Last news in Fakti

3 Декември, 2021 14:11 1 574 6

Задължително тестване при влизане в Норвегия

  • норвегия-
  • коронавирус-
  • мвнр-
  • българия-
  • тест-
  • пср тест-
  • заразени

Тестът е задължителен за всички пътници

Задължително тестване при влизане в Норвегия - 1
Снимка: Shutterstock

Норвегия въведе от днес задължително тестване за COVID-19, което ще се извършва на граничните пунктове при влизане в страната. Това съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Осло тестът е задължителен за всички пътници, включително за притежаващите сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19. В случай, че на границата няма тестова станция, пристигащите са длъжни да се тестват в рамките на 24 часа от влизането си в Норвегия.

Изискването е в допълнение към въведените по-рано ограничителни мерки при влизане в Норвегия: задължителна онлайн регистрация преди отпътуването и негативен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на 24 часа преди влизане в страната. Пътниците с пълен цикъл на ваксинация и преболедувалите коронавирус в последните 6 месеца са освободени от изискването за предварителен тест, а тези, които не притежават сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19, подлежат и на 10-дневна карантина.

При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    11 1 Отговор
    Ваксинираните нещо май губят привилегии?!
    Ква стана сега тя?!
    Скоро ваксиниран или не тестване наред май а?
  • 2 American guy from TN

    10 2 Отговор
    Нали норвежците беха супер наваксинирани, супер предпазени, ко стана тя? Пълни смешници, всяка скандинавска държава е яко къкната, пълна с араби и ваксана. Само арабите не се ваксат, явно са по-малко кухи

    Коментиран от #6

  • 3 гадно

    10 1 Отговор
    Забележете независимо, че имаш сертификат хората искат тест. Това за пореден път доказва, че сертификата е едно голямо нищо.
  • 4 Госあ

    3 2 Отговор
    Ами подведоха се норвежците по западното простолюдие и заразените се покачиха. Добре че ограничиха и използването на рнк ваксините. Ще се оправят. Прилагат и лечение и в крайна сметка имат 1000 смъртни случаи.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахахаха

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "American guy from TN":

    Ганьовците са най-умни! Само виж колко имат починали и виж нашите! Населението е почти същото, те имат над 5 млн ние около 6! И пак пиши, кой е по-умен!
Новини по държави: