Last news in Fakti

9 Декември, 2021 19:57 4 113 17

Франция не е предлагала план за България и Северна Македония

  • северна македония-
  • план-
  • франция

Това обявиха дипломатически източници

Франция не е предлагала план за България и Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Няма френско предложение за решение на въпроса между България и Северна Македония. Това потвърдиха дипломатически източници пред БГНЕС.

Днес това беше обявено от македонският вицепремиер Артан Груби. Той заяви, че френската държава е предложила план за намирането на решение до началото на следващата година.

Български представители са коментирали твърденията. Те са заявили, че нямат информацията за подобен френски план.

Франция е от страните, които се застъпиха за бързо намиране на решение. Такова ще позволи на Северна Македония да започне европейски преговори.

Страната се надява това да стане през следващите месеци. Македонските представители са готови да водят преговори.

Те очакват обявяването на новото българско правителство.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахаха

    35 3 Отговор
    Хайде без франсетата, които се надпреварват с Германистан и Шведистан коя да е първата европейска модерна халифатска държава. Франция винаги е подкрепяла Сърбия, а сърбите са виновни за тези умопобъркани хора, които живеят около Вардар. Гърция като ги спираше 28 години бъдещите албанци макета никой нищо не каза, ама ние като ги спрем... Тоя път няма да мине номера

    Коментиран от #15

  • 4 Ами ...

    25 0 Отговор
    Е, на макетата не им е за сефте. 😀
  • 5 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Живко":

    Браво Живко !!! Прозрял си Шинто ! Това е в основата - всички се раждаме добри, но някои стават лоши заради несправедливия живот, който са водили. Една от милионите разлики с християнството, което те обрича да бъдеш грешен от рождението си. Несъмнено бих гласувал за теб !
  • 6 Перо

    25 0 Отговор
    Системна дезинформация на македонистите! Нека се осланят на лобизма,активните мероприятия,фалшивите новини и ще чакат не 28 г. като Гърция, но сега 58 г.! Не могат ли да разберат,че ги използват?
  • 7 Буда от Банкя (ББ)

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Живко":

    Живко, сопри я тази парцуца, бре, ще станеш новия Буда на 21-ви век!
  • 8 Грогу

    16 0 Отговор
    За какво искат да си преговарят сев. македонците с новото бълг. правителство...сигурно да обяснят на новите български дипломати , че България е създадена от Русия през 1878г. на територията на дрена Македония ибългарите говорят македонски .Няма нужда от преговори , а да им изпратят по пощата препис от Ньойския договор и да ги оставят на саме да си плюят жлъч . Техен си е проблема .
  • 9 Нетърпимо

    22 1 Отговор
    .вече ми се повръща от тия фалшиви макета,дето само интриги,пропаганди,лъжи,лобизъм,врътки всякакви използват,мотат,сучат,въртят...но истината Не казват.Въпросът е защо се занимаваме с тях..като се осъзнаят и когато се осъзнаят и спрат да лъжат и мажат,да ни потърсят.Не ние да ги търсим ама моля ви се признайте си истините....НЕ! Стига! ВЕТО !
  • 10 Веселинъ ЕГН 7112136860

    6 4 Отговор
    Французи и Българи сме наследници на Троя,сиреч Тракия,тоест Галия. Да,ние сме Гали. Българите сме Източните Гали и Французите-Западните Гали. Към Нашият Велик Трако-Келтски Род влизат и ирландци,сърби,поляци,хървати,словенци,чехи,Шотландци,словаци,уелсци,италианци(север),Белгийци,швейцарци,румънци,молдовци. Това е и съставът на Бъдещата Трако-Келтска Държава,която ще се нарича ГАЛИЯ,без да елиминира регионалните названия. Моите съболезнования за германците,руснаците,турците и хамериканците...моите съболезнования (от учтивост) , защото те ни разгониха фамилията по всички параграфи и трябва да ги изхвърлим в Африка!
  • 11 яяяя1

    9 1 Отговор
    Сайта факти е генератор и разпространител на фалшиви новини и пропаганда, така че надали няко й интелигентен човек вярва на глупостите му!
  • 12 Подкрепям ветото

    7 1 Отговор
    Напълно подкрепям ветото - НО - трябва да внимаваме, а не да се мразим като два народа. Знам, че е контраинтуитивно, но трябва да създадем по-големи връзки с македонците..
    Те са просто жертви на сръбската пропаганда. Трябва да се наложи по-голямо вето на Сърбия и Албания, но това е моето мнение.
  • 13 ю.кортес

    0 0 Отговор
    феик.франция не е предлагала такова нещо
  • 14 ново име

    6 0 Отговор
    Македония е географска област. Затова и ние, като Гърция трябва да поискаме нова смяна на името на тази "държава". Например Скобска македонска територия, или Скобско-албанска конфигурация, или Бивша българска земя, или .... дайте и по-подходящи имена, които нашите управляващи да отстояват. Щом гърците могат, и ние можем.
  • 15 От чужбина

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    От бг-то (което е здраво закотвено за дъното) да се присмиваш на развитите европейски държави е адски смешно.
  • 16 Българка

    1 0 Отговор
    До г на от Германия моля германците да ЗАМЪЛЧАТ за отношенията ни сас С Македония България спаси евреите си от германския фашизъм И ГЕРМАНЦИТЕ нямат моралното право да се намесват в отношенията ни със С Македония да били сме им съюзници но не изпратихме българските евреи на смърт в лагерите нацистки създадени от ГЕРМАНСКИЯТ РАЙХ
  • 17 Българин от Западните покрайнини...

    1 0 Отговор
    Не знам колко трябва да си нагъл,прост,глупав неграмотник,за да бъдеш С.македонски политик..Явно е доста много...
Новини по държави: