Last news in Fakti

9 Декември, 2021 22:20 2 517 15

Еманюел Макрон предлага реформи на Шенген

  • франция-
  • шенген-
  • еманюел макрон

Представи приоритетите на своята страна

Еманюел Макрон предлага реформи на Шенген - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гледам към Европа, която знае как да се защитава. Това обяви френският държавен глава Еманюел Макрон, цитиран от Фигаро.

Днес той представи приоритетите на Франция за предстоящото европейско председателство. Страната го поема от януари.

Френският представител настоява за реформа на Шенген. Това ще стане чрез поредица от срещи на европейските министри.

В тях ще бъдат обсъждани възможни промени на Шенген. Очаква се и дефиниране на европейския суверенитет.

Признава се, че доскоро подобни идеи са били немислими. Групата трябва да играе сериозна регионална роля.

Предстоят редица общи инициативи.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    20 3 Отговор
    Искат да отрежат свободното предвижване на източноевропейците на запад и спирането им от пазара на труда в западна Европа. ЕС ще се разпадне до 2 години!

    Коментиран от #9

  • 2 Privat Spase

    22 2 Отговор
    Зеления сертификат нарушава основните правила на ЕС, а те са свободно придвижване на гражданите на членките от държава в държава!
  • 3 Дааа

    24 0 Отговор
    Много ни мразят шушумигите. ТВ са ги програмирали така.Програмират ги че араб е добър,той коли нас,защото е в стрес.
  • 4 Даааа

    23 1 Отговор
    Гледал на Европа,която знае как да се защитава????Ако лилипутин даде на късо нещо,докато съберете комисийте от толерантни крадци Европа няма да я има.

    Коментиран от #5

  • 5 !!!?

    4 15 Отговор

    До коментар #4 от "Даааа":

    Путин не е такъв глупак като путинофилите - няма ли я Европа, няма да има и Русия !!!?

    Коментиран от #6

  • 6 Монгола

    18 1 Отговор

    До коментар #5 от "!!!?":

    Ми тя Русия е Европа!
  • 7 ТаУмВзе

    9 0 Отговор
    Геронтофилчето, пропуска Земан. И като цяло е изпята песничка на краварите.
  • 8 Евроатлантик

    12 0 Отговор
    Славните времена за лидерството на Западноевропейския дух, науката, изкуството, литературата приключи!!
    Европейския съюз има за цел ликвидирането на националните държави в него, заличаване на националното самосъзнание, поругаване на християнството и християнските ценности, унищожаване на семейството и свързаните с него добродетели, пропаганда на идеологии унищожаващи човешката личност /джендър идеологията, отказ от понятията майка, баща, син, дъщеря/Този съюз се управлява от институции и бюрократи, врагове на народите в него, продажни и безсъвестни слуги на дяволският елит на неговите господари - САЩ!Европа неминуемо върви към тотална диктатура, отнемане на всички права на хората в нея, превръщането им в дегенерати без националност, семейство и полова идентичност! Този процес вече е в ход и се извършва пред очите ни - всяване на страх и ужас в населението чрез пропаганда от продажните медии, забрана за свободно придвижване, медицинска принуда, разделяне и противопоставяне в обществото, налагане на унизително закриване на човешкото лице, прогресивно, постоянно и целенасочено отнемане правата и свободите на хората. Този съюз превръща европейските държави със столетни християнски ценности в сборище на всякакви етноси и религии, чужди на европейците и духа на християнска Европа. Европейските градове постепенно се превръщат в клоаки, пълни с всякаква човешка измет от всички краища на света! Европейците вече са чужденци в своите държави, по улиците на градов

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Евроатлантик

    11 1 Отговор
    По улиците на градовете им вървят тълпите от пришълци със самочувствието на завоеватели. Последният опит на Европейската комисия е в навечерието на Коледните празници да ги преименува, да замени термина "коледен сезон" с предполагаемо по-неутрални термини като "празничен сезон".Коледа“ беше счетена за неподходяща, защото може да предизвика недоволство на последователите на религии, различни от християнството.
    Какво търси България в тази дегенерираща Европа? Има само един път за спасението на България и то е скоростно напускане на Европейския съюз!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Фют

    8 0 Отговор
    Тия дето през всичките си войни първи са развявали белият флаг ще ме пазят,ние сме ви спасили от ислямизация преди 1200г айде споко.
  • 14 Реалист 2

    2 0 Отговор
    Явно старите колонизатори, днес събрани в Шенген, ще хлопнат границите си за мюсюлмански мигранти. После ще карат източноевропейците да ги приемат. И ще пускат пропаганда по Дойче веле и Ройтерс колко са нехуманни европейците, когато връщат мигранти.
  • 15 55332

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Евроатлантик":

    Не мисля, че тези евродържави, за които пишеш "...европейските държави със столетни християнски ценности...", дефакто са били с такива ценности. Там се ражда инквизицията - колко души е затрила, точно там поповете-педохили десетилетия, ако не и столетия се гаврят с малолетни дечица - и нищо!!! Точно там отколе е нормално да има крайно бедни, гладуващи, ровещи в кофите, мизерстващи люде. Тези ли европейски държави ще са ни за пример??? Там само и единствено КАПИТАЛЪТ е от значени, човешкият живот няма никаква стойност. ОТ векове е така и ще става все по-зле. Не виждам логика да продължаваме да бъдем в тоя "съюз".
Новини по държави: