Last news in Fakti

17 Декември, 2021 23:15 1 936 3

Китай: САЩ нарушават правилата

  • китай-
  • правила-
  • сащ

Това обяви китайски представител

Китай: САЩ нарушават правилата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ нарушават правилата за свободна търговия. Това обяви говорителят на китайското посолство Луи Пенгю, съобщи ТАСС.

Припомни, че Китай често се е противопоставял на САЩ. Идеята е да се спрат опитите за упражняване на влияние над китайските компании.

Настоява, че американската администрация често ограничава чуждестранни компании. Това става чрез влияние и ограничения на износа.

Това е нарушаване на правилата за свободна търговия. По подобен начин се възпрепятства развитието на науката.

Китай смята, е общата работа подкрепя благосъстоянието на хората в целия свят. Китайският представител призова американските практики от този тип да бъдат прекратени.

Важното е да се намери диалог.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чан Кайшък

    2 8 Отговор
    А самите пръдливи панди, които налагат икономически санкции, заплахи и изнудване по целия свят. Както наскоро с Литва, търговските ограничения с Австралия. Да не говорим че цяла Африка и половин Азия е заробена с неизплатими кредити от Китайски банки, които на практика поставят страните в зависимост от Китай. Тръгнали те да се оплакват, крадците на технологии и патенти.