Last news in Fakti

9 Декември, 2021 13:51 2 032 7

Италия глоби Amazon с повече от 1 млрд. евро

  • амазон-
  • amazon-
  • италия-
  • глоба-
  • милиард

Amazon развива логистични услуги, възползвайки се от своето доминиращо положение

Италия глоби Amazon с повече от 1 млрд. евро - 1
Снимка: Shutterstock

Американският гигант за интернет търговия Amazon беше глобен в Италия с повече от 1 млрд. евро, съобщи агенция Ansa. Решението е взето от антимонополния пазарен регулатор в страната заради нарушения на чл. 102 от Договора за ЕС, свързан с предотвратяването на злоупотреби от страна на компании с доминиращо положение на пазара.

Според твърденията на регулатора, Amazon развива своите логистични услуги, възползвайки се от своето доминиращо положение. Агенцията отбелязва, че по този начин компанията нанася вреда на конкурентните оператори, които предоставят услуги в областта на електронната търговия.

Италия не за първи път глобява Amazon. В края на ноември антимонополното ведомство глоби компанията с 68,7 млн. евро заради нарушаване правилата на конкуренцията, предаде Dariknews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    6 8 Отговор
    Италия ще чака от умрел писмо 🤑!
  • 2 Радка пиратка

    8 5 Отговор
    Ех, тези италианци! Какви са чевръстички, какви са бързички! И как умеят да плямпат в свой интерес. Таткото си трака! Де да бяхме и ние като тях. Впрочем жените - не. Ние сме по-хубави от италианките. Не се шегувам и не се изхвърлям. Идете и вижте.

    Коментиран от #3

  • 3 ЕВРО НЮЗ

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Радка пиратка":

    2003 година, работех в домът на едни пенсионери. Жената като разбра че съм от България ме пита...,, АМА ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ ТАМ ВСИЧКИ ЖЕНИ СА ХУБАВИ. ""..... Мъжът и е бил лекар преди да се пенсионира. Пътувал до България и когато се върнал първото нещо което споделил било това ТАМ ВСИКИ ЖЕНИ
    НАВДЯКЪДЕ СА ХУБАВИ..... .. Аз разказвам на познати че италианка може да стои цял ден в къщи по пижама, но не вярват.

    Коментиран от #6

  • 4 Ранд

    7 1 Отговор
    Амазон също така злоупотребяват с парите си , като изкупуват правата на световно известни литературни произведения , утвърдени като класика в жара си и с милиони фенове. Правят сериал като го наричат на името на книгата и от там нататък правят мазало с героите , историята и посланието , което е вложил автора в книгата си , за да проарват глобалистка , феминистка и ЛГБТ пропаганда, направо си пренаписват книгата , използвайки името на автора . Това направиха с "Колелото на времето" на Роберт Джордан . В книгата си Р. Джордан е дал едно много точно определение ...МРАКОЛЮБЦИ !
  • 5 Според твърденията

    1 1 Отговор
    ама да видим на делото кой - кого!
  • 6 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ЕВРО НЮЗ":

    Е то ако е на въпрос и българката може по цял ден да стой по пижама, че и повече
  • 7 Гошо

    3 0 Отговор
    Чегрът чегрът
Новини по държави: