Last news in Fakti

24 Декември, 2021 11:33 1 211 13

Европейската система за сигурност не подлежи на съмнение

  • ан линде-
  • оссе-
  • система за сигурност

Това е мнението на министъра на външните работи на Швеция Ан Линде

Европейската система за сигурност не подлежи на съмнение - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Недопустимо е да се поставя под въпрос европейската система за сигурност“, написа в профила си в социалната мрежа Twitter действащият председател на ОССЕ и шведски външен министър Ан Линде. Така тя коментира руските проектодокументи за гарантиране на правни гаранции за сигурност от САЩ и Северноатлантическия алианс.

"Напълно неприемливо е да се поставя под въпрос европейската система за сигурност, която зачита териториалната цялост и избора на политика за сигурност на всяка държава. Правителството следи отблизо ситуацията", коментира тя. Линде припомни интервю за TV-4, в което тя твърди, че Русия би искала да се върне към Студената война.

„Ситуацията е много сериозна. От една страна виждаме натрупване на сили по украинската граница, което продължава от няколко години – сега там са разположени много и персонал, и техника. Предложенията на НАТО и САЩ, които започнаха да се представят тук в Стокхолм преди три седмици, когато имахме голяма среща на министрите на ОССЕ, които казват, че Русия иска да се върне във времето, когато имаше интереси аналогични на тези от времето на Студената война и изоставя европейската система за сигурност“, казва тя.

Според министъра европейската система за сигурност е изключително важна за стабилността както на Швеция, така и на други европейски държави, които сами трябва да определят политиката си за сигурност: или да се присъединят към НАТО, или да останат във военно необвързана държава. „И тук никой няма право да заплашва със сила или да използва такава. Всяка държава има право на териториална цялост. В предложенията на Русия всичко това е поставено под въпрос. И точно това буди безпокойство", каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    36 2 Отговор
    Тая и за шведска тройка не става.

    Коментиран от #3, #12

  • 2 Хаха

    43 1 Отговор
    Нещо за сърбия, косово и американски бомбардировки, тогава имаше ли европейска система за сигурност
  • 3 Обаче

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Става за пача

    Коментиран от #6

  • 4 наблюдател

    29 1 Отговор
    "Европейската система за сигурност не подлежи на съмнение" калибрите знаят ли това?
  • 5 Шведската ПКП

    26 1 Отговор
    Ходи пеша,ма!
  • 6 гошо

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Обаче":

    повечето швеЦки са такива, за съжление. рекламата е велико нещо.
  • 7 Ротшилд

    4 6 Отговор
    Браво, чеда мои от моя свободен свят!
  • 8 Комуниста

    24 1 Отговор
    Тая слугиня видя руската армия на границата, а не вижда окопалата се хололска армия дето се заканва с геноцид на гражданите от ДНР и ЛНР.
  • 9 един от многото

    22 1 Отговор
    Така както смяташ , че европейската сигурност не подлежи на съмнение, смяташ ли че сигурността на света е осигурена , като непрекъснато се гъбаркате с Русия? Или като продължават американците да се правят на велики и санкционират ту Русия , ту Китай , не ги ли подбутват за един Азиатски съюз между двете държави , към който автоматически ще искат да се включат и Иран и Турция , че и Индия. И тогава янките както винаги ще подвият опашка и на всички европейски държави , жална им майка!
  • 10 Шин Фейн

    15 2 Отговор
    Руснаците скоро ще ви върнат в 18 век ще развивате в ЕС икономика с енергия от въглища!
  • 11 Данъчния

    17 1 Отговор
    Всичко свързано с имперялистите от запад подлежи на съмнение! На западна к.рва доверие не трябва да се има!
  • 12 Дед Мороз

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Ама става за руска тройка. Да тегли подаръците.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: