.000 при излизане и свързване въздуха солта става в твърдо състояние. В процес на изпитание и разработка са много варианти квантова енергия. Тук проблем е Гн Президентът и правителство ще изберат за зелена енергия и как ще я стимулират.

    Коментиран от #9

  • 5 Centyrion

    4 0 Отговор
    В скоро време могат да я получат.За 20 минути ще прелети през северният полюс, и е при тях.Ще им я доставят с "краставици", ще стане доста жега!!!
  • 6 GnG

    6 0 Отговор
    Само в България НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ, спрели 4-те ядрени блока в АЕЦ "Козлодуй" и тези, които не се съобразиха с НАЦИОНАЛНИЯ РЕФЕРЕНДУМ за АЕЦ "Белене", трябва да бъдат СЪДЕНИ от НАРОДЕН СЪД !

    АЕЦ "Белене", като национален СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТ, трябва да бъде построен и управляван от ДЪРЖАВАТА, а не от така наречените "инвеститори", които приватизираха пладнешки хиляди държавни предприятия.

    Да се припомним, как бе продаден за жълти стотинки БГА - Балкан !
  • 7 От страни

    1 0 Отговор
    Ми то като няма сос-газ ще расте подкрепата на атома. Ама то и уран няма. Русняците са оахат - взимат отпадъци и ги правят на гориво ама тия кво ще правят с техния газодифузионен начин за обогатяване, при което са го затворили отдавна. И Путин не дава вече...Тя стана мътна и кървава - разбирам сега за кво са тия 40 000 кравари на границата в Литва - ще нахлуват скоро краварите.
  • 8 гадно

    2 0 Отговор
    Като се знае какви задръстеняци са, тия дали правят разлика между атомна енергетика и атомна бомба?
  • 9 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тенденция":

    Торий самият по себе си не е ядрено гориво. Той работи заедно с Урана и само в реактори на затворен цикъл. То е верно както го казваш - много повече торий има, няма отпадъци, распада се бързо ама и там има минуси -
    1. Трябва да се добива а урана е вече добит.
    2. При трансформиране от Торий 232 къи Уран 233 се образува междинен Рротактиний 233 който е силна отрова.
    3. Страничен изотоп U232, който се нарабртва въз основа на тория дава много силно гама излъчване.
    4. Няма Плутоний но пък от Урана 232 стават отлични бомби така че ториевите реактори са гаранция на распространение на ядрено оръжие.
    Има и други проблеми, та няма скоро да видим много ториеви реактори. То и днешните са експериментални.
    Могат да си го позволят само тези които са достигнали затворен ядрен цикъл. А това са Русия и Франция.

    Коментиран от #10

  • 10 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "От страни":

    Поправка - Протоактиний 232 (Ра232)...Сорри.
  • 11 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Полоний":

    Имено с такъв реактор на Дженерал Електрик стана белята във Фукушима.
  • 12 Бобо

    1 0 Отговор
    В САЩ има голяма обществена подкрепа и идеята за създаване на социализъм в тяхната държава. Това го казва статистиката е един кабалист на име Михаел Лайтман.

    Коментиран от #13

  • 13 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бобо":

    С голям зор сатанисти стават социалисти и то с подкрепата на мързеливи негри дето в живота ми не са работили нито един ден. То бай Тошо искаше с нашите "негри" да строи социализъм ама не стана.
    Как беше при социализъма - няма частна собственост а само лична - кола къща... Как виждаш тия американци да се откажат от собственоста? Така че щом доктора е казал в моргата значи никва реанимация.