Last news in Fakti

15 Декември, 2021 08:40 2 843 46

Турция се отдалечава от ЕС - Декември 2021

  • ес-
  • споразумение-
  • турция

Страната в противоречие с европейските идеи

Турция се отдалечава от ЕС - Декември 2021 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турция продължава да се отдалечава от ЕС. Това обяви европейският съвет по общи въпроси, съобщи Фигаро.

Турското правителство води преговори за присъединяване през последните шестнадесет години. Разговорите са замразени от известен период.

Това се дължи на действията на турския кабинет. Към момента не може да се говори за отваряне или затваряне на глави по преговорите.

Отправени са критики към външната политика на страната, която е в противоречие с европейската. Наблюдават се и други противоречия.

Често се нарушава митническото споразумение. Наблюдава се отстъпление от идеите за демокрация и правова държава.

Очаква се позитивен диалог.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КОТарАК

    33 2 Отговор
    Турция никога не се е доближавала до ЕС / това е и една от причините за разнопосочната , хаотична политика при тях-никога няма да влязат в ЕС и са го разбрали , според мен не им и трябва
  • 3 Турска мъка

    22 11 Отговор
    Тъжен случай. Турция кандидатства през 1960 г. И оттогава се оказва постоянно неспособна да се модернизира и да стане хуманна.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сивата чапла

    33 4 Отговор
    Тия ми писнаха с техните демокрации, права, ценности. Я да се приберат немските турци в Турция и да видиш кой ще им работи на приватизаторите на дъгата. И нашенци, и украинци и руснаци тръгнат ли си и болниците им ще останат без персонал.

    Коментиран от #28, #40

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 надарена кака

    11 1 Отговор
    Наистина вятър ви вее на бял кон. Хич не сте в час.
  • 8 Ето ви пример за същността на ЕС,

    22 2 Отговор
    А именно - лицемерна, измамна, грабителска банда! Нали никой от вас не вярва, накога въобще да са мислили да приемат Турция! Но постоянно го използват като претекст за разни искания, домогвания и ползи. И хич не им пука!
    Същата е и “политиката” им към нас! А ние, милите, се напъваме ли, напъваме, да им се харесаме. Но… Шенген - през крив макарон…
  • 9 мародер

    22 2 Отговор
    Все си мисля че Ердоган няма никакво желание държавата му да се управлява от европейските пионки на САЩ и да му налагат действия във вреда на Турция и турският народ! За това и политиката Му е за свободна суверенна държава защитаваща собствените си интереси а не чужди!

    Коментиран от #29

  • 10 Каква Европа

    9 6 Отговор
    Турция има по-сериозни проблеми днес. Там вече официално се обсъждат въпроси като извънредното положение, капиталовия контрол, изземването на депозити и фалит.

    Коментиран от #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Айде бе

    14 0 Отговор
    Потрябвал им ЕС! Та да им сложат квоти на селското стопанство и да им го загробят. Да ги мачкат, примерно да си махат фереджетата иначе нямало пари от евро фондове, и да им указват коя държава да мразят. И да им затворят АЕЦ-вете, защото французи щели да строят атомна станция в съседна държава. Напират само гастарбайтерите, които искат да цицат от две крави.
  • 13 Дивия Франк

    1 0 Отговор
    Тя винаги е била далеч.Молба за влизане 1988г.
  • 14 Няма как

    2 0 Отговор
    Оня ден пак имаше кютек в Парламента.Тоя път само юмручен не кой кво набара.Много са ми интересни палят здраво за най малкото

    Коментиран от #26

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мехмед

    10 4 Отговор
    Нито на ЕС нито Турция нямат намерение да се "доближават". Просто еврогeйците ги е яд, че не могат да контролират Турция.
  • 17 Борисов и Ердоган

    3 4 Отговор
    Гледах един от палатите на Ердоган.Мз колко милиона е но е внушителен.Има нещо общо с Борисов и като водене на политика.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Умни ама не чак толкова

    1 10 Отговор
    Турците се бият в гърдите правим това прав онова обаче не е така.Опозицията излезна с информация че са вкарали на 20000 Хил работници от Русия и републиките да им решават проблемите.Кадри специалисти които взимат колосални цифри.Ердоган вика всичко е наше Байрактар 12 опозицията изкара че всички части са от Укрйни и специалисти и те

    Коментиран от #24, #30

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Todor

    12 1 Отговор
    За да се приближат до ЕС означава да продадат всички печеливши големи фирми,дори и цели отрасли на економиката.А най-добре да фалират и тогава ще се доближат до ЕС.Европа не иска нови конкуренти а нови клиенти.
  • 22 bank run

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "Каква Европа":

    За да знаят горките турци докъде ще стигне турската лира спрямо долара, миналата седмица по време на посещението на големия просяк Ердоган при шефа му принца на Катар, той поиска удължаване на заема между държавните банки на двете страни и подписването на нов с обменен курс 1 долар 24 лири.

    Коментиран от #31

  • 23 Бостан

    7 1 Отговор
    Турците с право не дават друг да им обира бостана!
  • 24 Мехмед

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Умни ама не чак толкова":

    Затова ли Байрактарите правят на пух и прах руската военна техника, а Русия се ядосва, че Турция ги продава и на Украйна. Противоречиш си.
  • 25 Тия

    2 0 Отговор
    Като обеднеят и вярата ще си сменат
  • 26 Край Босфора

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Няма как":

    Сега турският парламент се превърна в подиум за портокали, памперси, яйца, леща и каквото си представите, защото депутатите от опозицията показват тези продукти и твърдят, че турските граждани вече могат да ги купуват само един по един и че депутатите на Ердоган не се интересуват за бедните и се смеят, защото децата им са богати, карат поршета и мерцедеси и харесват... пудра захар!
  • 27 Румен Попов

    2 2 Отговор
    Близка до това е ситуацията с Македония. Като се съгласим за преговори ще стане втора Турция. Въпросът е можем ли да обясним на ЕС, че втора Турция не ни трябва пред вратата?
  • 28 наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сивата чапла":

    до5 имаш много глупави мисли защото и да ги гонят от германия никой няма да си иде .че то в германия работят и близо два милиона руснаци
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Байряк

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Умни ама не чак толкова":

    Байрактарите са по лиценз на Израелски дрон! Отделно да направиш един дрон, който се движи с 200 км/ч и носи 200 кг товар е фасулска работа. Тези дронове имаха частична победа в Идлиб обаче се забравя да кажат че от турската граница до линията на военни действия са 15 км!!! Дронове не могат да се използват в пълномащабна война а само при такива локални конфликти за поразяване на логистика. Ракетките които носи Байрактар не могат да спрат танк а само БТРи и камиони с боеприпаси.

    Коментиран от #32, #36

  • 31 Финансист

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "bank run":

    В момента лирата е 14.60. И ще продължава да поевтинява. Всичко е в ръцете на Ердоган. Спестяванията на хората вече заминаха, но от тук нататъка поевтиняването може да спре, само трябва Ердоган да даде правилните сигнали пред света. Той обаче се е заинатил и не го прави. Турция на 3 пъти вече пуска голямо количество долари на пазара и ефекта е временнен, лирата се засилва за ден два и после продължава по старому. Напрактика само Катар е съюзник на Турция и им помага с долари, но незнам до кога ще издържи. Катар може да е другата държава която да изгори понеже Арабите я мразят заради подкрепата на Турция и тяхният тероризъм и те продължават да го правят.
  • 32 български дрон

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Байряк":

    Google > самолет-Черният лебед

    Коментиран от #34

  • 33 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Те отдавна са разбрали какво представлява ЕС и че такъв съюз не им трябва. Въпроса е за какво ни е на нас този съюз. Сринаха ни икономиката,оплячкосаха ни природните богатства, направиха ни обикновен пазар на техните боклуци,пробутаха ни третия пол,ЛГБТ обществата и еднополовите бракове,задължават ни да регистрираме деца родени от две майки,да приемаме и да се грижим за нахлули от някъде мигранти,да признаем че в Македония няма българи и какво ли не друго за да сме благодарни на този съюз. Гнусни идиоти.

    Коментиран от #35

  • 34 Байряк

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "български дрон":

    Да същото ето че и България може. Хайде сега сметни къде са 300 кг къде 10 000 кг за Су34??? И едното ги пренаса с 200 кмч а другото с 2000 кмч. Ти с този Байрактар докато стигнеш от Анкара до Москва повярвай ми войната ще е свършила. За позиционна война за възпрепятстване на логистика покрай фронтовата линия става, също Американците ги пилзват за убиване на терористи става. Обаче за истинска война я стига. Ако Русия нападне Украйна на Украйна последното нещо за което да мисли ще са дроновете.

    Коментиран от #38

  • 35 Крива рскета

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Павел пенев":

    Щото пррди ЕС бяхме цъфнали и вързалу? Много ви е плитка памета. А иначе има мъдрост на крива рскета космоса и пречи.
  • 36 Арменски танк

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Байряк":

    Що не го каза това по-рано преди да спрат над 250 като мене в Карабах 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #39

  • 37 Скоро май европата

    2 0 Отговор
    Ще кандидатства за влизане в османският съюз....лошото е, че в него не приемат джендъри.
  • 38 български дрон

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Байряк":

    Посочих го само за сравнение с турския Байрактар, а не с бойни самолети или за ползване във военна обстановка.
  • 39 Байряк

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Арменски танк":

    Щото танковете са от ВСВ. Модерен танк не може да бъде спрян от малки ракетки. А карабах е отново близо до Турция и територията е колкото една салфетка. Това ли ти е войната? С дрончета ще водиш война. Байрактсрите са толкова силни колкото и тоалетната им лира.
  • 40 Белият лебед

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сивата чапла":

    Ми ако си тръгнат и всички мексиканци и китайци от САЩ кво стаа?
  • 41 Ооппссс

    1 0 Отговор
    Хееййй! Как се сетихте,бе?
  • 42 Birisi

    2 0 Отговор
    В момента Турция е много, много по развита държава от повечето европейски държави. Нищо, че турската лира се “ОБЕЗЦЕНЯВА”.

    Коментиран от #45

  • 43 Birisi

    0 1 Отговор
    Преди натрупиха терористични групи в анадола-държавата а иммено Ердоган ги изчисти/ извършиха всякакви терористични дейности в държавата: свалиха изтребители, убиха чужди известни личности… НАПРАВИХА ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ С И БЕЗ ОРЪЖИЯ НЯКОЛКО ПЪТИ и т. нат. Това всичко беше СПРЯНО от “КАБИНЕТА” и “ЕРДОГАН”. Вече не могат да си и помислят за такива неща ЕЛХАМДУЛИЛЛАХ! Сега пробват с обезценяването на лирата. !!!Става това, което АЛЛАХ (дж.дж.) казва!!!
  • 44 Борис Джонсън

    1 0 Отговор
    ЕС се отдалечава от Турция с лгбти а не Турция от ЕС
  • 45 kieran_tierney

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Birisi":

    Като ги хвалиш си отивай от Капитан Андреев и не се врьщай

    Коментиран от #46

  • 46 Birisi

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "kieran_tierney":

    Ок, тръгвам
Новини по държави: