Last news in Fakti

18 Декември, 2021 18:53 2 775 3

Зима! Снеговалежи и бурни ветрове в Гърция, има проблеми с електроснабдяването

  • сняг-
  • гърция-
  • студ-
  • егейско море

Студ скова континенталната част на страната, а температурите ще са по-ниски от обичайните

Зима! Снеговалежи и бурни ветрове в Гърция, има проблеми с електроснабдяването - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Проблеми с електроснабдяването има в някои райони на Гърция заради лошото време, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА. Снежна покривка има в голяма част от страната. Промяната на метеорологичната обстановка се дължи на бурята Кармел, засегнала Източното Средиземноморие.

За рязко падане на температурите заради навлизане на студени въздушни маси от север, силни валежи на източните и южни гръцки острови, снеговалежи и бурни ветрове съобщава електронното издание на в. "Катимерини".

Заради снеговалежа има проблеми и по пътната мрежа на страната, съобщава електронното издание на в. "Прото тема". В някои райони се налага превозните средства да се движат с вериги.

Утре се очакват бури на Цикладските острови, особено остров Крит. Бурни ще бъдат ветровете в района на Егейско море. Студ ще скове континенталната част на страната, а температурите ще са по-ниски от обичайните.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек

    8 0 Отговор
    Докъде стигнахме с глобалното затопляне.😹😹😹😹

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    0 0 Отговор
    халкидики сега 10 градуса, малко дъжд, ветровито
  • 3 Да. Да

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Човек":

    Няма такова нещо, по - скоро идва ледников период.
Новини по държави: