Last news in Fakti

22 Декември, 2021 14:33 2 170 17

Строг локдаун в 13-милионен китайски град

  • китай-
  • сиан-
  • коронавирус-
  • локдаун-
  • ваксина

Здравното министерство в Пекин съобщи днес за 52 нови случаи в Сиан, с което пациентите, регистрирани в града от 9 декември, стават общо 143

Строг локдаун в 13-милионен китайски град - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северният китайски град Сиан нареди днес на всички свои 13 млн. жители да останат у дома в рамките на строг локдаун, предаде АФП.

Мегаполисът, прочут със своята „Теракотена армия“, ограничи съществено придвижването на хора, за да прекрати разширяването на огнище на Covid-19.

От миналата година Китай следва стратегия за „нула ковид“ - полага всички усилия максимално да намали броя на новите случаи, които са едва няколко десетки на ден.

Здравното министерство съобщи днес за 52 нови случаи в Сиан, с което пациентите, регистрирани в града от 9 декември, стават общо 143.

От полунощ в четвъртък всички домакинства могат да изпращат навън само един член на семейството веднъж на два дни, за да купи най-необходими неща. Останалите трябва да останат вкъщи, освен ако не възникне извънредна ситуация, съобщиха местните власти.

За да се избегне разпространение на вируса, жителите на Сиан вече имат нужда от разрешение при специални обстоятелства, за да вземат влака и да напуснат града.

Сиан започна вчера да тества цялото си население, а преди това препоръча на жителите да не излизат навън и да не се събират на големи групи. Близо 90 жилищни квартала са под карантина, но властите не уточняват колко души живеят там.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 2 Отговор
    И откъде се появи тоа вирус пак у Чайна ве? Нали бяха ужким изчистени от кромид.
  • 2 Гост

    14 2 Отговор
    Не пишете кой ковид вариант е. Микрон ли? Страпон ли?

    Коментиран от #10

  • 3 Майна

    14 5 Отговор
    Първо Delta, след това Omicron. Нито един от двамата никога не е бил изолиран. По-голямата част от хората от – позволете ми да повторя, от 193 страни членки на ООН – преглъщат лъжата със страх и уважение, сякаш това е истината, сякаш е невъзможно техните правителства да ги лъжат, сякаш е невъзможно че цялата система на ООН лъже света. Би трябвало да е невъзможно. Но не е така.

    Да, трудно е да се разбере. Но в крайна сметка трябва, в противен случай човечеството ще потъне дълбоко в дупка без връщане. Така нареченият „вариант“ на Omicron се появи внезапно, от нищото, за да постави произхода удобно в Южна Африка, където никой не иска да копае и да проследи, за да разбере истината. Така че е трудно да се намери мястото, където е роден.
  • 4 Майна

    12 2 Отговор
    истината е точно пред очите ни. Толкова много противоречия стоят пред нас, виждаме ги, смеем им се, но ги следваме – по буквата. Да, удобно е. „Да“, казваме, „всичко това ще изчезне“. Не, няма да изчезне. Не сме родени да претендираме за утеха като наше дадено от Бога право. За да не забравим, трябва да се борим за свободата си.

    Ако „те“ – неизвестните зверове зад WEF, СЗО, Портите, Рокфелерите и др. – успеят още веднъж да вкарат света в блокиране, най-вероятно това ще бъде за последен път. Тъй като хората ще се издигнат – те ще се издигнат много над нивото на власт, което налага тирания и диктатура, основани на нищо, а на контрол, на желанието им да унищожат всичко, което означава сегашната икономика, поминъка на милиарди хора и да заграбят активите освободени от безброй фалити за себе си, малкия елит.
  • 5 ККК

    3 2 Отговор
    Хубаво гледайте какво правят Китайците.!
  • 6 Зомби

    10 1 Отговор
    Китай не дава информация за нито един смъртен случай от близо година. От друга страна официално имат хиляди заразени за този период.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 2 Отговор
    Ако е вярноо инфото,което четох.....Този вариант омикрон е създаден да заобиколи Дупченето........С 2 боц си 20-30%защитен, а с 3 игли си на 70%....При нас според мен ще мине по леко.Тук има много ,които го срещнаха и не са в статистиката...
  • 8 Псевдоним

    10 2 Отговор
    С информационния филтър, който имат Китай, спокойно могат да си позволят да обявят че по улиците им се разкарват розови слонове.
  • 9 а тоя

    5 3 Отговор
    нашия чорап каза, че идва делта+, лъже кат бързия влак така се е омотал..
  • 10 Ерец

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    В японските медии го определят като Вирусна Хеморагична Треска .

    Коментиран от #11

  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ерец":

    това е точно определение!

    Коментиран от #13

  • 12 Смех

    8 1 Отговор
    в китай корона няма нали така.. 85к заразени за 2 години и толкоз... Айде сега локдауни на базата на какво локдаун те там са ваксани, щастливи не умират от ковид, ковид няма...
  • 13 Ерец

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не е нещо необичайно , тъй като в тези райони на Китай върлува всяка зима . Заразата се предава главно от мишките , които тази година са се “преместили “ от едни райони в други и драстично са увеличили броя си в градските райони . Като причината за това китайските експерти посочват проливните дъждове и наводнения през лятото .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 мани мани

    4 0 Отговор
    над 1 млн. kитайчyля, подбъзикани от запада, всеки ден стачкуваха и искаха хонконг да се отдели от чaйна ...
    година и нещо стaчки ... ония не издържаха и решиха да пуснат американския виpyс ... (американците събират малки животинки заедно, те инак в природата никога няма да се срещнат ... животинките се разболяват ... извличат лесно микроорганизъмчето плaзмoдий ... култивират си го замразявайки ... биo oръжие) ... чaйна как се е сдобила, аз незнам :) убиха няколко от създателите ... инак как да прибереш у дома им над 1 млн. души :) няма aрмия, пaлиция - не може! виpусът ще ги уплаши :) не е нов виpус ... отдавна ги знаят зоо корoнавирусите ... увреждат ни трайно попадайки в нас, не е нещо ново, а други хорца направо си yмират, ама то от пневмонии винаги се е yмирало и %-та си е същият ... като насложиш вменен ежедневен страх, липса на болници, лекари и мед. сестри, и липса на някои лекарства, и ето ти eпидемичната пaтaкламa ... другите рoбoвладелци просто се възползваха от ситуацията и трупат влияние и пари ...
  • 16 плевен

    4 5 Отговор
    Китай е единствената държава, която може да се пребори с вируса. В град който е на 50% по- голям от България, имат по- малко болни от колкото някое шопско село. Но там не се лигавят като в Европа. И хората са на практика здрави. Нещата опират до системата. Явно Демокрацията не може да се справи в критичен момент.
  • 17 Груйо

    5 1 Отговор
    За протокола, града се казва Шиан, 西安 (xian). Старата столица на Qin, Han, Tang и още могъщи китайски династии.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания