Last news in Fakti

23 Декември, 2021 08:10 2 841 25

Масов протест срещу COVID-19 мерките

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • протест-
  • полиция-
  • мюнхен

Безредици в центъра на Мюнхен

Масов протест срещу COVID-19 мерките - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Над 5000 души протестираха по улиците на баварската столица на 22 декември вечерта срещу въведените нови мерки срещу коронавируса. Стигна се и до насилие, а полицията беше принудена да използва лютив спрей и палки, за да разпръсне бурните демонстранти.

Регистрирани са 14 нарушения, включително нападение над полицаи и носене на обозначителни знаци на забранени организации.

Арестувани са 11 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    103 1 Отговор
    Явно демонстрантите са били по буйни защото не са ваксинирани. Въпросът е всички да се ваксат, за да не са буйни и да имат мнение.

    Коментиран от #9

  • 2 ЕС - EU

    78 3 Отговор
    НЕ НА ЗЕЛЕНИЩАТА !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Активист на БКП

    49 2 Отговор
    Четете ,, ПЛАН КАЛЕРГИ,, !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бой яко

    101 1 Отговор
    Тиранията ще приключи скоро..убиват ни с ваксини,не се лекуват болни хора а се инжектират здрави с отрови...

    Коментиран от #14

  • 7 beast

    102 2 Отговор
    В цяла Европа протестират , трябва да спрем тиранията !
  • 8 Госъ

    59 3 Отговор
    Айде бе, форумни революционери, излезте на площада, стига сте се крили зад компютрите, излезте навън и защитете позицията си! В Германия 5000 протестират, тука излезте барем 500 човека. Иначе по форумите сте стотици хиляди, даже милиони!

    Коментиран от #13, #15, #17

  • 9 С тези приказки

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "????":

    Така е, но не да имат, а да нямат мнение 😇😷
  • 10 Аватар

    44 1 Отговор
    Защо не спират да внушават,че протестиращите са екстремисти?Всеки протест може да бъде компрометиран с малки групи провокатори срещу заплащане.
  • 11 arsenalfc

    35 3 Отговор
    Цял свят протестира, само бай гано показва смелостта си по клавиатурните бутони! Най-плашливия и смешен народ!

    Коментиран от #12

  • 12 Ежко

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "arsenalfc":

    Щото ние живеем в бъдещето и ползваме похвати от модерната метавселена :))))
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ковидарите

    31 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бой яко":

    Забелязвам, че нямате нито един минус, а тук има доста "ваксинирани", което явно означава, че вече осъзнават, какво се случва. Отдавна казвам, че всички заедно сме в една лодка и това, че уж "ваксинираните" се возят в първа класа няма никакво значение, когато тя потъва, клатена от Ковидарите!
  • 15 Гост

    26 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госъ":

    В Германия мерките са знамително по-строги. Не можеш да отидеш дори на кафе с тест, трябва ти 2 G (пребуледувал или ваксиниран) за всякъде. На работа можеш да ходиш с тест. В транспорта също.Но първо се регистрираш на сайт, после чакаш да ти определят термин, който трябва да потвърдиш и чак тогава на другия ден да отидеш да те тестират. Ако въведат тези мерки в България, предполагам, че протестиращите ще са много повече от 5000
  • 16 От Германия

    19 1 Отговор
    За сведение - в момента причините за арест в Германия по време на анти ковид протест са също следните и е редно да го напишете в статията - арестуват (представете си!) за неспазване на дистанция по време на протеста и също ако си без маска като причините официално се водят - неспазване на противоепидемичните мерки. А най- гнусното и абсурдното е, че Меркел преди да се махне въведе забрана за всякакъв вид протести по време на пандемия като арестуват и разпръскват протести и заради това. Нямаш право тук да протестираш и то със закон !
  • 17 Антифашист

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госъ":

    Ходя на протести от поне 20 години. Благодарение на такива като мен не приеха ACTA, за масовото подслушване на интернет, не че пак не го правят днес, спряхме добива на шистовия газ в Добруджа, спряхме не малко опити за налагане на така нареченото "детско правосъдие", което прилагат примерно в Норвегия, спряхме не малко ЛГБТ простотии, свалихме и Тиквата първия път, махнахме Пеевски от ДАНС, спряхме TTIP, което после прекараха през задния вход като споразумение с Канада, но без най-спорните клаузи, спряхме Истанбулската конвенция, която сегашните имат задача да прокарат като директно нарушат решението на Конституционния съд и почнат да преправят законите ни в съзвучие с нея, без да сме я ратифицирали официално. И тези ще спрем със сертификатите, дето и ваксаните след година ще наричат антиваксъри, като ви изтекат сертификатчетата. Не се съмнявам, че ще ги спрем, защото сме повече и по-добре мотивирани. Не могат да ни купят, не могат да ни изплашат. Ще подвият опашки като видят дебелия край. А ще го видят, само гледай.
    А ти какво си направил?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ари бе....

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "КАРЛИ":

    Не говори глупости! Само аз не се разболях... Родителите ми са болни в момента в тях. Почти им е минало вече. Според тях е просто миналогодишните грипове. Научих ги да гледат филми през интернет и да не гледат телевизия! Баба ми и тя мина, по този път. На жена ми родителите и те. Но те са по страхливи и за това бяха в болница. Но 3 месеца след нея (сега) вече и те не вярват на глупости. И са категорични, че страха е по силен и от тока. Ама и те като тебе денонощно зяпат БТВ, НОВА.... Но вече не хаха.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Антифашист

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "КАРЛИ":

    За младежа благодаря, другото викай на тоя пред огледалото. Ковид изкарах сега - 4 седмици в болничен с двустранна пневмония. Да гаден е, никъде не съм твърдял противното или че трябва да се подценява. Зарази ме колега, който дойде с температура в офиса. Ти ми кажи колко акъл е имал. Все тая - оцелях, макар че още се възстановявам. Така и предпочитах, вече имам естествен имунитет, много по-добър и траен от този от ваксите. Това и СЗО го признават. Ама зеления сегрегат не. Значи шансът тепърва да се заразя повторно или сам да стана преносител е нищожен, но политиците това няма да ми го признаят. Не си вадя сегрегат, имам правото, но не държа да съм някакъв богоизбран. Това нещо е дискриминационно и безполезно по самата си същност. Мой дълг е да го бойкотирам. Така и правя. На фюрерчетата ще им потърсим сметка за лъжите, щетите и вредите, които нанасят на хората. Няма да им се размине.
  • 24 Антифашист

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "КАРЛИ":

    Никой не те спира и 10 дози да си набучиш - то си е твоя работа. Не задължавай останалите и не им вменявай вина. Нали уж си защитен? Или като ти изтече нацификата или открият поредния щам те чака поредното бустерче.
  • 25 Хммм

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "КАРЛИ":

    Мой познат преди 20 години почина от усложнение при вирусна инфекция(инфлуенц) а беше наа 32 години! При вирусните инфекции винаги е имало смъртни случаи! Дори миналата година, за едно от тримесечията й четох статистика за Гърция, която сочеше:- починали от инфлуенца 107,а починали от ковид 103! Ваксината е ваксина, когато те предпазва от дадено заболяване. А сега при ковид се доказа, че не те предпазва. Което значи, че не е ваксина! Аз съм била многократно в допир до ковид болни, които преди това са ваксинирани и въпреки това са се разболяли. Аз не съм ваксинирана и не се разболях.
    Един грип, включително и ковид как ще протече, зависи от това, как ще реагира имунната ти система. Ваксината не те спасява а напротив-усложнява, защото след трите дози ти е срината имунната система. Сега се моли а всички Богове да не се разболееш от кааакъвто и да е грип, включително и от ковид!
Новини по държави: