Last news in Fakti

1 Декември, 2021 17:00 1 992 15

Швеция затяга мерките

  • швеция-
  • мерки-
  • зелен сертификат-
  • събития-
  • коронавирус-
  • ваксини

Пълнолетните граждани трябва да показват ваксинационен сертификат

Швеция затяга мерките - 1
Снимка: Shutterstock

Швеция въвежда от днес изискване за представяне на удостоверение за ваксинация срещу COVID-19 за посещение на събития, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Пълнолетните граждани трябва да показват ваксинационен сертификат, за да присъстват на обществени прояви и провеждани на закрито събирания с над 100 участници, ако организаторът изисква това. Доказателството за ваксинация може да бъде представено на мобилен телефон или на хартия. Документите за преболедуване и отрицателен тест не се признават.

Мярката важи за концерти и спортни събития, а също за кина и театри. Организаторите, които не искат да проверяват своите посетители за ваксинационни сертификати, трябва да прилагат различни ограничения като определяне на места за сядане и спазване на разстояние най-малко 1 метър между участниците. Досега около 79 процента от хората на възраст над 12 години в Швеция са получили две дози ваксина срещу COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 3 Отговор
    Май шведския модел се прилага вече само у нас.

    Коментиран от #4

  • 2 честен ционист

    14 4 Отговор
    Шведите ги оставихме за последни. Те така и така нямат хартиени пари.
  • 3 железаров

    21 5 Отговор
    Абе тия що не си гледат тройките,ами се занимават с глупости.
  • 4 6892

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Май не четеш добре.Публикувано във факти.бг: ако организаторът изисква това.
    Поредната плашеща статия направена да събира гледания.

    Коментиран от #12

  • 5 ковидиот

    21 4 Отговор
    Браво, аз чакам на пролет четвърта доза да пуснат и междувременно всеки ден слушам с интерес новините за умряли, глоби и нови ограничения. Дори мисля че повече не трябва никога да има присъствено училище, както и борниците да са само за лечение от ковид. За други болежки, консултации по телефона и самолечение, не бива да занимават докторите с дребните си проблеми.
  • 6 Иван

    1 4 Отговор
    Швеция да не "затяга",защото няма да се върне еврейския Мешия.
  • 7 Guest

    8 2 Отговор
    Е как така нали бяха 70-80% ваксани и всичко приключи там , върнаха се към нормалното , или то е било става дума за друго , малко съм тЪп и не разбирам
  • 8 Шведска маса

    3 3 Отговор
    Като затегнат мерките и шведската тройка се прехвърля на шведската маса.За по "стегнато",между питиетата и мезетата..
  • 9 Рошко

    6 2 Отговор
    Само като видя заглавието за Швеция Турция Русия, и се сещам от кого е писано и спирам да чета
  • 10 Рошко

    5 2 Отговор
    Под името му пише автор във факти бг, ама си е направо актьор и то добре платен,

    Коментиран от #11

  • 11 Овчерин

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Рошко":

    Верно много мазна мутра има това лъжливо овчарче
  • 12 Гошо

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "6892":

    А ти как мислиш ,как ще му се отрази на организатора,ако не упражни това си "право" дадено му от държавата ,която разчита на добросъвестността на организатора и за това му има доверие Дали ако тоя организатор не покрие оказаното му довери ,то няма да му бъде оказвано друг път и може да понесе и наказателна отговорност за дето не е оправдал това доверие
  • 13 УРСУЛА НИ

    3 0 Отговор
    ЛЕКУВА БЕЗПЛАТНО - Начело на изпълнителната власт на ЕС стои поддръжница на Pfizer

    Няколко реда, написани от известния френски журналист Пиер-Ален Депо, добавиха гориво към масовите протести срещу задължителните ваксинации и санитарните паспорти във Франция.

    Журналистът съобщи, че съпругът на главата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Хайко фон дер Лайен, е медицински директор в Orgenesis, американска биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. „В експерименталните „ваксини“ срещу COVID са открити генни методи“, намекна прозрачно Депо, имайки предвид американските РНК ваксини Pfizer и Moderna, които се купуват в огромни мащаби от властите на ЕС.

    Скандалната новина сега се разнася като пожар в социалните мрежи, и причинява ужас дори сред невъзмутимите французи.

    „Урсула фон дер Лайен, нашият главен купувач на стотици милиони дози ваксини, се оказва, че има съпруг Хайко, който управлява Orgenesis, биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. Сега всичко ни стана ясно“, пише известният френски икономист и предприемач Франсоа Дюкрок.

    Трябва да се каже, че корупционните скандали и обвиненията в непотизъм съпътстват кариерата на главата на изпълнителната власт на ЕС през цялата й политическа кариера.

    „Урсула фон дер Лайен е нашият най-слаб министър. Очевидно е, че това е достатъчно, за да води Европейската комисия“, заяви бившият лидер на СДП на Германия и бивш президент на Европейския парламент Мартин Ш
  • 14 УУУУАААА

    1 0 Отговор
    ТАЗИУРСУЛАДАСЕРАЗПНЕИНАБИЕНАКОЛ
  • 15 Даа ама нее

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Швеция затяга мерките.. AКО организаторът изисква това. Има едно АКО.
Новини по държави: