6 Декември, 2021 11:06 3 009 31

Задължителна ваксинация в Германия

  • задължителна ваксинация-
  • германия-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • болници-
  • домове за възрастни-
  • лекари-
  • локдаун

Подкрепата за подобна мярка се увеличава

Задължителна ваксинация в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новото германско правителство иска от 16 март да направи задължителна ваксинацията срещу COVID-19 за работещите в болниците, домовете за възрастни и други медицински практики, става ясно от законопроект, видян от "Ройтерс".

Германия се въздържаше да наложи задължително ваксиниране, за да не влоши ситуацията с недостига от работна ръка в здравеопазването и старческите домове, но страната се бори с четвърта пандемична вълна и подкрепата за подобна мярка се увеличава. В сряда социалдемократите, зелените и свободните демократи ще съставят правителство и през седмицата ще внесат в парламента необходимото законодателство.

В проекта се казва, че персоналът, който работи в тези сфери, ще трябва до 15 март да докаже, че е ваксиниран или е преболедувал COVID-19, или да представи медицинско удостоверение, че не може да бъде ваксиниран. Германия иска преди Коледа да ваксинира или да предложи бустерни дози на 30 милиона души. Проектът предвижда временно и след съответно обучение право да слагат ваксини да се даде и на зъболекари, ветеринари и аптекари. Предлага се също така да се удължат до 15 февруари временните мерки, позволяващи на германските провинции да налагат по-строг локдаун, ако е необходимо.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    80 3 Отговор
    Те така и Хитлер подкрепиха!
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    61 2 Отговор
    фарМАФИЯТА иска не просто да сте ваксинирани! Тя иска да Ви ваксинира ежегодно, а ако реши може и по-често ❤
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дед

    64 3 Отговор
    Трагично е да гледам как една голяма нация деградира и се затрива. Ще видим последиците от всичко това, което става в Германия.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 адаша

    42 2 Отговор
    Няма случай, когато сме били съюзници с швабите и да сме спечелили. Сега -отново...

    Коментиран от #23

  • 8 Име

    39 2 Отговор
    тея зорлем искат да съборят здравната система.от една страна ще принудят здравните работници да се набодат и след това ще им окапят от странични ефекти от ваксините. от друга страна тея дето нещат да се бодат ще напуснат.пълен провал

    Коментиран от #21

  • 9 Матей

    30 1 Отговор
    Виж как лъжат още в заглавието,задължителна ваксинация,но само за някои служебни лица и професии.Още си грабна шапката бабамеркел,макар и без желание,и почнаха с чудовищните мерки на новата биологична война.Като ги избродират германците до крак,с тая нова модерна акупунктура и татуировка,какво мислите ще стане.ще им отворят концлагерните бараки,блок-хауз,и ще припкат и ще дзвилкат,ще хвърлят пириндета ли? Нищо подобно,ще си останат затворени,защото пак ще се разболяват,и още повече.Е,тогава,де е киро на кирия?Оти ги рупат жабетата?За кефа и баснословните печалби на фар-мафията,нали,за всевластието на шепа мулни-трилионери.Щом се пречупи Германия,очаквайте същото в целия ес,а ние винаги сме кретали непосредствено след германците,от самото освобождение и до ден днешен,стане ли така,очаквайте поредната национална трагедия.

    Коментиран от #30

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 НемецСлушател

    19 0 Отговор
    Типично 16 март ... то от април до септември, никой не се заразава или не разбира, защото е лято и имунитета е по-силен. Трагедията е, че ние все по Германия си е водим и после 70 години ибвиняване други, че сме загубили войната. Сега пак 30 години подкрепяме немците, та пак ще се получаи същото: накрая други ще са виновни че сме ги слушали.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ДОИЧЕ ЗЕЛЕ

    15 1 Отговор
    ТИЯ ЗЕЛЕНИ НОВИНИ 3 СЕДМИЦИ ГИ ДЪВЧЕТЕ,ДАНО СЕ УПЛАШИ НЯКОЙ АМА НАДАЛИ ВАЖНО Е НАДНИКА ДА ВЪРЖЕТЕ ,ПРОЧЕТЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ДА ВИДИТЕ ЧЕ ПРОПАГАНДАТА ВИ ИМА ОБРАТЕН ЕФЕКТ
  • 14 mi6osp

    2 22 Отговор
    Ако имаш икономика и искаш да я запазиш и развиваш, ваксинацията е задължителна.
  • 15 Новиот

    15 0 Отговор
    Канцлер да не последва примера на новия австрийски- да се наиграе за две - три седмици
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Лекар в планината

    21 1 Отговор
    Обмислят ама и се страхуват от масови оставки, защото 80% от медицинския им персонал са против съществуващите ваксини. Пред очите им всеки ден преминават пациенти с последици от ваксините или ги виждат за последен път. Те също се страхуват и биха напуснали. Тогава ще има колапс в здравната им система а да не говорим за старческите им домове.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Перо

    16 0 Отговор
    А въпроса с тромбозите и други странични последици,от краткия изпитателен срок,реши ли се?
  • 20 Оживял

    1 3 Отговор
    Ваксинация и Жълти ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ
  • 21 Събуди се

    19 0 Отговор

    До коментар #8 от "Име":

    Преди два дена гледах един брифинг на немски патолози. И на там те представиха, че има хора без заболчвания починали от самана експиремтална течност и то доста голям процент.
    Също така представиха, че на 2000 ваксинирани деца 40 са починали в следствие на така наречената ваксинация.
    След всичко това, което се случва пред очите на самите доктори, дали биха се ваксинирали.
    В събота отидох за малко на Протеста в Хамбург, кудето някаква сестра говори и обяви, че ако задължат напуска през този половин час който я слушах покраи нея се наредиха още окло 15-20 нейни колеги(санитари и доктири).

    Коментиран от #24

  • 22 Ами ...

    4 0 Отговор
    Жалко. Надявах се да ги наваксинират всичките, да стане ясно, че по този начин проблема няма да се реши и да седнем да го решаваме.
  • 23 Ами ...

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "адаша":

    От съюза с мурзилките, една печалба падна ... 😀
  • 24 Име

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "Събуди се":

    и аз го гледах. ама не целия че много дълъг 2 часа. ам аз нали това казвам,че ще има някой здравни работници дето досега не са се наболи и от страх да останат без работа като сложат задължителна вакса ще се набодат и много възможно е да окапят от страничните еффкти.. други ще си жертват работата и не ще се набодат и ще напуснат. и ей тъй политиците скапват здравната система с тея задължителни ваксиим
  • 25 ЕВРО НЮЗ

    10 0 Отговор
    Днес в Рим всички щастливо осакатени или имащи близки минали в отвъдното ще посетят Министерството на здравеопазването за да демонстрират ефективността на препаратите наречени ваксини. Вероятно мисирките ще пропуснат или ще пишат че имало 15-20 анархистични
  • 26 246

    3 0 Отговор
    Немските власти явно се уплашиха от протестите и дадоха малко назад. Обещанието бе, че ще направят ваксинацията задължителна за всички над 12 години. А сега излиза, че мерките са само за здравните работници и в старческите домове.
  • 27 КОВИД 19

    3 0 Отговор
    ТАЕН ЛИ Е, ТАЙНИЯ ПЛАН? НА " ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД"! Човечеството пита?! Обществеността пита?, и иска отговор за прословутия от години разработван античовешки план наречен: "ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД". Обществеността пита: От кога СЗО разработва ваксини за намаляване раждаемостта на планетата и унищожението на народите заложени в този пъклен план?! Обществеността пита: Кои са тези самозабравели се, обезумели хора, провъзгласили се за "бог", които си позволяват да решават кой трябва да живее и кой не?! В този пъклен план се казва, че населението на планетата от седем милиарда трябва да останат само един " златния милиард" от подбрани общества - държави като: САЩ, северна Канада, Япония, държавите от Западна Европа и Израел. Всички останали трябва да бъдат унищожени чрез войни, глад, болести, чрез религиозна омраза, безполезни лекарства и ваксини които
    днес носят милиарди печалби на фармацевтичните компании. Никой досега не е отрекъл, всички знаем, че Ковид-19 е разработен в лабораторни условия и че дяволчето не е изпуснато случайно от бутилката - той е катализатор на тези ваксини които ни налагат със закон или насилствено под една или друга форма...! Хората основателно се плашат и противопоставят от това което се говори и пише свързано с СЗО и "златния милиард"- има протести по света и бунтове, и ще продължава да има докато истината за пъкления план е забулена в мистерия...! Чакаме отговор от здравеопазването! Насилието не може да бъде отговор и решение! Днес, по света
  • 28 КОВИД 19

    5 0 Отговор
    ... Днес, по света умират повече хора от мизерия и глад, отколкото от Ковид-19. Да посочим само като пример гладуваща Африка...! На кой от богатите му пука - богатия си е богат, бедния по-беден. Замисления от години пъклен план срещу човечеството наречен "златния милиард" се осъществява - той е плъзнал по земното кълбо и за никой вече не е таен...!
  • 29 Хаджи Генчо

    8 0 Отговор
    По националната телевизия казаха, че хората в Европа се бунтували срещу зелените сертификати, щото им пречели да ходят на дискотека и ресторант!!! Грандиозна манипулация! Те се бунтуват, защото нямат право на труд и свобода! Е, вярвате ли още, че медиите не се управляват от тези, които искат да ви направят на решето от постоянно дупчене?!
  • 30 nhbdtn

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Матей":

    Има и друга тънка линия-НИКОГА няма да им стига работна ръка тип роби и НИКОГА няма да могат да си изхранят пенсионерите (и не само Германия) та в реда на мисли умираш преди пенсия за да ти е мирна икономиката :) ,а за да стане това си трябва боцкане.............
  • 31 Анонимен

    0 0 Отговор
    Е, все пак няма да е тотална ваксинацията, като в Австрия.
Новини по държави: