Last news in Fakti

14 Декември, 2021 18:50 3 502 53

Владимир Путин настоява за разговори със САЩ

  • русия-
  • владимир -путин-
  • саш

Проведе разговор с държавния глава на Финландия

Владимир Путин настоява за разговори със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският държавен глава Владимир Путин настоява за незабавни разговори със САЩ, съобщи ТАСС.

Днес той проведе разговори с държавния глава на Финландия Саули Нийнистьо. Диалогът беше потвърден от Кремъл.

Путин очаква да се разработят правни гаранции за безопасността на неговата страна. Настоява и западните обединения да спрат своето разширение на изток.

Русия очаква и липса на напрежение в нейните съседни държави. Путин проведе разговори с редица международни лидери.

Той е готов на преки разговори със САЩ и техните партньори. Предстои да се обсъди възможният диалог.

Руските представители са отворени за разговори.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az #Контрапропаганда

    39 8 Отговор
    Е, дами и господа, ето че пред очите ни се договарят зоните на влияние в новия свят на т.н. макрорегиони/валутни зони, след края на Pax Americana, а с него и на доларът като единствена световна валута....

    Коментиран от #5, #14, #19, #37, #48

  • 2 Ким чен Боко

    31 6 Отговор
    да се връща Тръмп вече!
  • 3 Ганди

    44 15 Отговор
    Абе Путин спри да се молиш на тез джендари от нато. Разполагащ с силни оръжия които могат да ги разбият тез натовци нагли. Стои мирен те сами ще дойдат.

    Коментиран от #11, #15

  • 4 наведи се

    9 60 Отговор
    На килимчето, джудже!

    Коментиран от #7

  • 5 Костова

    29 5 Отговор

    До коментар #1 от "az #Контрапропаганда":

    Противоречите си. Ако има зони на влияние, това предполага и други валути, освен долара. Икономическото влиянието на Америка в последно време отслабва.

    Коментиран от #10, #53

  • 6 Майна

    28 5 Отговор
    Русия миналата седмица обяви голямо ново споразумение за енергийно сътрудничество с Индия, което заплашва самата сърцевина на стратегията на САЩ за отпор срещу експанзионизма на Пекин и Москва в Близкия изток и извън него . Основната сделка за въглеводороди ще бъде Русия, чрез петролния гигант Роснефт, да достави почти 15 милиона барела суров петрол за индийския петрол до края на 2022 г. Предвид огромните геополитически последици от всяка значителна петролна сделка, тя беше напълно легитимна за Игор Сечин , главен изпълнителен директор на Роснефт и близък приятел на руския президент Владимир Путин, за да каже за сделката, че:

    „Подписването на нов договор за доставка на петрол потвърждава стратегическия характер на дългосрочното партньорство между Роснефт и Indian Oil.

    Коментиран от #16

  • 7 Х ха ха

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "наведи се":

    Искаш Хабиб ли да ти прати?Ще забравиш и килимче и голи крака.Незабравай ,че изрязаните морковчета като Хабиб се бият за Еусия

    Коментиран от #12

  • 8 jorj

    11 43 Отговор
    Ненадтоява, а се моли на Байдън, като куче на стопанина си за суджук, с мили и влажни азиатски очички!!!

    Коментиран от #22

  • 9 Майна

    20 5 Отговор
    Лошото е, че тези сделки са от гледна точка на САЩ, че Русия може да ги използва за военни възможности в Индия, нещата станаха много по-лоши с продължаването на срещите между Путин и Моди. Както е сега, в съвместно изявление на Русия и Индия се казва: „Ние повторихме намерението си да засилим сътрудничеството в отбраната, включително в съвместното развитие на производството на военна техника“. По-конкретно, според допълнителни официални изявления от едната или от двете страни, Индия ще произведе най-малко 600 000 автомата Калашников – оръжието по избор за терористите и милициите в Близкия изток и другаде – и, още по-обезпокоително за САЩ, външният министър на Индия , Харш Вардхан Шрингла, каза, че в момента се изпълнява договор от 2018 г. за ракетните системи за противовъздушна отбрана С-400.

    Обхватът и мащабът на този преврат на Путин в Индия е колкото драматичен, толкова и неочакван и е в противоречие с очакванията на САЩ за това колко добре е вървяла стратегията им срещу Китай/Русия в Близкия изток

    Коментиран от #39

  • 10 az #Контрапропаганда

    17 6 Отговор

    До коментар #5 от "Костова":

    Няма противоречие. Доларът вече няма да е единствена световна валута. Засега се очертават 4 зони с центрове Вашингтон, Москва, Пекин, Делхи, като във всяка ще действа отделна валута. Чакаме да видим как ще се развият нещата в Европа.

    Коментиран от #13, #25

  • 11 Костова

    26 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ганди":

    Не значи, че непременно Путин ще се моли. През 2007 по време на прословутата си реч той ги предупреди за някои неща,Западните демократи не го взеха насериозно. Последва Грузия и присъединяването на Крим.
  • 12 вие каскетите

    7 12 Отговор

    До коментар #7 от "Х ха ха":

    Престанете да ни занимате с мъжка любов
  • 13 Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "az #Контрапропаганда":

    Да, извинявам се, недоразумение, породено от бързото четене на коментара Ви.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Костова

    36 4 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Шойгу също посети Индия, заедно с Путин. Освен икономически договори бяха подписани и такива за военни доставки. Но факти.бг са заети с плашилките за нахлуването на Русия в Украйна през януари. А в същото време в света се случват наистина интересни събития. Човек от коментарите научава повече, отколкото от самите статии.
  • 17 Майна

    10 4 Отговор
    Хакна му го Путин на Байдо ,ама здраво ...Обхватът и мащабът на този преврат на Путин в Индия е колкото драматичен, толкова и неочакван и е в противоречие с очакванията на САЩ за това колко добре е вървяла стратегията им срещу Китай/Русия в Близкия изток. Съпротивата на САЩ срещу агресивното разширяване на влиянието на Китай в Близкия изток се основава главно на споразуменията за „нормализиране на отношенията“, сключени с ОАЕ, Бахрейн и Израел, и на ролята на Индия като противовес на Китай в Азия и като основен световен купувач на нефт и газ ,
  • 18 До 4

    2 0 Отговор
    Пази изрязания морков да не излети.
  • 19 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "az #Контрапропаганда":

    почти позна!!!!!!Само че нещата ги задвижиха с документа ,,БАЗЕЛ 3,,ДРУГИ,ДАЛЕЧЕ ПО-ВЛИЯТЕЛНИ ХОРА ОТ БКБН /базелски комитет за банков надзор/!!!!!!....истинският ГОСПОДАР НА СВЕТА,който преди няколко години взе решение за детрониране на долара ,като СВЕТОВНА РЕЗЕРВНА ВАЛОТА....
  • 20 az #Контрапропаганда

    5 2 Отговор
    Тази седмица е ключова за световните финанси и действащата финансова система като цяло! Като по команда от единен център 4-те основни световни централни банки/институти, контролиращи сферата на финансите /ФРС, ЕЦБ, Лондон и Токио/ ще излязат с ключови решения за бъдещето на света на финансите....

    Коментиран от #38

  • 21 Майна

    22 2 Отговор
    В неотдавнашно изявление Мария Захарова , официален говорител на Министерството на външните работи на Русия, каза, че страните от НАТО подписват няколко многомилиардни договора с Украйна с предполагаема цел да подобрят отбранителния потенциал на страната в лицето на възможни „ заплахи“, идващи от Москва – като се има предвид, че и НАТО, и Киев подкрепят теорията на конспирацията за „план за руска инвазия“. Това бяха някои от думите й по време на скорошно интервю:

    „Регионът, в частност Украйна, се напълва с оръжия. Говоря за директни доставки, договори за бъдещи, многомилионни, милиардни договори. Освен това там се изпращат бойци под прикритието на военни инструктори”.
  • 22 Политиката

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "jorj":

    не ти е силната страна...ако имаш такава
  • 23 На мен повече ми прилича

    6 10 Отговор
    Не да настоява, а да се моли 🤣🤣🤣🤣
  • 24 Майна

    18 5 Отговор
    Ролята на Украйна в схемата за сигурност на НАТО е да служи като агент-провокатор и да дестабилизира руската стратегическа среда. Киев няма стойност за Запада освен това, което може да направи, за да навреди на Москва. НАТО разпределя оръжия и бойци на украинска земя и насърчава конфликтите, но това стига до определен предел. Нито една страна от НАТО не би рискувала да влезе във война с Русия, за да спаси Украйна – която дори не е част от алианса. За щастие на украинците, Русия има друг стратегически план, който не включва никакъв акт на насилие срещу Киев. Но ако подобен конфликт наистина се случи, със сигурност всяка западна „помощ“ щеше незабавно да спре, като войските на НАТО ще се оттеглят и украинците ще трябва да се справят сами с бойна ситуация, в която нямат шанс да спечелят.
  • 25 Хахахаха

    6 7 Отговор

    До коментар #10 от "az #Контрапропаганда":

    И каква ще е валутата с център Москва?!?!?

    Коментиран от #30

  • 26 !!!?

    6 1 Отговор
    Змията хапе преди мумизирането й !!!?
  • 27 Озадачен

    11 1 Отговор
    Информацията от света е по-различна: Путин е обсъдил по телефона украинската криза?!.
    Тъй като Байдън преди това се е обадил на финландския президент за американската позиция Путин го е информирал за руската позиция, която е известна вече- той не настоява за разговори а търси писмено споразумение?!
  • 28 ШУБЕТО

    9 19 Отговор
    ГОЛЯМ СТРАХ, ПОДРИСКА СЕ ДЖУДЖЕТО !
  • 29 $%^

    5 23 Отговор
    Агресора иска гаранции за сигурност.Смях в залата.А за "липсата на напрежение в съседните държави", направо ще спечели Нобелова награда за мир.Първо да признае териториалната цялост на Украйна,Грузия,Молдова,Азербейджан.Да спре да въоръжава и подкрепя сепаратистите в тези държави и да се изтегли от окупираните територии.В момента Путин копира Хитлер буквално.Русия ще свърши зле.Въпрос на време е.
  • 30 az #Контрапропаганда

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    По всяка вероятност рубла, освен ако не измислят нещо ново след интеграцията с Беларус

    Коментиран от #45

  • 31 Не може и да става дума

    16 5 Отговор
    За сравнение между Путин и БАЙДЪНА!Путин е дипломат. Полиглот. Интелигентен. Спортист. Каратист. БАЙДЪНА си забравя името понякога. Най вероятно Путин се бъзика с англосаксонското племе..😜🤪😝
  • 32 📌🇧🇬

    7 3 Отговор
    За да разберем Путин, Руският Щаб и Военно Командване е добре да видим условията в някои други воини в които Русия участва, като Гражданската война в Сирия - конфликт в който участват до 50 различни организации, които на свой ред, управляват повече от 1500 различни военни или полувоенни групи и звена, различни по размер от компании до батальони и бригади. В Украйна в тактически план нещата са доста по “семпли”, като “advantages” са на страната на Русия, какво ще се случи при един военен конфликт е трудно да се прогнозира, но в крайна сметка Украйна ще загуби дори и да победи и завземе “бифшите” Украински територии до границата с Руската Федерация, същото би могло да се твърди и за Руската Федерация при завземане на териториите до Киев, респективно Днепър. От предстоящият военен сблъсък Украйна е губещата страна, респективно ЕС, Германия, НАТО, респективно US. И последно ще има ли военен сблъсък в Украйна през Януари Февруари Март, моят отговор на “скалата” от 1 до 10 е твърдо Не, 9.5 ! Украйна загуби веднъж “bluffing”, защо не и втори път ? Малко вероятно е Украинците да влезат в пряка военна конфронтация но все пак е възможно. И последно когато Руснаците бяха организирали закупуване на двете Френски Щайги за превоз на Морска Пехота и Хеликоптери по море, Русия получи като част от сделката най добрият Софтуер за водене на бойни действия Брегова Защита и Охрана, който Софтуер остана в Руски ръце , въпреки че Руснаците се отказаха от сделката, или по точн
  • 33 📌🇧🇬

    7 5 Отговор
    Продължение на “коментар” N:32. ; И последно когато Руснаците бяха организирали закупуване на двете Френски Щайги за превоз на Морска Пехота и Хеликоптери по море, Русия получи като част от сделката най добрият Софтуер за водене на бойни действия Брегова Защита и Охрана, който Софтуер остана в Руски ръце , въпреки че Руснаците се отказаха от сделката, или по точно, на Французите бяха свити “сърмите” и те отказаха да продат щайгите/кораби на Русия.
  • 34 Антимаймуна

    7 4 Отговор
    Повечето не сте особно умни, но целта на това перманентно дрънкане на оръжие от Ротшилдите е парите от тръбите да отидат за въоражение, а не за развитие на Русия.
  • 35 да питам

    7 3 Отговор
    А тропна ли с краче ...
  • 36 Софиянец

    8 15 Отговор
    Лилипута изтрещя, нервата не издържа
  • 37 Ами ...

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "az #Контрапропаганда":

    Нещо не се договарят. С Путин не разговарят.
  • 38 Ами ...

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "az #Контрапропаганда":

    Или няма да излязат. 😀
  • 39 📌🇧🇬

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    :) Нищо ново, и никакъв “преврат” исторически Индия е била и е пазар за руско оръжие, даже на последък Индия балансира с поръчки от Щатите! 🏴‍☠️✨”You can put all your eggs in one basket”🏴‍☠️✨ Тоест не е препоръчително.
  • 40 Фреди

    12 0 Отговор
    Диалог и гаранции иначе война и сороснята ще пострада за векове напред!
  • 41 📌🇧🇬

    10 1 Отговор
    Четох разбора на един политически бла, бла, от Червено/Кафявата БКП/БСП - Валентин Вацев, пълно с бла,бла, как Путин бил слаб и незнам кфо си! Путин сега е ноо силен, слаб беше когато изнасяше реч в Мюнхен! Путин знае много добре че момента на договаряне е от позиция на силата и го прави изключително добре, така че не очаквайте само “фойерверки” в случай на голям военен конфликт в Украйна!
  • 42 Пича

    5 10 Отговор
    Джуджето иска уважение. И плаче. Хахахаа
    Путинските тролове, как сте???

    Коментиран от #44

  • 43 дядя фофа где така?

    1 2 Отговор
    на барвицвата ми бре хаймана
  • 44 Виталия Ж.Ражнатович

    5 3 Отговор

    До коментар #42 от "Пича":

    Шефът им казва да си обират крушите, че Изтокът си е на Източните Народи.
  • 45 Рублата като "международна"валута

    5 6 Отговор

    До коментар #30 от "az #Контрапропаганда":

    Умре заедно със СИВ, ако изобщо знаеш какво е това 🤣🤣🤣

    Коментиран от #46

  • 46 МммммДа

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Рублата като "международна"валута":

    Колкото и да не ти се вярва или да не ти се иска... Валутите са :- "Амеро" за САЩ, юан, рубла и йена! Това ще са валутите.
    И Европа ще е с рубли.
    Валутата Амеро вече е и напечатана...

    Коментиран от #47

  • 47 Мечтите са безплатни

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "МммммДа":

    В най-добрия случай може да платиш за тях и с рубли 🤣🤣🤣🤣
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Слава на Русия !

    0 6 Отговор
    Вовата на никой не се моли ! Просто предупреждава джендърите,че скоро ще ядат дървото,ако не го слушат !

    Коментиран от #51

  • 50 az #Контрапропаганда

    2 3 Отговор
    Днес 15.12 Путин ще разговаря със Си. След 4 месеца трябва да се оформи новата световна конфигурация със зоните на влияние на всяка от 4-те сили.
  • 51 Развийш ли

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "Слава на Русия !":

    Вовата май напълни гащите след разговора с Джо Байдън Сега иска да се обяснява
  • 52 Володя 158см

    3 1 Отговор
    Малкият карлик иска разговор със САЩ да им разказва за страшните хипер звукови оръжия ,много хубаво нарисувани от Мултфилм.


    😆😆😆😆😆
  • 53 ГруЮ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Костова":

    Не си противореичи, ама никак. Но ще трябва много да обяснява. Концентрирайте се върху второто изречение.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания