Last news in Fakti

18 Декември, 2021 15:33 4 597 36

Решено! Федерален съд в САЩ потвърди директива на Белия дом за ваксинирането

  • сащ-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • джо байдън

Изискването за ваксиниране важи за около 84 милиона служители в Съединените щати

Решено! Федерален съд в САЩ потвърди директива на Белия дом за ваксинирането - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Федерален апелативен съд в Съединените Щати върна действието на политика на администрацията на президента Джо Байдън за намаляване случаите с коронавирус. Решението спря действието на решение на по-ниска инстанция, замразило разпоредба на Белия дом.

До блокирането се стигна след като консервативни групи и управлявани от републиканци щати заведоха дела с мотива, че федералната администрация няма правомощия за изискване на ваксиниране на работното място. Политиката, обявена през ноември, предвижда компании с над 100 служители да задължават ваксиниране или ежеседмично тестване и носене на маски. Изключения се правят за служители, които работят навън или само от дома.

Решението на апелативния съд, което даде зелена светлина на Белия дом, може да се обжалва във Върховния съд. Правилата на администрацията би трябвало да влязат в сила от 4 януари.

Сред мотивите си мнозинството федерални съдии подчертават високата цена, която може да се плати при забавянето на мерки за ваксиниране. Те посочват, че директивата на Белия дом е „важна стъпка при намаляване разпространението на смъртоносен вирус, който е отнел живота на над 800 хиляди души в Съединените щати, свали на колене здравната система, принуди бизнесите да затворят за месеци и коства работните места на стотици хиляди служители.“

Малцинството е посочило, че е трябвало да се обмислят алтернативи на изискванията от работодателите, защото с Covid човек може да се зарази навсякъде.

Изискването за ваксиниране важи за около 84 милиона служители в Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай стига бе

    116 3 Отговор
    Тия даже собственият си народ унищожават-еййй докъде са готови да стигнат политиците за да могат фарма корпорациите да правят милиарди...Ужас...и това ми било еталон за демокрация,хуманизъм и човешки свободи--да ама НЕ...

    Коментиран от #7, #17, #20, #30

  • 2 Етоооо

    109 5 Отговор
    Наш Кирчо същото изискване. Личи си, че е ученик на Байдън
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 комунист

    51 4 Отговор
    Нищо не разбрах - нали съм прост комунист - ся кво, ще се ваксат ли задължително или не?
  • 5 С две думи

    92 1 Отговор
    Милиарди се заработват от тази ковид истерия.Затова не се учудвайте от такива решения на политическият елит.В замяна същите тези политици ще получат пари и влияние-за тях това е важното,а не колко милиона и от КАКВО ще умрът!!!

    Коментиран от #27

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сивата чапла

    63 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ха че":

    Абсолютно си прав и това важи и за българи, които работят там, а за децата им да не говорим. ................ Пълна скръб. ....... Понякога си мисля, че социализмът ни е предпазил няколко десетилетия от това умопомрачение. .......................... Не ч е вБългария, мой много близък адвокат, умен човек не искам и да споря с него, той пък какво говори и мисли за хората, които не искат да се ваксинират ..... Но как да споря с него?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Уса

    78 1 Отговор
    Това не важи за щатите които вече се освободиха от ваксо тиранията чрез своите си върховни съдилища и нищо не подлежи на обжалване.В момента битката продължава в малките населени места срещу маските за ученици и се печели.Всеки щат си има закони и върховен съд.Нещата не са такива каквито на вас косид слугите си се иска.Вече издишате хората в България знаят всичко
  • 14 джон

    11 11 Отговор
    Най-голямата демокрация
  • 15 Вие

    67 0 Отговор
    Четете ли?Решението подлежи на обжалване.Битката се е прехвърлила в съдилищата и щом е там значи имаме престъпление в случая знаем какво.Ако ковид беше истински доказан вирус по реда и методите на медицината нямаше да се раздели света на две.Сега от едната страна са сатанисти подкрепяни от глупаци а от другата нормалните хора
  • 16 Дебелия дом

    61 1 Отговор
    Демократите няма да получат втори мандат, а може и този да не довършат.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ха ха

    32 6 Отговор

    До коментар #16 от "Дебелия дом":

    Избирателите нямат думата. И в САЩ наместници на шорошките НПО-та броят гласовете.
  • 19 Тези

    23 5 Отговор
    са тотално сбъркани .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ха ха

    40 1 Отговор
    Малко добавка за да стане на читателите съвсем ясно за какво иде реч. Тримата гласували съдии са жени! Две за и една против. Естествено тези за са назначени от Обама и Буш, а тази против от Тръмп. Дадено е право на Администрацията за Трудова Безопасност (OSHA) да наложи изискването за ваксинация на частни фирми с над 100 души. Сами схващате как Бай Дън не налага задължителна ваксинация за да не наруши конституцията, а използва друга администрация за да остави хората без прехрана. Схващате ли размера на войната, коятоп се води срещу глобалистите от Давос? Засега е студена. Мислите ли, че ще остане такава? Гледайте какво става в Европа - давоските тирани са я окупирали. Включително и Острова...

    Коментиран от #23

  • 22 Locco

    37 1 Отговор
    Нека обясня, защото да четеш БГ "медия" да ти разказва за друга държава е извращение. В Щатите има много федерални съдища, не едно, не двадесет. Процедурна хватка е да намерят някой съдия назначен с квотата на Демократите, който да издаде "правилното" решение. Сега е почти сигурно, че ще бъде сезиран Върховния Съд за крайното решение. А там с квалифицирано мнозинство са републиканците с назначените от тях съдии. Няма да мине номера. Lets Go Brandon!
  • 23 Locco

    22 1 Отговор

    До коментар #21 от "ха ха":

    Да, но OSHA няма законовата конституция да издава федерални заповеди равни на закон, които не само не важат на щатско ниво, но и са противоконституционни. Това с OSHA беше много лошо скалъпено от некомпетентни и продажни леваци.

    Коментиран от #26

  • 24 ха ха

    17 4 Отговор
    Подправяне на избирателните системи, разрушаване на икономиките с дългове, изолиране на хората с месеци, разделение на нациите по расов, полов и всякакъв друг възможен признак, унищожаване на символи на национално единство и историческа приемственост, наводняване с пришълци... Чуден свят оставяме на децата си!
  • 25 Нищо не е решено!

    24 0 Отговор
    Върховният съд на САЩ е една престъпна организация а Байден е нелегитимен президент фалшифицирал изборите! Съпротивлявайте се Щат по Щат на локално ниво на узурпаторите в Белия Дом - пример, Флорида , Тексъс и др. Никакви компроси на потъпкването на конституцията повече - в противен случаи концлагерът който вече работи в Ню Йорк с локдауни и ЗАГОНВАНЕ в лагери без съдебно нареждане ще се разпространи из останалите щати - което означава превръщането на САЩ в фашистка диктатура тип четвърти райх!
  • 26 ха ха

    10 5 Отговор

    До коментар #23 от "Locco":

    Абе, истина е, че повечето съдии във Върховния съд са назначени от републиканци, но сам виждаш, че Бушовите са глобалисти. Хич, не е ясно какво ще стане. Война е.
  • 27 Hdj

    17 4 Отговор

    До коментар #5 от "С две думи":

    Това е стъпка към чиповете в тялото .Не отклонявай истината .Първо тъй наречените зелени паспорти и постепенно вместо тях чипове и дигитализация на всичко с цел пълен контрол над човека и неговото изнудване.Тива е с цел спиране на книжните пари и замяната им с електронни .Фалит на сегашната икономика и ново общество което искат болните банкери .
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Решено било?

    26 1 Отговор
    В половината Щати (републикански) опитите за прокарване на диктатура няма да мине - старика може да е решил най много за Ню Йорк и околностите , върховния съд не може да издава антиконституционни решения - решението е незаконно и невалидно, в Флорида вече издават антизакони пресичащи престъпни нареждания от Вашингтон - така че само в бълнуването си старика Байден е решил!

    Коментиран от #32

  • 30 ARGON

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ай стига бе":

    САЩ е окупиран от над 6 млн евреи. Това говори ли ти нещо?
  • 31 James 🇺🇲

    6 0 Отговор
    Байдън, Господ ще те накаже тебе, не ти остава много. Revelation 21:8
    But as for the cowardly, the faithless, the detestable, as for murderers, the sexually immoral, sorcerers, idolaters, and all liars, their portion will be in the lake that burns with fire and sulfur, which is the second death
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Рошко

    1 0 Отговор
    Вакснатите вярно ли че им дават 2г.живот.
    След поставяне на 2-ра ваксина имунната система на организма спира да работи и изцяло организма зависи от това дали да живееш от последващи ваксини!?
    Не са ми ясни нещата затова питам.
  • 34 Klasika

    2 0 Отговор
    Долен жив труп! Подържат го на системи,ваксинирали са го с всичко възможно,та дори и с ботокс....- само и само да прилича поне бегло на нещо полу- живо!!!! Не говоря за възраст!!! Клинт Истууд е на 91 и е супер пич...,а това хем е изгнило от бивш алкохолизъм,хем е злобно,хем го подържат буден с инжекции,хем иска цялата нация да я направи живи трупове като него! Дори не знам и ме срам да го нарека " него"- това подобие на труп...
  • 35 tate

    3 0 Отговор
    Преди науката да въведе вaкcинaциите, кoлeктивният имунитет се постигаше чрез излагане на и възстановяване от инфeкциозно забoляване. Преди месец октомври 2020 г., CЗO дефиницията за колekтивен имунитeт едновременно включваше имунитeт от вaкcина и „имунитет придобит от излагане на инфeкцията.“

    Въпреки това, през октомври 2020 г., от актуализираната дефиниция отпадна напълно естествения имунитeт. Сегашната дефиниция гласи, както следва:

    „Колективният имунитeт“, известен още като „популационен имунитeт“, е концепция, използвана за вaкcинaция, при която популацията може да бъде защитена от определен виpуc, ако се достигне прагът на вaкcинaция.“

    Те уточняват, че „Колективният имунитет се постига чрез защита на хората от виpуc, а не чрез излагането им на него“. Това напълно игнорира милиардите хора през цялата човешка история, които са били заразени по естествен път с морбили, едра шарка и други инфeкциозни забoлявaния и които сега имат доживотен имунитeт към тези бoлеcти, благодарение на естествената си имунна реакция, за разлика от вaкcините, чиято ефективност намалява с времето и се нуждае от редовни бустери.

    Коментиран от #36

  • 36 tate

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "tate":

    Те това е КРАВАРСКАТА демокрация ,те това е Неолиберализма това е НСР .............. боцкане до дупка !! Определението за „напълно вaкcиниpан“ скоро може да бъде пренаписано

    Говорейки за бустepи, пускането на подсилващи дoзи означава, че Агенцията за контрол на заразните болести най-вероятно ще пренапише и определението за „напълно вaкcиниpан“. Както се съобщава от Axios, на 22 октомври 2021 г.:

    В момента дефиницията е следната: „Напълно вaкcиниpани лица са тези, които са получили вaкcината, 14 дни след приключване на първичната серия от одобрена от FDA вaкcинa срещу СОVID“ … „Може да се наложи да актуализираме нашата дефиниция за напълно вaкcиниран в бъдеще“, каза директорът на агенцията Рошел Валенски по време на брифинг за пресата.

    Не е сложно да се разбере какво ще означава такова предефиниране. Това означава, че всеки, който е получил първоначалната еднократна или двойна доза „вaкcина“ срещу СОVID, магически ще се счита за невaкcиниpан отново, след като изтече определено време. Както отбелязва The Atlantic, терминът „напълно вaкcиниpан“ ще загуби своето значение.

    Не е изненадващо, че коментарите на директора на Агенцията са пълна промяна на позицията й в края на септември 2021 г. Според The Epoch Times по това време тя каза, че служителите не обмислят промяна на определението за „напълно вaкcиниpaн“.

    Само един месец по-късно, в края на октомври 2021 г., The Epoch Times съобщи, че Валенски сега загатва, че определението „мож