Last news in Fakti

19 Декември, 2021 11:58 4 492 5

Скандал в Лондон!

  • брекзит-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • дейвид фрост

Това е пореден удар за правителството, което е в дълбока криза през последните седмици, включваща големия скандал с коледните партита и бунта в редиците на депутатите на управляващата Консервативна партия

Скандал в Лондон!  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският министър за Брекзит лорд Дейвид Фрост подаде оставка. Като причина е посочено несъгласие "с политическата посока на правителството". Фрост е връчил писмо с оставката си на премиера Борис Джонсън миналата седмица и се очаква да напусне поста в началото на новата година.

Заместник политическият редактор на "Скай Нюз" Сам Коутс заяви, че министърътсе оттегля, защото е недоволен от посоката, в която се движи правителството - високите данъци, стратегията за нулеви емисии на вредни газове и новият "План Б" с ограничения заради Covid-19. Според Коутс, напускането на Фрост, който е смятан за архитект на Брекзит, е сериозна загуба на Джонсън, чиято основна мантра преди последните общи избори бе "Да постигнем Брекзит!".

Оставката е пореден удар за правителството, което е в дълбока криза през последните седмици, включваща големия скандал с коледните партита миналата зима и бунта в редиците на депутатите на управляващата Консервативна партия срещу въвеждането на ваксинационни паспорти.

Дейвид Фрост от дълго време води преговори със заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шевчович по повод на Протокола за Северна Ирландия, който британците искат да бъде премахнат. Лидерът на северноирландската Демократична юнионистка партия сър Джефри Доналдсън заяви, че оттеглянето на министъра е лош знак за ангажимента на Борис Джонсън да няма търговска граница в Ирландско море след Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    23 1 Отговор
    Просто Борис клекна на Давос. Предаде британците за зелена енергия, фискална политика и ваксинационни паспорти. Следва глобалистката политика неотклонно.
  • 2 глоги

    4 0 Отговор
    Заместник- политическият редактор на "Скай Нюз" Сам Коутс заяви, че министърът Фрост се оттегля.ЗАМРЪЗНАЛА И СТОРИЯ.
  • 3 Рошко

    18 1 Отговор
    Как няма да се тресе правителството, ако знаете само какво става по улиците на лондон и не само и в Европа , бедна ви е фантазията, ама както винаги цензурата на мисирките е факт, споко и вашето време ще настъпи
  • 4 До Факти

    0 0 Отговор
    Глупаво е да пускате една и съща статия с различно заглавие.
  • 5 Уотсън

    0 0 Отговор
    Брекзит ясно показа, че паки-индочаните наистина нямат място в ЕС. Можем само радостно да им помахаме за сбогом, докато Гашо Рошо Джонсън изсипва самосвали с чакъл в тунелите под Ла манша.
Новини по държави: