2 Декември, 2021 17:01 1 899 8

ЕК с още 2 процедури срещу България в Съда на ЕС

  • европейска комисия

Процедури заради същите проблеми са започнати срещу Кипър, Гърция, Малта и Португалия

ЕК с още 2 процедури срещу България в Съда на ЕС - 1
Снимка: shutterstock

Европейската комисия започна две процедури срещу България в Съда на ЕС за неправилно прилагане на обмяната на данните за съдимост.

Според Комисията България не прилага правилно обмяната на данните за съдимост и решението на Съвета на ЕС от 2009 г. за създаването на Европейската информационна система за съдимост, която позволява електронна обмяна на досиета между властите на страните-членки. Така се предотвратява възможността осъдените да „избягат“ от криминалното си минало при преместването си от една държава в друга.

Процедури заради същите проблеми са започнати срещу Кипър, Гърция, Малта и Португалия.

Също така Еврокомисията дава страната ни на съд заедно с още 17 заради това, че не са приложили както трябва правилата на ЕС преди приемането на нов регламент за професиите.

Според нейното становище, директивата поставя редица критерии за премахването на излишните натоварващи национални правила, които усложняват квалифицирани кандидати да имат достъп или да упражняват широка гама от професии.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ами

    21 3 Отговор
    прокуратурата не пожела да им даде данните по Барселона !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    19 1 Отговор
    Те у нас ги укриват , какво остан навън! Преди години останах без думи , като видях лице за което знам , че е лежало в затвора , със свидетелство за съдимост на което пише " ЛИЦЕТО НЕ Е ОСЪЖДАНО " ‼️ Така било по закон ‼️
  • 5 CCCPE

    5 25 Отговор
    Mахнаха Бойко и започна да фалира държавата!!! Kогато герб беше на власт нямаше такива проблеми!!! Cега ще видите дългове и бедност заради комунистите и ще се върнем още няколко века назад!!!
  • 6 Иван Грозни

    17 2 Отговор
    Всичко това е заложено по времето на ГЕРБ. С цел закрила на нашите хора.
  • 7 Амиии объркали са се

    9 0 Отговор
    то в България престъпници няма,според прокуратурата иначе бихме видели поне един продажник политик в затвора...
  • 8 Харесвам 🎃, само сготвени

    1 0 Отговор
    Нали в такъв случай всички ще разберат "приключенията" на ташунко от БанкИ, покрай кражбите на коли...🤣🤣🤣
Новини по държави: