5 Декември, 2021 07:30 1 555 5

Новина от Германия: Социалдемократите подкрепиха коалиционното споразумение

  • германия-
  • коалиционно спорамузение-
  • социалдемократи

Делегатите на конгреса подкрепиха документа с 98.8% от гласовете

Новина от Германия: Социалдемократите подкрепиха коалиционното споразумение - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) одобри коалиционното споразумение с партията "Съюз-90/Зелените" и Свободната демократическа партия (СвДП), предаде news.bg, позовавайки се на информация на Дойче веле.

В съботния ден, на конгрес на партията в Берлин, делегатите подкрепиха документа с 98.8% от гласовете.

"Това много ме радва. Сега се залавяме за работа!" - заяви в Twitter кандидатът за канцлер на социалдемократите Олаф Шолц. Споразумението, постигнато от лидерите на трите партии, трябва да бъде одобрено и от другите две партии от бъдещата коалиция с вътрешно гласуване. Конгресът на СвДП ще се състои на 5 декември, а "зелените" вече провеждат гласуване сред своите членове.

Очаква се коалиционният договор да бъде подписан на 7 декември, а на 8 декември Бундестагът да избере Шолц за канцлер на Германия.

Пред сградата, където се заседаваше конгресът на ГСДП, се проведе акция на екоактивисти. Те настояха за забрана на самолетните полетите на къси разстояния и разширяване на железопътната мрежа.

Трите партии представиха на 24 ноември своето коалиционно споразумение от 177 страници. Планира се бъдещото правителство да увеличи държавните инвестиции в зелени технологии и цифровизация, а от 2023 г. да върне стратегията "черна нула" (schwarze Null) - при нея планираните разходи се финансират изключително от постъпленията в бюджета, а не чрез нови кредити.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шири

    5 0 Отговор
    А кога ще има хайл?
  • 2 Рошко

    8 0 Отговор
    За какво стачкува ли, я пак. Това вече е ци изъм и наглост. В цяла Европа в момента се стачкува само срещу зелените сертификати,. Мисирки лъжливи както казах обратното ви броене започна. Който не вярва да погледне ютюб.
  • 3 Кокорчо🙄

    6 0 Отговор
    Гледайте в ютюб, Ruptly, да видите за какво и къде с е стачкува
  • 4 наблюдател

    2 0 Отговор
    "акция на екоактивисти. Те настояха за забрана"

    това е само началото. докато не съсипят всичко, в името на химери, зор ще видят.
    проблемът е, че стадото нищо не отбира и им се води по акъла. и ще го отнесе стадото, разбира се.
  • 5 Реалист

    0 0 Отговор
    Сега зелените ще мачкат в Германия и много сиви облаци ще надвиснат над Европа
Новини по държави: