Last news in Fakti

9 Декември, 2021 18:20 4 762 28

Владимир Путин разговаря с Ангела Меркел

  • ангела меркел-
  • разговор-
  • владимир путин

Двамата проведоха телефонен разговор

Владимир Путин разговаря с Ангела Меркел - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският държавен глава Владимир Путин проведе телефонен разговор с Ангела Меркел, съобщи РИА Новости.

През вчерашния ден той ѝ изпрати поздравителна телеграма. Това стана в деня, в който тя се оттегли от водещата позиция в германското правителство.

Веднага след това двамата са провели и телефонен разговор. Меркел е изразила благодарност към руския държавен глава за тяхната съвместна работа.

Пожела му успех и положителни решения в диалога с новия ръководител на германското правителство Олаф Шолц. Путин отговори с благодарност за позитивното сътрудничество.

Посочи и значителния принос на Меркел в двустранния диалог. Допълни, че ще е винаги доволен да я посрещне в своята страна.

Путин обеща, че двамата ще продължат приятелски диалог.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    30 7 Отговор
    Нато,ЕС,Сащ, и Украйна дане тестват търпението и силата на Руската армия

    Коментиран от #3

  • 2 Отдел " Убииства"

    32 4 Отговор
    Айде още един нов служител. Честито. Отърва се от американските окови и хоп при батя. Не е шантава. Знае къде е и правдата и силата.

    Коментиран от #6

  • 3 Рейтън

    2 33 Отговор

    До коментар #1 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Видяхме силата на американския долар 1991г как бутва великия ссср без нито 1 изстрел 😂😂😂😂и как американски фирми нарезаха великите ссср оръжия и ссср се предаде без съпротива а как се готвиха за това нападение от страна на капиталистите😂😂😂 не беха бомби самолети ракети бункери

    Коментиран от #8

  • 4 Топло място в Газпром

    18 1 Отговор
    Дано се уреди.
  • 5 Kcaniba

    22 2 Отговор
    Императора може да си го позволи!! Да се среща с бивши)))
  • 6 Ха че

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "Отдел " Убииства"":

    Меркел и Путин се познават много преди да влязат в голямата политика. Мисля още от времето, когато Путин е работил в Германия.

    Коментиран от #9, #19

  • 7 Лорд Маймунчев

    14 2 Отговор
    Шрьодер-в пенсия,фрау Меркел-в Газпром...
  • 8 Ха ха ха ха ха

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "Рейтън":

    Абре чорап, великия СССР го бутна Москва за да не издържат цяла Източна Европа и да станат това, което е сега Русия! Без нея, не се решава нищо на световната шахматна дъска. А ти Г-н Рейгън, където въведе неолиберализма са в САЩ постигна само едно-фалита на САЩ! За разрухата, която достигнаха САЩ си виновен единствено ти!

    Коментиран от #11

  • 9 Антимилиционер

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ха че":

    И щом от тогава са и в контакт и двамата стигнаха до върховете, то значи че не са случайни хора.

    Коментиран от #15

  • 10 Наобратно

    10 2 Отговор
    Немската комсомолка измоли неколко изречения от Путин.Тоя СП-2 е страхотно изгоден и за двете страни,дори и Адолф се усмихва нашироко..
  • 11 Ами ...

    2 14 Отговор

    До коментар #8 от "Ха ха ха ха ха":

    Велик, не велик, няма го СССР. Свиквайте. 😀

    Коментиран от #13

  • 12 Ами ...

    4 1 Отговор
    Интересно в кой борд ще я приюти. 😀

    Коментиран от #26

  • 13 Ама Русия я има

    17 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ами ...":

    а тя е три пъти по-яка от СССР. И ти разваля Сънчо,нали,хахахаха

    Коментиран от #16

  • 14 Антимилиционер

    4 3 Отговор
    Ако си българин, върви на психиатър. Докторът ще ти обясни
  • 15 Антимилиционер

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Антимилиционер":

    Хапчетата.
  • 16 Ха ха ха ха ха

    18 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ама Русия я има":

    Той казва да свиква е ние наа глада сега:)) А тогава бяхме като шарени котараци. Всичко ни даваха, а ние едни скапани домати и чушки само. Даже АЕЦ ни построиха, която още работи и произвежда евтин ток, ама наше демократи не задължават да купуваме токаа на Цветелина Бориславова и другите ни бизнесмени като нея.

    Коментиран от #24

  • 17 не може да бъде

    9 0 Отговор
    Имам най-различни подозрения след този разтовор и си мисля до какво ще доведе-1.май Шрьодер излиза в пенсия ,може би се е уморил човекът, доста работа е свършил и вече е на възраст...2.Има още един за пенсиониране ,това е важна фигура,който се нарича Виктор Зубков и е пмай редседател на наблюдатлния съвет на Газпром,ако се не лъжа....3.Това може да бъди сондаж за някаква много важна международна длъжност ,може да бъде и нова организация създадена от Русия и Китай и сега Путин сондира почвата....И без колебание ще кажа,че има всички белези ,че в последно време Меркел е претърпяла много унижения и обиди от страна на "партньорите" от САЩ.,като някои от тях са съвършено недопустими....И Путин със сигурност го знае...
  • 18 Майна

    6 2 Отговор
    Срещата на върха със глобално значение

    Посещението на руския президент Путин в Ню Делхи, за да се срещне с индийския премиер Моди, беше геостратегически промени в играта в контекста на продължаващата Нова Студена война. „ Партньорството за мир, напредък и просперитет “, което и двете страни се съгласиха, представлява де факто съюз във всичко освен по име и се основава на техния „Договор за мир, приятелство и сътрудничество“ от 1971 г. от преди точно половин век. Този документ от 99 точки има за цел да изравни действията за „балансиране“ на двете велики сили в цялото Източно полукълбо, за да оптимизира максимално тяхното въздействие върху оформянето на динамиката на зараждащия се многополюсен световен ред. Може да се счита за едно от най-важните дипломатически събития на този век досега и вероятно ще остане актуално в продължение на десетилетия.
  • 19 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ха че":

    Може и от Слънчев Бряг, Златни Пясъци или Албена,в началото на 80-те.

    Коментиран от #23

  • 20 ИЗВЪНРЕДНА НОВИНА

    1 6 Отговор
    БАБА МЕРКЕЛ СЕ Е СЪГЛАСИЛА ДА РАБОТИ КАТО ЧИСТАЧКА ПРИ ПУТИН В ГАЗПРОМ!!! ПАК СЕ УРЕДИ НА СЛАДКО МЕСТЕНЦЕ ФРАУ ХИТЛЕР...

    Коментиран от #22

  • 21 Иван

    7 0 Отговор
    Ангела Меркел може да стане служителка в Газпром, или Роснефт, или Росатом, или контракторка на С-400 за Турция, Алжир, Индия, Виетнам, Китай, България, Сърбия, Сирия, Иран, Куба, Венецуела, Аржентина, Бразилия, Никарагуа, Мексико, Филипините, Каталуния, Баския,Шотландия, Армения, Северна Корея, Гуантанамо в Норвегия.
  • 22 Иван

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "ИЗВЪНРЕДНА НОВИНА":

    Няма да е като чистачка, а в борда на директорите.
  • 23 Ха че

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    Не бре, от Германия. Баба ти Меркел е била в щази, а Путин у КГБ-то!
  • 24 Ами ...

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ха ха ха ха ха":

    Вече не ви дават. Трябва да бачкате. Мъка 😀
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 5588

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ами ...":

    Как в кой? В Роснефт отива. Шрьодер е в Газпром. Защо Путин взе монопола на Газпром за износ на газ. Сега Роснефт ще изнася газ, а Газпром ще го транспортира по СП - 2. Или обратното. И всички ще са доволни, че няма монопол. Всички значими германски ръководители се реализират в Росия. Путин спазва основното правило - Разделяй и владей.Вова си е император откъдето и да го погледнеш.
  • 27 "Голямата Сила"

    0 3 Отговор
    Русия е толкова силна, че едни талибани от 7 век им биха камшика. След няколко години, не НАТО, а Китай ще ги изгони от Сибир, защото Путин е голям гении.
  • 28 Строител

    0 0 Отговор
    От толкова знамена неможе да се види величествената камина. Какви обективи ползвате как снимате и поне 3Д снимка или 4Д снимка качвайте на сайта да видят хората изкуство и красота от световна класа.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания