Last news in Fakti

17 Декември, 2021 14:50 3 410 19

Още за тайните грехове на канцлера

  • австрия-
  • себастиан курц-
  • канцлер-
  • гернот блюмел

Разследването срещу Себастиан Курц в Австрия с нови мащабни разкрития

Още за тайните грехове на канцлера - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В процеса на разнищване на корупционната афера, свързана с бившия канцлер на Австрия Себастиан Курц, вътрешното разследване на финансовото ведомство е открило нередности, предаде ДПА.

Специализираната прокуратура за борба с корупцията разследва Курц и седмина негови довереници. Наяве са излезли плащания на социологическа агенция за повече от 120 000 евро, съобщи министерството.

Новият финансов министър Магнус Брунер говори за "структурен провал". Ръководителят на вътрешното разследване във финансовото ведомство Ханес Шу каза, че картината не е особено розова.

Съществуват подозрения, че манипулирани допитвания до общественото мнение са били финансирани с пари на данъкоплатците, за да проправят пътя на Курц към върха на неговата Австрийска народна партия и до канцлерския пост. Смята се, че проектът е бил ръководен от министерството на финансите.

Курц и бившият финансов министър Гернот Блюмел многократно повтаряха, че са невинни, преди да се оттеглят. Допитването е било по поръчка на финансовото министерство и е било с цена от 35 000 евро. Но по непонятни причини са били преведени близо 156 000 евро.

Освен това, одитът е открил и нередности при реклами във вестници. Прокуратурата вижда връзка между рекламите на министерството и публикацията на разкрасени данни от допитвания в таблоиден вестник, предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Столичанин

    33 2 Отговор
    Смятайте Бойче, кви пари е давал на социолозите, щом австриеца е само със 120 еракис

    Коментиран от #7

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    29 1 Отговор
    Колегата КУРц не случи на държава !/ биби/
  • 3 Да бе да

    41 7 Отговор
    Курц не се съгласи да играе мръсната игра на ковидарите и му спретнаха това.

    Коментиран от #14

  • 4 УВ лампа

    28 2 Отговор
    Но по непонятни причини са били преведени близо 156 000 евро. СЕБАСТИЯН КУРЦ МОЖЕ САМО ДА ДИША ПРАХА НА БАЦЕ И КОМПАНИЯ! КУРЦ НЯМА ШКАФЧЕ,ЛИПСВА МУ.

    Коментиран от #18

  • 5 Ротшилд

    9 7 Отговор
    Удри десните политици удри
  • 6 в кратце

    34 5 Отговор
    Не вярвам бившият канцлер на Австрия да е правил таквиз нещица. Това, за тези 150 000 евра са глупости. Курц е принципен и културен човек. Отказал е нещо на някой амер и са го "сготвили" с ориз.
  • 7 Последния Софиянец

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Столичанин":

    Миналата есен Бойко Борисов плащаше по 1 000 000 на седмица на израелски пи ари да му спасят главата.
  • 8 Харалан

    20 1 Отговор
    Аз за 120 000 евро няма да се мръдна.
  • 9 XXL

    29 2 Отговор
    Ако у нас съдеха за това, Чекмеджан щеше да получи няколко века затвор само за купуване на цоциолози и мисирки с държавни пари. За останалото отделно.
  • 10 Луноход

    26 0 Отговор
    На Курц му скроиха шапка защото сключи договор с Газпром за доставка на газ до 2040 година. Това не се хареса на брюкселското зеле. По същатата причина реват срещу Орбан. В момента само Австрия, Унгария, Сърбия и България имат сключени дългосрочни договори за доставка на газ. За България цената е най-висока защото късно се усетихме, но все пак далеч по-ниска от мометната цена на борсата.
    Австрия- 300 евро за 1000куб.м.
    Унгария-320 евро за 1000куб.м.
    Сърбия-270 евро за 1000куб.м.
    България-470 евро за 1000куб.м.
    борса-1700 евро за 1000куб.м.
  • 11 00014

    8 0 Отговор
    Дребна мишка, не може да се сравни с брюкселските герои.
  • 12 Очевидец

    16 1 Отговор
    Съсипаха човека за няма нищо.Да дойде този одит в България, че да види що е корупция,що е кражба, що е разхищение на парите на данъкоплатците.От пламването на пандемията Курц даде толкова много пари за подпомагане на фирми семейства туризъм и т.н.Де в България да бяха толкова пари на хорицата,но нашите "политици"пълнят само собствените чекмеджета.

    Коментиран от #13

  • 13 Очевидец

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Очевидец":

    Да бяха дали
  • 14 Рошко

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да бе да":

    Напълно си прав направо си го сготвиха, по негово време локдауни и истерии на медиите
  • 15 Биби Кинг

    0 4 Отговор
    Ега ако не бехме Кинг шехме да сме бок! Ма ние сме почти бок шо сме Боко бе! Е го ,името говори пемберуги!
  • 16 Алиса

    9 0 Отговор
    Очаквах някакво ексклузивно разкритие за наистина тъмни грехове на австрийския канцлер. Нещо сатаниско, садо-мадо със секретарката Или финансови машинации. А то най-големият грях на Курц бил, че финансовият министър платил за социологическо проучване Курц длъжен ли е бил да проверява всички сметки лично? И за слепеца е ясно, че австрийският народ имаше доверие на Курц.
  • 17 Тома

    5 0 Отговор
    Бате бойко го издаде този като каза че с 200 го возил
  • 18 Разбирачо

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "УВ лампа":

    Аз пък разбрах, че за да се установят злоупотреби за 120 000 евро, разследващите демократично са похарчили 156 000 евро.
  • 19 156 000€ :-)

    1 0 Отговор
    На Баце джобните за седмицата!!!
Новини по държави: